Jump to content

nzafvscl

Members
 • Posts

  51
 • Joined

nzafvscl's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag sitter nu och bygger pa en dvd i Encore CS5. Det har ar forsta gangen jag ger mej in pa DVD authoring men jag har ganska bra koll pa digital video och adobes programvaror sedan tidigare. Nu har dock nagra problem dykt upp. DVD'n ska innehalla ett tiotal kortfilmer, de ar filmade i 720/1080p och samtliga har en framrate pa 25fps. Nar jag spelar filmerna i QuickTime ar allt progressivt och vackert. Jag tror verkligen inte jag gor nagat galet nar jag transcodar, PAL progressiv, men likforbannat far jag interlace effekter nar jag spelar upp skivan pa var lcd tv. Det ar alltfran rander i rorlese till malaten text. Allt material ar progressivt fran start sa det maste ju vara nagat som hander vid transcodingen eller uppspelningen. Kan sant har bero pa Tv'n eller DVDspelaren? Skulle nagon for sakerhets skull kunna skicka rekomenderade transcode installningar for hog kvalitet och progressiv bild. Sen hoppas jag ni tillater att jag avslutar med en idiotfraga, men en DVD skiva ar vall varken progressiv eller interlaced fran start, det beror helt pa materialet man kor ut pa den. Inte sant? Mycket tacksam for vagledning.
 2. tusen tack, skönt att höra att det inte var nått fel med själva renderingen. tidigare har jag försökt bränna ut detta på dvd men även där hamnat med det i 4:3, med då måste jag alltså försöka ändra pixel aspect ration i brännprogrammet? Har inte kollat men känns inte som något som skulle gå att ändra i typ nero?
 3. jag har ett liknande problem i cs3 här fast med 1080i material. allt är satt till 1440x1080 med 1.33 som pixel aspect ration (både i project settings och vid rendering). Kör ut som quicktime animering genom adobe media encoder, allt ser ok ut tills jag öppnar upp filen quicktime, då är den i 4:3... mycket tacksam för hjälp edit det verkar alltså som att allt körs ut i rätt upplösning men att 1.33 pixel aspect ration ignoreras, eller?
 4. Jag har fått riktiga problem med detta, både ljud och bild media och dagsljus hyr endast ut till bolag. Jag känner till filmcentrum men de har nu sommarstängt under en period, känner någon till något annat ställe?
 5. verkligen ingen som vet något om detta? det är alltså endast filer utrenderade som DVCPRO HD (720p) som jag inte kan spela.
 6. jo, tiden är kanske lite obekväm sådär på en söndag. men har ni möjlighet att komma vore det väldigt kul och till mycket stor hjälp. syns // andreas
 7. STATISTER SÖKES TILL MUSIKVIDEO Regissören har tidigare gjort en musivideo till Olle Ljungström: Artisten heter Goblin, och ska snart albumdebutera. VI MÖTS NU PÅ SÖNDAG 09.00 VID BROMMAPLAN. Utanför spärrarna, till tunnelbanan. (finns bara en nedgång). Vi kommer spela in en bit utanför Drottningholm, och bussarna går bara varje halvtimma så det är viktigt att ni är där 09.00! Så vi alla hinner med bussen. Som sagt, vi kan som sagt inte ge nått betalt (ingen ersättning för resa heller tyvärr), men det blir en kort och intensiv dag för eran del, VI TAR ALLA STATISTBILDER FÖRST, SÅ ALLA ÄR KLARA 13.00. Jag har lockigt hår och är 21 år, och står där med en tjej i svart jacka, brunmössa, blond hår 18 år, så ni vet vilka som är statistansvariga:-) Mitt nr är 0700321859, ring bara i nödfall samma dag om ni i värsta fall skulle bli sena. (Innan inspelningsdagen kommer jag ej svara på okända nr, skulle ej ha tid). ALLT NI BEHÖVER VETA FÅR NI HÖRA PÅ PLATS av regissören eller regi.ass/inspelningsledaren. Vanliga kläder, inget annat att tänka på förutom att ni äter frukost innan och klär er varmt. Vi ses snart:-) //Andreas - andreas.haglund.sfs@gmail.com
