Jump to content

Ray_Ban

Members
 • Posts

  58
 • Joined

Ray_Ban's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack för snabbt svar förresten.
 2. Hur gör jag enklast med mask i premiere? Eller ska jag byta till after effects? Och varför blev jag i video 1 50% opacitet när jag gjorde video2 till 50%. Lite för länge sedan jag jobbade med film men nu hoppas jag komma igång igen.
 3. Hej! Bakgrund: jag tänkte göra en liten film där min systerdotter är ett spöke, genomskinlig alltså. I en sekvens tänkte jag hon ska gå genom mig. I klipp 1 har jag filmat mig själv som ska vara vanlig och i klipp2 har jag filmat systerdotter som ska vara spöke. I premiere cc har jag lagt klipp1 på video1 och klipp 2 på video 2. Sedan har jag markerat klipp 2 och tagit effekt och satt opacitet till 50%. Men det slår igenom så även jag i video 1 blir 50% opacitet. Så var ju inte tanken. Vad gör jag för fel? Är after effects bättre? Tänker mig även att när spöket går bakom mig så bör det kanske ligga en mask på mig så att hon inte syns förrän hon gått igenom mig? Har försökt googla men sitter just nu med telefonen och har inte hittat något bra.
 4. Hej! Jag har nu fått i uppdrag att titta på nya videostativ till jobbet. Idag har vi Benro KH25 tror jag och vi ska komplettera med ytterligare 2 stativ. Budgeten är 3000kr/st (+moms) Är Benro KH 25 det bästa alternativet eller vad har ni för erfarenheter? I priset skall ingå förvaringsväska med. MVH
 5. Jag sitter på jobbet och här har jag bara Premiere elements 10. (Har premiere CC hemma). Jag har inte jobbat med synkning bild och ljud, däremot har jag i elements jobbat med att synka flera klipp och misstänker att du kan göra på samma sätt. Men jag hoppas det finns någon som kan förklara det bättre, men du får min version först så du kan testa. Jag gör som så att jag tar klilppet jag skall använda och går fram till den framen som jag vill använda som synkpunkt (typ där du visuellt ser att klappan slår ihop) och där lägger jag en markering. Sedan går jag till mitt andra klipp (i ditt fall ljudet) och letar upp motsvarande punkt (där klappans ljud kommer) och lägger en markering där. Efter det lägger jag båda klippen på tidslinjen och linjerar mina valda markörer. Ibland får jag flytta det ena klippet någon frame framåt eller bakåt för att få synkningen att stämma. Men väldigt ofta stämmer det väldigt bra (Jag har ju ljud på båda mina klipp och då hörs ju direkt om någon ligger felsynkad)
 6. Svar från GoPro säger att det är indentiskt med 3+ och det jag har sett då är: 1920x1080 Ultrawide 170 grader Medium 127 grader Narrow 90 grader. Dock har jag inte hittat något om den vertikala.
 7. Och fråga nummer 2 blir: Om jag i 2,7k wide har en FOV på 170 grader (horisontell) vad blir den vertikala då? 95 grader? Och i 1920x1080 wide 95 grader? Medium 71 grader Narrow 50 grader? Eller har jag tänkt/ räknat fel?
 8. Hejsan! Jag ska filma med ett par GoPro 3 Black kameror och jag undrar vad de har för FOV? Jag har letat i manualen och på nätet men hittar inte något tydligt. Tänkte mig nog att filma i 1920x1080p 25 eller 50fps. Ev i Protuneläge. Har sett lite olika uppgifter bla har jag sett 170 för wide, 127 för medium och 90 grader för narrow. Sedan har jag sett 118 grader för 16x9 wide i horisontell och 69 grader vertikal. Är det någon som vet vad som gäller? (Jag har inte tillgång till kameran innan jag ska göra set up, så jag tänkte göra en mall och förbereda så jag bara kan montera kamerorna vid filmningen)
 9. Tack Max_H! Jag lade in ett mellanrum på 5 frames mellan varje klipp där jag lagt stoppmarkör. Och sedan gjorde jag en dela/skiva/mapp i Pal Widescreen. När jag nu tittar i mappen så har jag en film och det fungerar. Nu ska jag bara bränna till skiva. Och sedan börja ta tag i varför resten av datorn packar ihop ;)
 10. Eftersom jag sparar några kronor på att köpa en ny disk, är det värt att byta ut min grafikkort då? Jag har ett ASUS Engtx 560Ti idag (tror jag det heter) Skulle jag vinna så mycket att det är värt 3500kr och byta till detta? ASUS GeForce GTX 770 4GB DirectCU II OC (GTX770-DC2OC-4GD5) + Daylight - Datorkomponenter - WEBHALLEN.com
