Gå till innehåll

Glorbon

Medlemmar
  • Inlägg

    24
  • Blev medlem

Allt postat av Glorbon

  1. hmm kk, la upp det som en "youtubelänk" men den kanske inte funkade. Har iaf lagt till en länk nu.
  2. Om ni vill så kanske ni skulle kunna säga vad ni tyckte om klippningen? Vad kan förbättras?
  3. Ok detta är en trailer på ett litet skolprojekt som jag håller på med. Jag vet att trailern har sina brister men jag kände ändå för att slänga upp den någonstans. Den riktiga "filmen" slänger jag upp om några veckor. Ni kan nog gissa vem filmen handlar om :P. Edit: Link:
  4. Jo jag tyckte inte heller om dem. Men vad ska jag ha istället? Om jag ens ska ha något alls.
  5. Jag har i ett litet skolprojekt nu skrivit ett första utkast av ett manus för ett kort film som jag skulle vilja kalla Kontrast. Manuset innehåller massa fel och det är därför jag lägger upp den här. Ge gärna feedback, tack så mkt.
  6. Gammal men håller fortfarande.
  7. Glorbon

    Kusamanov (03:33)

    Jag är verkligen imponerad, underbara bilder, bra skådespel och grymma effekter. Jag gillar hur ni inte förklarar något vilket gör att tittaren själv måste spekulera vad det är som hänt/händer. Du har nog en ljus framtid inom branchen.
  8. Tortyrscenen i Reservoir dogs, perfekt blandning av softrock och grov tortyr. John Travoltas dans ger mig även gåshud :P
  9. Ok tack så mycket.. Det jag gillar mest med Tarantinos filmer är den "alldagliga" dialogen. Som sagt så ska jag studera ett antal filmer innan jag fortsätter på mitt andra manus. Tack så mycket för den fina feedbacken. Att stå på mina egna ben var det bästa rådet jag någonsin fått. Edit: Har du några klassiska filmtips om man är intresserad av "kriminal" filmer a la Reservoir Dogs.
  10. ok... True Romance har jag dock inte sett ännu.. Men grejen är att jag bara skriver och på något sätt har Tarantino letat sig in i mitt manus.. Ska jag vara ärlig så var det inte så länge sedan jag blev riktigt filmintreserad och jag har inte sett så många filmer i mitt liv, det kanske bara handlar om erfarenhet.. Tack för snabb feedback iaf.
  11. Glorbon

    Favorit Regissör!

    Jag måste säga att min favorit regissör är Martin Scorsese, mest för hans jobb i Taxi Driver men även i hans andra filmer. Annars toppar Quentin Tarantino listan med sin gåva att ta inspiration från ett tiotal mindre kända filmer, lägga in dem i olika situationer och sedan göra filmen personlig.
  12. Ok detta är början på ett manus som jag började skriva för några dagar sedan. Detta är endast de 30 första sidorna och jag vet att den innehåller många felstavningar i denna versionen. Allt jag vill veta är hur karaktärerna framställs i denna delen och om handlingen inte är för "krånglig". Jag är bara 16 år och jag vet att manuset säkert innehåller en massa fel och andra problem, men det är dock mitt första seriösa manus så Show some mercy :P Historien är Tarantino inspirerad med mycket våld och andra roliga saker. Som ni kanske snabbt märker så är den inte i kronologisk ordning, om ni inte förstår hur ordningen ser ut säg då till och ge gärna konstruktiv kritik hur detta kan ändras. Citat. Janis: But why is there a need for so much graphic violence? QT: BECAUSE IT'S SO MUCH FUN JANIS, GET IT!! JakobEnhistoriaomenmördare-Grovmanus-V1.pdf
  13. Glorbon

    Synopsis En inre kris.

    Jag har nu även bestämt mig för att väva ihop två historier, dels mördarens historia, men även familjen till pojken som blev överkörds historia. Båda dessa historier vävs tillslut helt samman i sista scenen. (även första scenen, då den sker som ur mördarens synvinkel).
  14. Glorbon

    Synopsis En inre kris.

