Jump to content

Problem med Aspect ratio i AE


Flanders

Recommended Posts

Hej Bullen.

 

Först och främst kan jag meddela att jag är en total idiot gällande Aspect ratios och allt vad det heter. Nu vet ni det, här är mitt problem:

Jag håller på med en musikvideo inspelad i 16:9-format; blandat SD och HD. I slutändan vill jag exportera allting från After Effects till Mpeg-2 för att passa på en TV och i 16:9-format, anamorfisk widescreen antar jag att det heter...?

 

Om jag då väljer den förinställda DV PAL Widescreen-inställningen med aspect ratio 1,42 i After Effect och importerar mitt material blir allting ihoptryckt i en 4:3-ruta. Vad ska jag göra? Hjälp mig Bullen.

Link to comment
Share on other sites

Det låter som om ditt material får fel sk "interpretation" i After Effects (och därmed får fel Aspect), eller så är inte "Pixel Aspect Ratio Correction" påslaget i Comp-fönstret.

 

Börja med att skapa en comp som du gjort och kolla om då slagit på ju tidigare nämnda "Pixel Aspect Ratio Correction" (kolla i hjälpen om du inte hittar den "switchen"). Högerklicka sen på klippen och välj "Interpret Footage" och kolla så After Effects har rätt inställning där.

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...