Jump to content

Var hittar man stjärnfilter?


Sokurovs lärjunge

Recommended Posts

Är det nån som vet var man kan få tag på stjärnfilter (så att alla ljuspunkter i bilden får "solstrålar") till bra pris? Hur mycket kostar en sån förresten?

 

Sedan undrar jag över det här med linser som förvränger bilden en aning. Jag vill att bildens konturer ska flyta in i varandra, böja sig lite, förvrängas på ett hallucinatoriskt sätt. Hittills har jag använt ojämna eller böjda glasskivor och det har fungerat hyfsat, men ljuset från lamporna blänker i glaset.

 

Resultatet blir bättre om man har en vätskefylld lins, så att man filmar genom en vätska. Kan man få tag på såna linser nånstans, eller måste man tillverka dem själva?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

har du filtergänga på din kamera kan du kolla på www.cyberphoto.se dom har nog stjärnfilter. har du inte en filtergänga kan du söka på "cokin filter" på www.google.com . kan inte adressen exakt men tror den är www.cokin.(nånting). Dom säljer alla möjliga filter. Kruxet är att du då måste ha en filterhållare. Den fäster du i stativgängan under kameran. Detta alternativ blir ju lite dyrare än det förstnämda. Tror det kostar runt 1000:- för ett komplett paket med 3 filter. Finns att köpa hos en del återförsäljare i Sverige. Ett vanligt filter som du fäster i filtergängan på linsen kostar mellan 70-150:- kr tror ja.

 

Ska du köpa en filterhållare från cokin och fästa på kameran finns risken att du täckar för autofokusen på kameran, därför är det bra om du har manuell fokus. Hoppas det löser sig.

 

Erik

Link to comment
Share on other sites

jag hittade cokin sidan www.cokin.fr Det filtert du söker där du vill ha effekten av att bilden flyter ihop finns antagligen där också. Har inte orkat kolla eftersom dom har så j-vla många olika filter.

 

Om du köper ett cokinfilter kan du kanske tala om det. Jag funderar nämligen också på att köpa ett.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...