Jump to content

Ray_Ban

Members
 • Posts

  58
 • Joined

Everything posted by Ray_Ban

 1. Tack för snabbt svar förresten.
 2. Hur gör jag enklast med mask i premiere? Eller ska jag byta till after effects? Och varför blev jag i video 1 50% opacitet när jag gjorde video2 till 50%. Lite för länge sedan jag jobbade med film men nu hoppas jag komma igång igen.
 3. Hej! Bakgrund: jag tänkte göra en liten film där min systerdotter är ett spöke, genomskinlig alltså. I en sekvens tänkte jag hon ska gå genom mig. I klipp 1 har jag filmat mig själv som ska vara vanlig och i klipp2 har jag filmat systerdotter som ska vara spöke. I premiere cc har jag lagt klipp1 på video1 och klipp 2 på video 2. Sedan har jag markerat klipp 2 och tagit effekt och satt opacitet till 50%. Men det slår igenom så även jag i video 1 blir 50% opacitet. Så var ju inte tanken. Vad gör jag för fel? Är after effects bättre? Tänker mig även att när spöket går bakom mig så bör det kanske ligga en mask på mig så att hon inte syns förrän hon gått igenom mig? Har försökt googla men sitter just nu med telefonen och har inte hittat något bra.
 4. Hej! Jag har nu fått i uppdrag att titta på nya videostativ till jobbet. Idag har vi Benro KH25 tror jag och vi ska komplettera med ytterligare 2 stativ. Budgeten är 3000kr/st (+moms) Är Benro KH 25 det bästa alternativet eller vad har ni för erfarenheter? I priset skall ingå förvaringsväska med. MVH
 5. Jag sitter på jobbet och här har jag bara Premiere elements 10. (Har premiere CC hemma). Jag har inte jobbat med synkning bild och ljud, däremot har jag i elements jobbat med att synka flera klipp och misstänker att du kan göra på samma sätt. Men jag hoppas det finns någon som kan förklara det bättre, men du får min version först så du kan testa. Jag gör som så att jag tar klilppet jag skall använda och går fram till den framen som jag vill använda som synkpunkt (typ där du visuellt ser att klappan slår ihop) och där lägger jag en markering. Sedan går jag till mitt andra klipp (i ditt fall ljudet) och letar upp motsvarande punkt (där klappans ljud kommer) och lägger en markering där. Efter det lägger jag båda klippen på tidslinjen och linjerar mina valda markörer. Ibland får jag flytta det ena klippet någon frame framåt eller bakåt för att få synkningen att stämma. Men väldigt ofta stämmer det väldigt bra (Jag har ju ljud på båda mina klipp och då hörs ju direkt om någon ligger felsynkad)
 6. Svar från GoPro säger att det är indentiskt med 3+ och det jag har sett då är: 1920x1080 Ultrawide 170 grader Medium 127 grader Narrow 90 grader. Dock har jag inte hittat något om den vertikala.
 7. Och fråga nummer 2 blir: Om jag i 2,7k wide har en FOV på 170 grader (horisontell) vad blir den vertikala då? 95 grader? Och i 1920x1080 wide 95 grader? Medium 71 grader Narrow 50 grader? Eller har jag tänkt/ räknat fel?
 8. Hejsan! Jag ska filma med ett par GoPro 3 Black kameror och jag undrar vad de har för FOV? Jag har letat i manualen och på nätet men hittar inte något tydligt. Tänkte mig nog att filma i 1920x1080p 25 eller 50fps. Ev i Protuneläge. Har sett lite olika uppgifter bla har jag sett 170 för wide, 127 för medium och 90 grader för narrow. Sedan har jag sett 118 grader för 16x9 wide i horisontell och 69 grader vertikal. Är det någon som vet vad som gäller? (Jag har inte tillgång till kameran innan jag ska göra set up, så jag tänkte göra en mall och förbereda så jag bara kan montera kamerorna vid filmningen)
 9. Tack Max_H! Jag lade in ett mellanrum på 5 frames mellan varje klipp där jag lagt stoppmarkör. Och sedan gjorde jag en dela/skiva/mapp i Pal Widescreen. När jag nu tittar i mappen så har jag en film och det fungerar. Nu ska jag bara bränna till skiva. Och sedan börja ta tag i varför resten av datorn packar ihop ;)
 10. Eftersom jag sparar några kronor på att köpa en ny disk, är det värt att byta ut min grafikkort då? Jag har ett ASUS Engtx 560Ti idag (tror jag det heter) Skulle jag vinna så mycket att det är värt 3500kr och byta till detta? ASUS GeForce GTX 770 4GB DirectCU II OC (GTX770-DC2OC-4GD5) + Daylight - Datorkomponenter - WEBHALLEN.com