    Jo grejen är att han kan inte varit 100% psykopat om han börjar tänka, och försöka dra sig ur hela grejen. Man kan tänka sig att han alltid medvetet mördat sina offer och när allt sker som en olyckshändelse så börjar han tänka. Problemet är, en person får sig en tankeställare då han råkar köra på en liten pojke, denna tankeställaren gör att han inser att det han gör är fel. Han börjar tänka förbi horisonten. Dock så är det försent. Meningen skulle kunna lyda. Person inser att det han gör är fel, dock så är det redan försent.
  15. Glorbon

    Synopsis En inre kris.

    15 lästa inget svar :S. Ni behöver bara kommentera kort vad ni tycker om idén.
  16. Ok detta är en otroligt kort synopsis av en idé som jag faktiskts ganska nyss fick. Detta blir nog en kortfilm (om jag orkar en långfilm). Filmen handlar om en psykopat som jobbar under en maffiaboss. Hela hans liv har han avrättat folk utan att känna en enda skuldkänsla. Sedan en dag råkar han köra över en liten pojke. Den händelsen kombinerad med en massa andra händelser får sedan honom att börja tänka, han går igenom en inre konflikt där hans förra kalla jag finns men även så börjar han nu känna känslor. Så tillslut tar han sitt förnuft till fånga och försöker att komma ur detta jobbet, vilket är svårare än man kan tro. Han är så djupt försjunken i detta fördärv att han faktiskt inte ska komma ur det levande. Antingen blir han skjuten av sin Chef, eller så inser han att han aldrig kommer att kunna gräva sig upp till ytan igen och bestämmer sig för att avsluta allting själv (självmord). Det är en sorts brutal, sorglig historia om en man som inser sina fel, fast han gör det försent. Manus ska vara i stil a la Quentin Tarantino, många slagord konversationer som inte handlar om mycket och citat som man kan komma ihåg. Så vad tycker ni?! Kan det funka?
  17. Låter väldigt trevligt. Jag håller på med ett långfilmsmanus och skulle behöva lite brainstorming. Dock så är jag bara 16 år, men det är väl kvaliteten som räknas :P
  18. Hmm en ond Clown, massa ballonger?! Någon verkar ha sett Stephen Kings IT.
  19. Men hur tyckte du att resten av dialogen kändes? Jamenar kändes den irrelevant eller var den intresant. Angående vinklarna så tar jag bara de allra viktigaste nu och de andra sedan då alla dialog och historia är klar. Och i det första 16 sidorna var det för mkt dialog?? Vart det långtråkigt? Mitt mål med hela manuset var att göra en sorts skurk film som inte innehåller en massa våld, våldet ska mera vara där i varje scen som en extra karaktär. (vet inte hur jag ska förklara det)
  20. Tack s¨mycket för ett snabbt svar, du har rätt med den inledande beskrivningen att den måste finslipas. Somsagt så har jag aldrig skrivit manus förut och behöver lite guidning. Den första dialogen hade jag tänkt skulle vara som ngt inledande, typ en "tickande" klocka i bakgrunden och kanske lite förtext samtidigt som Jack går igenom planen en sista gång för att vara extra säker. Vem vet han kanske inte litar på att David kan den och måste repetera den för honom en gång till. Det är även då som han kollar att allt på klockan stämmer etc etc. Annars så förstår jag vad du menar med att den konversationen nästan känns påtvingad och liksom inte flyter på. Jag tror att min styrka ligger i dialogerna, som faktiskt till formen påminner lite om en blandning mellan Seinfeld och Quentin Tarantinos dialoger. Resten är rätt oslipat i denna versionen.
  21. En säker plan (dåligt namn,ska komma på ett nytt) Ok detta är mitt första seriösa manus och jag har bara kommit en liten bit på det. Eftersom jag bara är 16 år så har jag inte så mycket erfarhet av manusskrivande så ni upptäcker nog ett flertal fel i den. När man läser manuset så ser man att jag fått många av mina ideér av Quentin Tarantino. Jag kommer ihåg att jag såg Reservoir Dogs och tänkte varför finns det ingen "riktig" svensk motsvarighet. Det vore trevligt om ni kunde komma med lite feedback, om det var för mycket konversation (var den intressant). Vad hade ni för tankar om karaktärerna etc etc. Tack så mycket och hoppas att ni tycker om den. DET ÄR BARA DE FÖRSTA 15 SIDORNA, MER KOMMER SENARE. Wrapped in 60 minutes.doc
×
×
  • Skapa nytt...