Jump to content

Flanders

Members
 • Posts

  28
 • Joined

Flanders's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Guten eftermiddag. Rubriken säger det mesta; Jag har en iMAC och vill se mitt Final Cut HDV-projekt i min externa JVC-monitor. Hur ska jag göra? Jag har försökt skicka signalen genom firewire via en kamera och sedan med komponent in i monitorn, men jag lyckas inte ens få ut signalen till kameran. Borde det fungera på det sättet och i sådant fall vad gör jag för fel? Jag är en rookie på Mac kan tilläggas. Andra förslag? Puss
 2. Helt okej, kul med dansbandsmusik. Men dra ner lite på porrfilmsglowen.
 3. Hej. Här nedan följer ett litet lågbudget-sommarprojekt av oss tillsammans med vinnarna av Metro music challenge. Inspelad under en dag med JVC-hd111 och mini-35. Lev väl.
 4. Eftersom ni ber om kommentarer känner jag mig tvungen att skriva vad jag tycker. Filmen var tråkig och alldeles för långsam, fotot var väl stilrent och så men väldigt fantasilöst. Klippningen var hackig och orytmisk. Svartvitt går alltid fetbort i min bok, det känns mest som en enkel utväg för att få filmen snyggare utan att behöva anstränga sig. Interlace skriker amatörfilm och om aspect-ration ser apa ut. Storyn kan jag inte uttala mig om för jag orkade inte kolla genom hela. Men det är bara att kämpa på. Trevlig helg.
 5. Egentligen är den inte totalt meningslös utan svarar på en stor existensiell fråga, nämligen: vad skulle du göra om du vaknade klockan tre på natten som en häst? Springa i månskenet är ju det självklara svaret. Den är filmad med en JVC-hd111 och redigerad i Vegas och After Effects. SFV-festivalen var en besvikelse, fruktansvärt mycket dålig film. Några guldkorn dock. // Anders.
 6. En liten film om en vanlig dag på månen - ur ett jordiskt perspektiv. Väldigt opretentiöst och meningslöst. http://www.prolounge.se/envanligdag Edit: Jag kanske ska lägga till att filmen är 1 minut lång och ligger som en flash-video. Puss Cheerios!
 7. Hej, Här kommer vår första riktiga musikvideo, vad tycks? Inspelad med en JVC hd-111 och 35mm adapter kan tilläggas. Mycket nöje!
 8. Fancy rubrik. Det jag söker är alltså kunniga återförsäljare som kan plocka ihop och sälja hela videoredigeringspaket till oss. Vi har varit i kontakt med http://www.inmedia.se, men det har tagit oss två veckors tjat bara för att de ska skicka en förbannad offert så de ligger inte så bra till i vår bok. Problemet för oss är att vi inte riktigt vet vad vi vill ha. En sak som måste finnas är någon form av Decklink-kort för HVD och bra prestanda för videoredigering, alltså inte 3d och bildredigering. Om det är Mac eller PC spelar ingen roll. Vet ni någon bra återförsäljare eller är ni sjukt kunniga själva? Jag behöver lite tips. Någon definitiv budget finns inte egentligen, men jag letar inte efter något fläskigt Avid-system. Det var säkert allt. Tipsa på! Cheers.
 9. Hej, finns det något smidigt sätt att se så att det svarta i bilden verkligen är helt totalt svart i After effects? Det är nämligen så att jag har gjort några masker mot en till synes svart bakgrund och jag vill vara säker på att man på en monitor med en miljon i gamma inte ser maskningarna. Finns det någon effekt eller liknande som kan ge en total black restore utan att man behöver mosa på med kontrast? Cheers.
 10. Tack så mycket för svaret, eller svaren. Båda stämde i alla fall och nu fungerar allting perfekt.
 11. Hej Bullen. Först och främst kan jag meddela att jag är en total idiot gällande Aspect ratios och allt vad det heter. Nu vet ni det, här är mitt problem: Jag håller på med en musikvideo inspelad i 16:9-format; blandat SD och HD. I slutändan vill jag exportera allting från After Effects till Mpeg-2 för att passa på en TV och i 16:9-format, anamorfisk widescreen antar jag att det heter...? Om jag då väljer den förinställda DV PAL Widescreen-inställningen med aspect ratio 1,42 i After Effect och importerar mitt material blir allting ihoptryckt i en 4:3-ruta. Vad ska jag göra? Hjälp mig Bullen.
 12. Tack för svaret. Det jag egentligen undrade var ifall det finns någon organisation som ger pengar till musikvideoproducenterna för tillfällena som videon visas? Som STIM finns till för artisterna när deras låtar spelas.
 13. Hej! Det är så att vi ska producera en musikvideo åt en artist som kommer ta världen med storm. Jag undrar egentligen bara om man som producent får en del av kakan ifall videon visas på musikkanaler? Någon som har erfarenhet av detta som känner för att dela med sig? Snabba svar uppskattas. Puss på er.
 14. Du har inte bara råkat dra ner kvalitén på previewrutan då? Annars när man zoomar in ett klipp digitalt, i video vegas i alla fall, så kan man behöva använda något som heter reduce interlace flicker, men det låter inte som sådana störningar direkt...
×
×
 • Create New...