 11. Nu har jag provat att starta ett nytt projekt och lade in alla filmerna på timeline och delade. Då fick jag ut en skiva! Då provade jag att lägga till scenmarkörer vid första framen på varje film och en stoppmarkör på sista framen. Och så tog jag samma meny som tidigare, jag körde även en förhandsgranskning vilket fungerade bra och då gjorde jag en delning till skiva igen Men denna skivan var efter 2 timmar TOM... Jag blir inte klok... Fungerar det inte att ha scenmarkörer och stoppmarkörer?
 12. Hejsan! Jag sitter med en HP Pavillion core 2 2.66Ghz 8 Mb ram Nvidia 9800 Windows 7 Adobe Premiere Elements 10 Jag har skapat projekt (filmer) på olika moment och sparat dem låt säga moment 1, moment 2 osv. Moment 1 består av flera olika filmklipp som är sammansatta liksom flera olika titlar. Samma är det för alla moment. Jag har sparat dem via DELA funktionen och sparat dem som först AVCHD MP4 H264 1920x1080p 25 alternativet för att få så bra upplösning som möjligt (Var min tanke). Sedan har jag skapat ett nytt projekt där jag har tagit in mina DELADE momentfilmer som filmklipp och lagt ihop dem på tidslinjen. Därefter har jag skapat huvudmenymarkör för varje klipp samt en stopp för varje klipp då jag vill att det skall återvända till huvudmenyn efter varje klipp. Sen så har jag valt en skivmeny (Falsk Widescreen tror jag den heter) och sett att mina huvudmenyer kommit upp där. Efter det har jag gått på DELA menyn igen för att DELA det till en skiva och har valt skiva, satt i skivan, gett det ett namn, Satt det till PAL Widescreen, och sedan Bränn... Det kommer upp en stapel och det står Mediekodning under stapeln. Efter ca 2 timmar är det klart och klar markeringen kommer upp varvid jag tar skivan och sätter i min andra dator och den är TOM. Provar att DELA om filmen denna gången som skiva men väljer att lägga den till en mapp i mina dokument/filmer och startar processen...mediekodning... 2h senare klart! Men inte en enda fil i mappen. Provar flera gånger. Installerade om Premiere samma resultat! Jag har DELAT om alla moment till HDTV 1080p 25 Och gjort ett nytt projekt och länkat ihop allt enligt ovan och provat att DELA igen, till en mapp! Men inga filer!!!! Vad gör jag för fel? Varför står det att den mediekodar men den skriver inte filerna varken till skiva eller till disk? Frustrationen är nära! Har önskat mig Premiere Pro men får nog skriva till tomten nästa gång.... chefen lyssnar inte :)
 13. Det kanske är bättre att behålla velocirapotorn då? Jag har i dagsläget en SSD på 240. (Eller jag har en 120Gb Vertex liggande med) Ska jag satsa på: C: SSD 240Gb (Windows och adobe program) D: Velociraptor 600Gb Video och cache E: Mekanisk 1 TB (Foto) F: Mekansik 1 TB (övriga program och mina dokument) (kommer inte ihåg hur många platser jag har )
 14. Jag ska gradera upp min stationära hemma dator lite och tänkte mig att sätta i en Corsair GTX 240Gb Neutron SSD som C: Idag sitter där en Velociraptor 600Gb disk. Men så har jag börjat fundera på om jag skulle köpa 2 SSD och Raida dem så jag får 480 Gb. Blir det mycket snabbare om den kan läsa från 2 diskar? Jag kommer använda Adobe CC programvaror, Preimere, AE, Photoshop, Encore (CS6), mfl Sedan tänkte jag ha en disk där jag ev lägger andra program och mina dokument, och ytterligare en där jag lägger färdiga projekt. Alltihop bakckas sedan till en NAS. Men frågan är vinner jag något på att ha dubbla SSD för att köra Premiere och AE tex? Eller ska jag spara pengarna? EDIT: Jag kommer att köra Windows 7 64 Bit Ultimate
 15. Jag har en ASUS N53S (eller faktiskt 2) somär en några år gammal modell men den var prisvärd tycker jag (minns inte vad den kostade). Core i7 2670 2,2Ghz Nvidia gt630m 2GB Windows 7 64 bit 16 Gb Ram På den har jag kört lite Premiere Pro CC och den går mycket bättre än min stationära dator på jobbet där jag kör Premiere elements 10. Men den går långsammare än min privata stationära dator! Vad Asus motsvarande modell heter idag vet jag inte. Men prestanda och lågbudget är inte samma maskin du tittar på. Man får välja! Antingen betalar man lite mer och lever ett gott liv! Eller så sparar man pengar och sitter och är frustrerad var gång man arbetar! Jag talar av egen erfarenhet! Hemma har jag bättre utrustning = kul var gång jag sitter med det! På jobbet jag budget utrustning = enorm frustration bara jag startar datorn! Tänk en gång till om det inte är värt att vänta någon månad och lägga mer pengar. Dyrt nu, billigare i långa loppet! PS Har för mig att mina ASUS N53 kostade under 10 000kr /st
 16. Ray_Ban

