Jump to content

JBRegissör

Members
 • Posts

  23
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • City
  Göteborg
 • Job/title
  Regissör/Manusförfattare
 • Name
  Jens

Filmskapande

 • Influences
  Peter Jackson, Tim Burton, Ridley Scott, Guillermo Del Toro osv.
 • Gear
  HDV kamera, Adobe premiere, Celtx
 • Interests
  FILM, titta på film, göra film, skriva film! Allt om film.

JBRegissör's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hallå fellow movie makers! Jag har startat en ny blogg där jag kommer uppdatera olika filmnyheter, filmer, mina egna projekt och lite allmänt om filmvärlden. Så går gärna in och följ min blogg! jens films - Allt möjligt inom film, från mina egna manus & projekt till filmnyheter & filmrecensioner. Tack i förväg! Glöm inte att kommentera på bloggen!
 2. Tjena! Jag är regissör och manusförfattare från Göteborg , har flera idéer och manus du kan producera! Maila om du är intresserad: Jens.brostrom@hotmail.com
 3. Mitt namn är Jens Broström, jag är manusförfattare och regissör från Göteborg, befinner mig också i Göteborg. Jag har under en tid arbetat på ett manus till en novellfilm som jag skulle vilja söka med till Novellfilmssatsningen 2012. I år har denna satsning ett tema: om unga människor, för unga människor och för alla med ett ungt sinne. Jag söker därför efter en producent och ett produktionsbolag som vill hjälpa mig med detta. Förra året vann jag hederspris på Frame festivalen i Göteborg för min film, Drömmen om Marie – en film om Peter, kommer även delta med en film jag gjort i år under Frame som heter; Så, han är bög. Manuset är en blandning av; surrealism, kärlek, komedi & drama. Synopsis för manuset: Evelina är en arton år gammal tjej som går i gymnasiet. Hennes liv är färglöst och tråkigt, hon är utstött i skolan och hennes familj förstår sig inte på henne. Varje dag när hon går till skolan så går hon förbi en kyrkogård, hon tycker alltid det känns som om att någon tittar på henne vid kyrkogården. Efter en speciellt jobbig dag i skolan och sedan skäll från sin mor så bestämmer hon sig för att rymma hemifrån. Av ren slump så hamnar hon vid kyrkogården, bestämmer sig för att gå in och märker då att det lever spöken på kyrkogården. Hon träffar ett spöke i samma ålder vid namn William och andra spöken, hon stannar på kyrkogården där spökena visar henne ett roligare sätt att leva på. William och Evelina börjar få känslor för varandra, William vet att deras kärlek skulle vara omöjlig, samtidigt så hjälper de andra spökena till att skrämma upp hennes mobbare från skolan. Efter en viss tid så dyker Döden upp och då får Evelina reda på att de levande och de döda inte får umgås och att det kan få William att hamna i trubbel eftersom han är ansvarig för kyrkogården. Evelina bestämmer sig för att ta livet av sig medan William är borta med Döden, men William hinner tillbaka och hinner stoppa henne. Han berättar att han tog sitt liv som ung och har ångrat det sen dagen han gjorde det. Evelina bestämmer sig då för att leva sitt liv och på så sätt med ett nytt sätt att se på livet blir hennes existens enklare och förbättrad. Om du är en producent som tycker att detta låter intressant och skulle vilja berätta den här berättelsen med mig, så kontakta mig! Mail: Jens.brostrom@hotmail.com Nr: 0704458272
 4. Tja, jag kan inte komma idag, struligt på jobbet! Men ni kan ju diskutera idéen jag skrev, se om det är något och om desiree eller fönstret15 kanske vill skriva något kort manus kanske? Hoppas inget hinder uppstår för mig vid nästa möte!
 5. Jag hoppas jag kan komma idag, kan bli lite strul med jobbet. Utifall att, hur ser jag vilka ni är xD ?? haha
 6. Satt och tänkte lite på idéer eftersom ingenting var fast i sten som Fredrik1234 sa. Jag hade en idé som jag skrev ner nånstans för ett tag sen men nu hittar jag den inte. Men det var typ en film om att en kille i hopp om kärlek skickar ut en flaskpost där de står en plats och tid där han väntar på sin kärlek, sen skulle den sluta med att han sitter och väntar och att antingen kommer ingen eller så kommer nån beroende på hur man vill ha slutet. Men så som jag skrev ner den så var det menat att de skulle klippas mycket och va fin musik i bakgrunden, inte mycket till dialog men de kan man såklart ha. Men mycket klipp som ex: flaska som flyter, klipp till: mannen skriver, klipp till: någon utsiktsbild, klipp till: han förbereder där han sitter och ska vänta, klipp till: han sitter och skriver brevet igen OSV. Liksom inte kontinurlig klippning