Jump to content

bonner

Members
 • Posts

  10
 • Joined

bonner's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. På filmvetarspråk brukar man kalla det för intertextualitet. Man ser spår och likheter mellan olika "texter". Tarantino är t ex en modern filmskapare som har mycket av den varan i sina filmer, men det är i sig inget nytt fenomen. Kanske är det så att du blivit kunnigare och sett mer film och därmed kan se detta "extra lager" allt oftare.
 2. Jag fick med filmen Carpe Diem, som visas efter lunch. Är det någon som vet om årets Pixel skiljer sig från tidigare år, förutom att festivalen bytt plats och samkör med Skånska filmdagarna (vilket kanske är en rätt stor skillnad...)? Jag menar i form av kategorier och sådant? I anmälningspapprena fanns t.ex. fyra eller fem kategorier man kunde tävla i, men det verkar finnas ännu fler på plats. Någon som vet hur det funkar?
 3. Tack för kritiken, StenR och bassbucket! Fint att handlingen var självklar. Jag vet folk som sett den och fortfarande inte fattar vad som hände. Men man har väl olika preferenser, kan jag tänka. Ja, på något sätt kan jag känna att det är först när man början använda de tutorialserna och modifierar dem som de känns som något eget. Vi hade dock tänkt ha inzoomningen från början, men när vi la ihop ögat med vad som pågick på jorden kändes det här som ett självklart alternativ. Belysningen var vi väldigt nöjda med efteråt, då filmen är inspelad både mitt på dagen och mitt i natten i samma rum. Kan dock förstå att den känns lite tråkig i slutprodukten så hade vi gjort om den hade vi nog justerat ljussättningen en aning. Det blev dock en bra övning i att ljussätta naturtroget dagsljus. Titeln kom till i sista sekund i brist på annat. Vad hade du föredragit för typ av titel?
 4. Här är filmen min grupp gjorde som slutproduktion under Praktisk Film 1, Malmö Högskola. Jag har regisserat och gjort inlesningssekvensen med jorden till bilen samt lagt en stor del av ljudet. Finns på: http://se.youtube.com/watch?v=e8rI0u0RQM0
 5. Nu är mitt första regi-projekt uppe. Skrev även manus till det och tar gärna emot kritik på vad som sägs och görs. Det är en skoluppgift som gick ut på att göra en scen med två människor i ett rum där den ena gick igenom en känsloförändring. Kolla på http://www.youtube.com/watch?v=XH68q1S0laQ
 6. Tackar! Ja, det är ju den första bilden vi vill att folk ska få när de ser den - att han är medveten om att hon är otrogen och är lite lätt labil, vilket ju alltså inte stämmer då de båda gör något fint för varandra. Jag kan hålla med om att det blir lite väl mycket monolog i telefon. Dilmemmat var att det bara fick handla om två personer och att vi bara hade två dagar på oss att filma. Ja, idén om att att dra ut det lite till hade nog funkat bra. Ursprungligen hade vi tänkt att han skulle stryka omkring i lägenheten med sin sax och göra suspekta saker, men det hann vi helt enkelt inte. Att hålla kollaget hemligt längre hade vi ju dock lätt kunnat fixa rent klippmässigt.
 7. Falsk Otrohet är resultatet av en överambitiös filmuppgift som gjordes under september. Vi stressade igenom filmning och redigering på tre dagar och blev rätt nöjda med tanke på de förutsättningar vi hade. Ni får gärna påpeka dåliga och bra saker, oavsett hur självklara de är. Alltid intressant att få saklig input. Jag vill speciellt gärna veta om folk förstår vad som är den falska otroheten då det inte varit självklart för alla. Filmen ligger på: http://www.youtube.com/martinwikner
 8. Tack för svaren! Så som jag förstått det så är TN bra för resoponstider, men IPS har en mer korrekt färgåtergivning och vidare betraktningsvinkel. Responstiden är dock fixad i och med S-IPS? Vad skiljer i pris mellan dessa typer? På vilket sätt kan man se skillnad i de korrekta färgerna, vad är det som skiljer? Vilka begränsningar finns med att kalibrera färgerna? Vad blir effekten av att inte ha 50 Hz som uppdateringsfrekvens kontra andra frekvenser?
 9. Jag är i behov av en ny skärm, men har svårt att luska ut vad jag egentligen är ute efter. När jag har redigerat film och grafik på min bärbara dator (Dell Inspiron 6400) så är färgerna ofta väldigt inkorrekta. I mitt fall blir allt mycket blekare vilket innebär att färgerna får en helt annan nyans än om man till exempel trycker dem professionellt. Vad är det för egenskaper jag ska hålla utkik efter när jag letar efter en bra skärm för videoredigering och grafisk produktion? Eller handlar det mest om att kalibrera inställningarna så att det blir bra och hur vet man då att det blir rätt?
 10. Jag har läst att det även är benämningen på när man filmar en väldigt lång scen utan klipp, som många scener i t.ex. Children of Men. Kan det vara så att det är något som varit lite oklart i sin definition bland folk och har vuxit till att ha två skilda betydelser idag?
×
×
 • Create New...