  Framtiden

  Tack för input! Ja det känns väldigt frustrerande att jobba med sega system, och ineffektivt program (för mina göromål). Innan jag fick windows 7 så kunde det ibland ta 4 timmar att få igång datorn och massa omstarter innan den blev så stabil så jag kunde jobba. Jag jobbar inte varje dag med video och bilder, men vissa perioder sitter jag i veckor med det. Och tror jag skulle ha väldigt stor nytta av Pro versionerna. Jag använder dem ju hemma och ser en klar fördel med dem även om jag bara utnyttjar en bråkdel av vad de klarar. I priset på min budget så bör det ingå dubbla skärmar, ritbord, shuttle, tangentbord, mus alltså en helt ny datoruppsättning från scratch. (Just nu har jag gjort projekt som jag har sparat i avchd och sedan har jag gjort ett sista projekt där jag lagt in alla delningar från de andra projekten och skapat en meny. Och när jag ska dela den så mediekodar den står det men det kommer inte ut nått! Vare sig på skiva eller mapp! Har suttit säkert 16 timmar med att försöka få ordning på det men icke!!!! det finns ingen att fråga, det är så få som använder elements! Pro finns ju så många att få hjälp av när man fastnar! Oxå en faktor)
 17. Ray_Ban

  Framtiden

  Nutid: på jobbet (jag är anställd) har jag en gammal HP pavilion med en intel core 2 2.66Ghz 8 Gb ram Nvidia 9800GT En vanlig hårddisk Premiere pro elements 10 Jag har ett bra tangentbord och mus samt en jog shuttle. Denna datorn tar nästan knäcken på mig när jag sitter och jobbar med den. Gör jag ett projekt med några klipp och några titlar så kan jag inte förhandsgranska filmen och den går verkligen långsamt. Den hänger sig ofta och ger konstiga symptom. (Inte lika mycket efter att jag fick ersätta Vista med Windows7). Hemma har jag ju helt andra grejer bla en core i7, 16 ram, gtx560ti, 1 velociraptor (Skall ersättas med SSD, funderar på 2 SSD i raid). Och hemma har jag ju premiere CC. Det är en himmelsvid skillnad att jobba med. Det går ju mycket lättare och smidigare! Smidigare i form av att det går mycket snabbare och den orkar förhandsvisa även om det blivit lite filer i projektet. Men även smidigare att jobba med olika sekvenser i projektet, har inte hittat den funktionen i Elements. Jag får inte jobba hemifrån på min smidigare dator, så då har jag önskat mig en ny dator men har inte inte fått riktigt gehör för det. Min önksan är att jag får en egen dator, då jag använder den 90%, så kan de övriga 10% använda den gamla datorn. Jag skulle behöva ALLT: Dator, skärm, mm mm Budget? helst inte över 30-40 000kr (exkl) Bygga själv kan vara alternativ. Operativ: helst windows 7 i dagsläget. Datorn kommer INTE vara ansluten till något nätverk och inte ha möjlighet till ständig uppkoppling då den ibland behandlar känslig information, men jag hoppas det är möjligt att ha premiere pro i alla fall. Så om ni har möjlighet att föreslå något bra för mig? vad ska jag tänka på? vet ni några bra paket? och priser? Alternativt delar som jag kan sätta ihop. Kan jag använda Adobes grejer utan ständig uppkopplinig?
 18. Dessvärre kan de inte svara på vilken tid klippen är tagna, bara vilken dag. Så det blir en gissningslek nu :) Jag trodde det låg i EXIF när det var filmat, men det verkar inte så tyvärr.
