Jump to content

Sokurovs lärjunge

Members
 • Posts

  8
 • Joined

Everything posted by Sokurovs lärjunge

 1. Hej alla jag har gjort en film om ett homosexuellt förhållande jag undrar vad ni tycker.. ville själv att den skulle bli "skruvad" och att folk ska känna sig lite "provocerade",... men ändå kunna känna igen sig.... och så undrar jag. hur ska man lansera detta. tror inte nån bio vill visa...... men.... kanske på nätet? nåväl, här är Länken: https://youtu.be/TSfdeRsiouA
 2. Hej alla, jag har läst era intressanta inlägg men jag har tyvärr inte haft tid att besvara dem.
 3. Hej, jag har skrivit detta inlägg på Redigerings-forumet också, men jag är inte säker på var det hör hemma så jag skriver det här också. Jag har just installerat programmet Ulead Videostudio 6, och det funkar perfekt att överföra och fånga videoklipp från min kamera till den, som sen går att spara i videofiler. Min kamera är en Canon MV400 och den har två ljudspår, Stereo1 och Stereo2. Det går att dubba på ljud i efterhand, och eftersom hela filmen som jag gjort är dubbat i efterhand har jag spelat in med Stereo1 och sedan dubbat in ljudet i Stereo2. Men när jag överför videoklippet till datorn kommer bara ljudet från stereo1 med! Trots att jag ställer in kameran på att spela upp Stereo2. Jag har prövat att ställa om kameran i olika ljudkanaler och även mixa stereo1/stereo2, men datorn fångar bara stereo1, som är helt värdelöst för det är bara ljudet från inspelningsplatsen och inte det jag dubbat på i efterhand. Finns det nån som vet hur jag ska lösa det här problemet, så att det ljudspår som kommer på videoklippet i överföringen är Stereo2? Måste man ha ett annat program för det? Är det för "anvancerat" för Ulead Videostudio 6?
 4. Jag har just installerat programmet Ulead Videostudio 6, och det funkar perfekt att överföra och fånga videoklipp från min kamera till den, som sen går att spara i videofiler. Min kamera är en Canon MV400 och den har två ljudspår, Stereo1 och Stereo2. Det går att dubba på ljud i efterhand, och eftersom hela filmen som jag gjort är dubbat i efterhand har jag spelat in med Stereo1 och sedan dubbat in ljudet i Stereo2. Men när jag överför videoklippet till datorn kommer bara ljudet från stereo1 med! Trots att jag ställer in kameran på att spela upp Stereo2. Finns det nån som vet hur jag ska lösa det här problemet, så att det ljudspår som kommer på videoklippet i överföringen är Stereo2?
 5. Är det nån som vet var man kan få tag på stjärnfilter (så att alla ljuspunkter i bilden får "solstrålar") till bra pris? Hur mycket kostar en sån förresten? Sedan undrar jag över det här med linser som förvränger bilden en aning. Jag vill att bildens konturer ska flyta in i varandra, böja sig lite, förvrängas på ett hallucinatoriskt sätt. Hittills har jag använt ojämna eller böjda glasskivor och det har fungerat hyfsat, men ljuset från lamporna blänker i glaset. Resultatet blir bättre om man har en vätskefylld lins, så att man filmar genom en vätska. Kan man få tag på såna linser nånstans, eller måste man tillverka dem själva?
 6. Hej, jag har en DV-kamera och har märkt att ljuset blir fult när jag filmar inomhus. Det får en "amatör"-stil över sig. När jag filmat utomhus har jag ställt in slutaren på att ta in mindre ljus, och blir det snyggare. Men hur ska jag göra inomhus? Det blir en slät, grå hinna över det man filmar, känns det som. Jag har haft två 100-watts lampor till ljussättning, behövs det starkare? Och förresten, hur gör man en bra reflexskärm? Jag tänkte mig frigolit, går det bra? Eller finns det bättre material?
 7. Jag skrev det här i Kamerateknik,men jag kom på att det kanske passar bättre här. Finns det något internationellt eller vedertaget mått på vilken slags kamera som duger till filminspelningar, om man ska skicka in filmen till en tävling t.ex.? Jag har en DV-kamera med väldigt bra bild (ungefär som på nyhetsreportage, TV-kvalitet) som jag för tillfället gör film med. Jag har inga problem med den, bortsett från att jag egentligen tycker bättre om film än video, och jag kan ju det här med ljussättning och reflexskärmar och sånt, så filmerna ser ju "riktiga" ut och inte som såna här nybörjar-fritidsfilmer. Men finns det nåt mått på vilken kamera som duger, och vilken som inte duger?
 8. Kan någon ge tips på filmfestivaler el. dyl. dit man kan skicka de filmer man gjort?
×
×
 • Create New...