utan fram och tillbaka. Den skulle vara lite fin och vacker i känsla och visuellt. Det var en jätte simpel idé, men de som var bra med den var att inspelningsmiljöerna och rekvisitan var simpel och enkelt. Lätt med miljöer och inte mycket itll rekvisita och upp till bara två skådisar liksom. En ren visuell film för de mesta. Är lite dåligt förklarat här, men är lite svår att förklara. Var som sagt ett tag sen jag skrev ner bara idéen. Skrev aldrig något manus på den. Men om det är någon som tycker de kan vara intressant så skulle det vara kul om någon hade velat skriva något manus på idéen. För jag själv känner att de skulle vara lärorikt att arbeta utifrån någon annans manus, oftast har jag gjort manus och regisserat. Hade varit kul att ha ett manus någon annan gjort. Filmen skulle vara kort, inte lång, mer av en slags scen egentligen. Skulle gå fort att göra, enkla miljöer osv. Skulle man vara riktigt effektiv kanske man tillochmed skulle kunna hinna få klart de innan deadline för framefestivalen är i gbg. slutet av augusti är deadline och där är ett bra ställe att få visa sin film faktiskt. Så om vi bara får ihop ett manus och är effektiva så kan vi kanske ha de som mål att få med en film där. Filmen jag pitchar här skulle jag gissa på rent ut ur min skalle att de skulle vara 3-4 seperata inspl.tillfällen om man är effektiv, sedan kanske en veckas klipp, beroende på hur mycket man har strukturerat upp inspelningen såklart. Kommentarer?
 7. Tja, jag har läst manusen nu, är det Desirees som ni pratar om nu? Trailern med teddybjörnen? Vilka är det som ses imorgon? 17.00 eller? Då kommer jag förbi om jag kan? Stadsbiblioteket?
 8. Visst, jag skickar min mail till dig på pm. Ska bli kul att läsa igenom manus. Vems manus är det just nu som ligger högst i listan att göras? Tänkte ta och läsa den först när jag får inloggningsuppgifter.
 9. Filmcafe.se har jag använt mig av. Den fungerar bra, till både mina filmer kom de folk från Göteborg, trollhättan, kungsbacka osv. Många är villiga på att ställa upp utan att få betalt också vilket är schysst! Så jag rekommenderar filmcafe.se :) ! Dock bör man vänta med att dra in en annons tills manuset är färdigt, så man kan presentera idéen bra och få folk att bli intresserade. Man får även fler intresserade ju bättre koll man har på inspelningsdagar osv och det har man bättre koll på när ett manus är klart.
 10. Okej, jag hälper gärna till med manus också, skriva eller bara ge feedback! :) När har ni nästa möte? Vad för slags parodi har ni talat om? Vad finns de för teknik att använda? Jag har säkerligen flera idéer som ligger och väntar på att användas om inte parodi blir av. Om rollen som regissör är ledig tar jag den med glädje :) Hade varit fint med en sammanfattning av ert tidigare möte om de går :)
 11. Tja, intressant tråd måste jag säga. Bor själv i Göteborg och håller på med film. Vann hederspris på framefestivalen förra året och ska skicka in i år med. Vilka roller behövs fyllas? Jag har hållit på mest med regi/manus, det gjorde jag för bägge filmerna. Så i första hand skulle jag glädligen arbeta med både manus och regi, mina starka sidor. Hörs!
 12. Mitt namn är Jens Broström, jag är en amatör filmskapare som vill bli proffesionell filmskapare. Jag gick en manuskurs på filmhögskolan år 2009 där jag arbeta med en idé och fick ihop ett manus. Jag har skrivit manus och regisserat flera hemma filmer och försöker nu komma in i filmbranschen. Regisserar en kortfilm vid arbetsnamn ”Peter” just nu, denna film är i sin slutfas och ska skickas in till framefestivalen i Göteborg. Jag vill nu försöka få den här filmen till verklighet och behöver all hjälp jag kan få, jag söker främst individer som just nu kan hjälpa mig att utveckla projektet, så det kan bli klart för att spelas in. Så jag söker folk som är bakom kameran, producenter, scenografer osv. Manus har många under utbildningen gillat och de tycker det är en speciell och egen idé som jag har skapat. Filmen är en blandning av; surrealism, kärlek, komedi & drama. Det är en novellfilm än så länge och det är det jag satsar på. Men om det skulle gå så utvecklar jag gärna den med hjälp av er till en långfilm om det skulle vara så. Jag skriver en liten sammanfattning av manuset, men har ni frågor angående hur jag ser filmen framför mig, estetiskt och fotografimässigt så hör gärna av er! Svarar på alla frågor! Manus sammanfattning: Evelina är en arton år gammal tjej som går i gymnasiet. Hennes liv är färglöst och tråkigt, hon är utstött i