 11. Nu har jag provat att starta ett nytt projekt och lade in alla filmerna på timeline och delade. Då fick jag ut en skiva! Då provade jag att lägga till scenmarkörer vid första framen på varje film och en stoppmarkör på sista framen. Och så tog jag samma meny som tidigare, jag körde även en förhandsgranskning vilket fungerade bra och då gjorde jag en delning till skiva igen Men denna skivan var efter 2 timmar TOM... Jag blir inte klok... Fungerar det inte att ha scenmarkörer och stoppmarkörer?
 12. Hejsan! Jag sitter med en HP Pavillion core 2 2.66Ghz 8 Mb ram Nvidia 9800 Windows 7 Adobe Premiere Elements 10 Jag har skapat projekt (filmer) på olika moment och sparat dem låt säga moment 1, moment 2 osv. Moment 1 består av flera olika filmklipp som är sammansatta liksom flera olika titlar. Samma är det för alla moment. Jag har sparat dem via DELA funktionen och sparat dem som först AVCHD MP4 H264 1920x1080p 25 alternativet för att få så bra upplösning som möjligt (Var min tanke). Sedan har jag skapat ett nytt projekt där jag har tagit in mina DELADE momentfilmer som filmklipp och lagt ihop dem på tidslinjen. Därefter har jag skapat huvudmenymarkör för varje klipp samt en stopp för varje klipp då jag vill att det skall återvända till huvudmenyn efter varje klipp. Sen så har jag valt en skivmeny (Falsk Widescreen tror jag den heter) och sett att mina huvudmenyer kommit upp där. Efter det har jag gått på DELA menyn igen för att DELA det till en skiva och har valt skiva, satt i skivan, gett det ett namn, Satt det till PAL Widescreen, och sedan Bränn... Det kommer upp en stapel och det står Mediekodning under stapeln. Efter ca 2 timmar är det klart och klar markeringen kommer upp varvid jag tar skivan och sätter i min andra dator och den är TOM. Provar att DELA om filmen denna gången som skiva men väljer att lägga den till en mapp i mina dokument/filmer och startar processen...mediekodning... 2h senare klart! Men inte en enda fil i mappen. Provar flera gånger. Installerade om Premiere samma resultat! Jag har DELAT om alla moment till HDTV 1080p 25 Och gjort ett nytt projekt och länkat ihop allt enligt ovan och provat att DELA igen, till en mapp! Men inga filer!!!! Vad gör jag för fel? Varför står det att den mediekodar men den skriver inte filerna varken till skiva eller till disk? Frustrationen är nära! Har önskat mig Premiere Pro men får nog skriva till tomten nästa gång.... chefen lyssnar inte :)
 13. Det kanske är bättre att behålla velocirapotorn då? Jag har i dagsläget en SSD på 240. (Eller jag har en 120Gb Vertex liggande med) Ska jag satsa på: C: SSD 240Gb (Windows och adobe program) D: Velociraptor 600Gb Video och cache E: Mekanisk 1 TB (Foto) F: Mekansik 1 TB (övriga program och mina dokument) (kommer inte ihåg hur många platser jag har )
 14. Jag ska gradera upp min stationära hemma dator lite och tänkte mig att sätta i en Corsair GTX 240Gb Neutron SSD som C: Idag sitter där en Velociraptor 600Gb disk. Men så har jag börjat fundera på om jag skulle köpa 2 SSD och Raida dem så jag får 480 Gb. Blir det mycket snabbare om den kan läsa från 2 diskar? Jag kommer använda Adobe CC programvaror, Preimere, AE, Photoshop, Encore (CS6), mfl Sedan tänkte jag ha en disk där jag ev lägger andra program och mina dokument, och ytterligare en där jag lägger färdiga projekt. Alltihop bakckas sedan till en NAS. Men frågan är vinner jag något på att ha dubbla SSD för att köra Premiere och AE tex? Eller ska jag spara pengarna? EDIT: Jag kommer att köra Windows 7 64 Bit Ultimate
 15. Jag har en ASUS N53S (eller faktiskt 2) somär en några år gammal modell men den var prisvärd tycker jag (minns inte vad den kostade). Core i7 2670 2,2Ghz Nvidia gt630m 2GB Windows 7 64 bit 16 Gb Ram På den har jag kört lite Premiere Pro CC och den går mycket bättre än min stationära dator på jobbet där jag kör Premiere elements 10. Men den går långsammare än min privata stationära dator! Vad Asus motsvarande modell heter idag vet jag inte. Men prestanda och lågbudget är inte samma maskin du tittar på. Man får välja! Antingen betalar man lite mer och lever ett gott liv! Eller så sparar man pengar och sitter och är frustrerad var gång man arbetar! Jag talar av egen erfarenhet! Hemma har jag bättre utrustning = kul var gång jag sitter med det! På jobbet jag budget utrustning = enorm frustration bara jag startar datorn! Tänk en gång till om det inte är värt att vänta någon månad och lägga mer pengar. Dyrt nu, billigare i långa loppet! PS Har för mig att mina ASUS N53 kostade under 10 000kr /st
×
×
 • Create New...