 8. jag gick på skolan och graduerade i december 2009 och endel av den kritik som LeMepris pratar om kan jag känna igen. De lärare som driver skolan bröt sej ut från University of Sydney för några år sedan för att bilda Sydney Film School. Ett problem med det har varigt just att ingen av dom är direkta "pappersarbetsmännskor" och bristande organisation kan ibland göra att man får springa mellan 3-4 olika männskor för att få ett svar som kanske borde suttigt upptejpat på en anslagstavla. Samtidigt har beslutet att inte vara endel av ett större universitet gett en hel del möjligheter som gör skolan ganska unik. Bara det att lärarna är filmmännskor som har gjort och gör film och inte bara studerat filmvetenskap med kompleterande lärarutbildningar tycker jag var nästan ovärdeligt. Det byråkratiska gråträsk många filmskolor hamnar i där teori och filmanalys äter ens själ var jag aldrig i närheten av att uppleva under det här året. Det är väll skolans främsta ess egentligen, att det är så jäkla mycket praktiskt filmarbete och inte är i något "videobloggsstuk" utan satt efter industry standards med crewroller satta efter hur en inspelning ser ut. Men sprakande ljudkablar har även jag packat upp efter 2 timmars resväg till inspelningsplats ute i obygden och då har man förbannat både det ena och det andra. Det som Coma skriver om däremot, att det skulle vara ett oseriöst företag med någon slags ekonomiska vinstintressen som drivkraft är dock så långt från sanning man kan komma. Samtliga lärare gick ner ordentligt i lön efter utbrytet från UTS samtidigt som deras arbetstimmar snarare fördubblades. det är hela den eldsjältouchen. ja, hursom. jag hade ett fantastiskt år och rekomenderar skolan å de varmaste. men det har kanske redan gått fram.
 9. fantastiskt, dom verkar ju kunna hantera så gott som allt. tusen tack.
 10. Jag letar just nu efter ställen i Sverige där man kan promenera in med en protabel hårrdisk med en .mov fil och sedan få den utkörd till HDCAM och DigitBeta band. Finns det företag i Sverige som kan genomföra detta även till NTSC?
 11. Jag ska nu försöka ladda upp två kortfilmer för festivalendamål genom den enastående siten withoutabox.com (inga fler dvd'er världen över, bara att ladda upp) De accepeterade formaten är Quicktime och FLV och mitt ursprungsformat är 1080p (.mov, apple pro res 422.) En långfilm på 90 minuter får ta ca 2gb, mina filmer är 4 respektive 7 minuter och bör alltså hamna på ca 100 respektive 170mb. Jag använder Premiere och After Effects (CS3). Finns det någon som kan ge mej lite vägledning om hur jag utför dessa komprimeringar på bästa sätt. Förutom någorlunda rekmenderad filstorlek vill jag naturligtvis att kvaliteen ska vara i alla fall "helt ok". vore mycket tacksam för hjälp. kan för övrigt inte annat än rekomendera withoutabox.com (imdb männskorna ligger bakom den)
 12. Jag har en del utrenderade DVCPRO HD filer från FCP, dessa har jag nu lagt in på min PC och det enda jag egentligen vill göra är att se dem i en vanlig mediaspelare. Jag har verkligen googlat men inte lyckats få fram något. Om jag har fattat det rätt är detta något quick time inte fixar, men det måste väll finnas någon annan mediaspelare som klarar av detta på en pc? Vore mycket tacksam för tipps på sådanna, alternativt då om det finns någon quick time codec jag missat.
 13. Jag sitter nu med några olika ljudkanaler från en filminspelning, några upptagna med bom och några med trådlösa mikrofoner. Tanken är att jag ska mixa samman detta genom att använda dialog från båda upptagningarna. Dock är det väll ganska ofrånkomligt att dialogen från radiomickarna låter aningen annorlunda jämfört med det inspelat med bom. Det är nära, tätt inpå och passar helt enkelt in i samma ljudbild. Jag arbetar i Pro Tools (som jag samtidigt lär mej) och min fråga blir alltså vilka verktyg man bör använda för att få tät radiomick dialog att smälta in och få samma distans till bilden som bomupptagningarna. Hoppas jag gör mej någorlunda förstådd. Mycket tacksam för svar.
×
×
 • Create New...