skolan och hennes familj förstår sig inte på henne. Varje dag när hon går till skolan så går hon förbi en kyrkogård, hon tycker alltid det känns som om att någon tittar på henne vid kyrkogården. Efter en speciellt jobbig dag i skolan och sedan skäll från sin mor så bestämmer hon sig för att rymma hemifrån. Av ren slump så hamnar hon vid kyrkogården, bestämmer sig för att gå in och märker då att det lever spöken på kyrkogården. Hon träffar ett spöke i samma ålder vid namn William och andra spöken, hon stannar på kyrkogården där spökena visar henne ett roligare sätt att leva på. William och Evelina börjar få känslor för varandra, William vet att deras kärlek skulle vara omöjlig, samtidigt så hjälper de andra spökena till att skrämma upp hennes mobbare från skolan. Efter en viss tid så dyker Döden upp och då får Evelina reda på att de levande och de döda inte får umgås och att det kan få William att hamna i trubbel eftersom han är ansvarig för kyrkogården. Evelina bestämmer sig för att ta livet av sig medan William är borta med Döden, men William hinner tillbaka och hinner stoppa henne. Han berättar att han tog sitt liv som ung och har ångrat det sen dagen han gjorde det. Evelina bestämmer sig då för att leva sitt liv och på så sätt med en nytt sätt att se på livet blir hennes existens enklare och förbättrad. Om det finns flera som vill hjälpa mig få detta manus förverkligat på film så hör gärna av er, både proffesionellt folk och amatör folk, älskar ni film och tror på idén så hör av er till mig! Och som sagt, har ni frågor så hör gärna av er. Vill utveckla detta manus med folk som brinner för film! jens.brostrom@hotmail.com 0704022654 En så länge har jag ingen chans att ge någon ersättning, eftersom jag vill utveckla idéen med människor och hoppas kunna få den gjord, så hoppas jag på att man kommer kunna få ersättning/lön.
 13. Mitt namn är Jens Broström, snart 21 år gammal och är en passionerad och kreativ amatörregissör och amatörmanusförfattare. Jag älskar film, att få regissera och skapa film samt få utlopp för min kreativa sida är min dröm. Att skapa filmer som vidrör publik och samtidigt inspirerar är vad jag strävar efter. Genom film inspirera andra till att förverkliga sina egna drömmar. Jag är intresserad av alla aspekter i filmprocessen, framförallt regi och manus. Jag har mängder av idéer och får fler och fler som ploppar upp i mitt huvud. Så jag söker en producent som kan hjälpa mig och tillsammans kan vi skapa jättebra filmer! Jag skriver ofta filmer som är lite surrealistiska, annorlunda, drivande och spännande. Har ett helt färdigt manus från en manuskurs jag gick på filmhögskolan i Göteborg som jag gärna vill göra till film, plus en mängder andra idéer. Vill nu ha reda på vad för idéer eller har andra frågor så maila mig: Jens.brostrom@hotmail.com Så om du är en producent som kanske bor i Göteborg eller nära som är intresserad av att träffa en amatörfilmskapare som brinner för det han gör och vill skapa film tillsammans så hör gärna av dig! Här nedanför skriver jag bara kort vad jag gjort som man kan räkna in som filmerfarenhet(inte professionelt). • Skrivit manus, regisserat, filmat och redigerat tjugo stycken filmer under min tre åriga gymnasietid och fritid. • Medverkat i Framefestivalen 2008 i Göteborg med min film Vincent – En berättelse om människan. • Vunnit pris för Bästa film årskurs 3, i Cybergymnasiets mediefestival 2008 med min film Vincent – En berättelse om människan. • Hedersomnämnd för mina fotografier i Cybergymnasiets mediefestival 2007. Tack för mig! Mvh. Jens.
 14. Jag är jätte intresserad av att samla en grupp med amatörfilmare. Själv behöver jag mer folk som vill göra film att umgås med och göra film med! Så om du fortfarande vill, så hör av dig tillbaka till mig. Bor i gbg! Jensan89@hotmail.com kan du maila.

 15. Jag är 20 år och hur jag vet det:P? Hm. Jadu. För det första; Älskar film sen jag var liten, ville alltid vara med i film, sen ville jag börja göra film. För det andra: I gymnasiet gick jag medieprogrammet, älskade varje sekund av filmskapande vi gjorde. Vann priser i mediefestival 2 år i rad som min skola hade när jag gick där. För det tredje: Har fortsatt göra film så ofta jag kan hemma, dock svårt när man inte har folk som vill vara med:P För det fjärde: Mitt huvud är fullproppad av filmidéer, skriver ner minst sju-tio idéer varje vecka. Och blir så frustrerad när man inte kan fullborda dom. Det är så jag vet att jag älskar film och vill arbeta med det! ^^
×
×
 • Create New...