 19. Hejsan jag har fått ett antal filmklipp som jag ska sätta samman. De är inspelade med GoPro 3 och Canon HF G30. Mitt problem är att jag ska försöka sammanfoga dem i tidsordning men de har itne fått namn som det går att uttyda från. Och när jag tittar så står det Skapad den: 2013-10-29 13:25 Senast ändrad. 2013-10-25 15:45 Men jag vill ju veta när den är inspelad, och tidslag. (Jag vet att inspelningsdatum är 2013-10-15. Jag har Windows 7 och jag har Premiere elements 10 att tillgå men ingen internetuppkoppling på den maskinen. Orginalfilerna finns inte kvar på minneskorten. MVH
 20. Hej! Jag har försökt att hitta hur jag gör för att kombinera film och bilder på en skiva. Jag har gjort en film åt några kollegor från ett event som de hade, samt att de har bilder från det med. Min tanke var att göra en meny där de kan välja filmen, och ev en där de kan se på bilderna. Alternativet är väl att filmen går att se i en DVD spelare och att de ska kunna sätta skivan i en dator och se bilderna. Jag tror de ville ha bilderna "löst" så att säga för annars kan jag ju lägga dem i en filmfil, vilket löser en del problem för mig. Men då kan de ju inte titta på enskilda bilder. Hänger ni med på hur jag tänker? Går det lösa med en självstartande filmfil och dessutom ha lösa bilder? MVH
 21. Har inte provat någon av dem, kan vara kul och se vad det är får något! Fasen vad gjorde jag utan dig Max! Du räddar min fritid :)
 22. Jag funderar på att börja filma lite i 3D, mest för att testa lite tekniker. Jag har idag GoPro 3d system, och ska börja prova lite. När det är färdig ska det visas på en Panasonic VT30 active 3D tv. Vad behöver jag för att kunna redigera bra? Jag ska ladda ner GoPro's program, och jag använder Adobe Production Premium 5,5. Men hårdvara? Datorn funkar hyffsat med GTX 560 Ti II som grafikkort och I7 2600K och 16 gb RAM. Funderar på att byta skärm för då ska jag väl kunna se det i 3D redan i redigeringsstadium eller? En skärm jag tittat lite på är ASUS VG278H som verkar förberedd för 3D. Eller finns det bättre alternativ? Eftersom detta är försök för framtida ev projekt så vill jag ju inte lägga FÖR mycket pengar, men samtidigt något som funkar på något högre hobby nivå! Vad ska jag tänka mer på?
 23. Nu har jag experimenterat lite, och det verkar som resultatet blir bättre när jag har ökat feature boxen till att innefatat hela huvudet och lite till, och search boxen är även den utökad lite! Dock kan jag se ibland när jag har på autotrackingen att anchorpointen verkar flytta sig i förhållande till searchboxen med några pixlar hit o dit. Är inte Anchorpointen "fast" och jag bestämmer var den ska ligga eller är det så att om jag väljer tex huvudet som feature och lägger anchorpointen på tex nästippen, då kan ju nästippen röra sig inom featureboxen som känner av hela huvudet, men känner då anchorpointen av nästippen. Hänger du med hur jag menar?
 24. Jag kör track motion och endast position. Jag har inga masker inlagda alls än! Jag trackar huvudet som har ett svart pannband runt och har lagt anchorpoint mot det svarta bandet och feature har jag lagt huvudet och search boxen är lite större än feature boxen då det inte rör sig såå mycket! Vet att det är en svår grej att tracka då bakgrunden och huvudet har lite samma färger, men det har gått bra på de 5 jag har trackat innan.
 25. Tack Max, jag har kollat på länken men jag har inte hunnit att prova det än, men lägger in här hur det har gått! Men jag har fått ett problem till. Nu när jag kör motiontracking på ett av huvudena så flyttar sig anchor pointen automatiskt i feature boxen! Varför gör den det? Jag vill ha den centrerad i boxen..
×
×
 • Create New...