Gå till innehåll

den siste spielberg

Medlemmar
  • Inlägg

    26
  • Blev medlem

Allt postat av den siste spielberg

  1. Låter som en jävligt bra idé. Har du ett färdigställt manus? Jag är annars mer än villig att agera bollplank.
  2. Tack så mycket! Det var både uppiggande och inspirerande. Nu har jag redigerat det första inlägget för reglernas skull. Inget ont om varken sidan eller forumet, men är det inte lite väl klyddigt. När till och med en ny medlem har svårt att anpassa sig efter de nya rutinerna? Att posta ett inlägg för att få feedback för sitt manus borde inte vara svårare än vad det är. No offence.
  3. Typ: Utkast Genre: Romantisk komedi Antal sidor: 21 Version: 1 TIDIGARE IDAG är en romantisk komedi om ungdomar, fester, politik och kärlek. Den utspelar sig i centrala Malmö, där vi träffar Adam och Martin. De är de bästa utav vänner - tills Isabelle dyker upp, det vill säga. (Än en gång screwar Celtx radbrytningarna ovanför dialogerna och jag har ingen aning om varför. Om någon egentligen vet varför är ni mer än välkomna att hjälpa mig.) TIDIGARE IDAG.pdf
  4. Du gör nog alla en tjänst när du rättar till formatet. Den blir nästan olidligt oläslig och man tröttnar snabbt. Jag orkade helt enkelt inte plöja igenom manuset, trots att jag var intresserad av idén från början. Av att döma på de sidorna jag läste är det ett bra manus, särskilt för att vara en first timer. Fortsätt i samma anda, och glöm inte att göra en punktlista eller liknande på i vilken ordning scenerna ska ligga. Det blir så mycket lättare för dig sen när du gör manus i framtiden.
  5. Har inte sett Rage men jag tror jag vet ungefär vad du menar. Kanske något i stil med Kejsarens Nya Kläder. En man går på stan och gör vad man brukar göra, dvs att handla kläder, fika, kanske till och med äta på restaurang. Enda haken är att han är... naken. Han går förbi en nudiststrand och skrattar åt nudisterna och deras sociala trångsynthet. Som en protest mot alla gnäbbiga jävla idioter det finns i samhället. Haha. Förlåt, men jag är helt tömd på idéer.
  6. En god idé. Har redan skissat upp ungefär i vilken ordning allt ska hända, men det kommer nya saker hela tiden. Får ordna upp det lite mer och återkomma med ett längre manus senare.
  7. :) Tack så mycket. Anledningen till att jag skrev "någonstans" var helt enkelt för att jag ännu inte visste hur jag skulle lösa scenbeskrivningen, och för att allting inte riktigt står klart i mitt huvud. Du förstår kanske att den abstrakta scenen i början är den skottlossning vari Johans kollega dog. Jag har ännu inte riktigt tänkt ut hur just den scenen ska spelas och var. Och angående nedtoningen av Johan ska jag säga att den är i princip skriven sedan jag publicerade pdf-filen. Hur funkar den annars? Verkar den vara för mainstream eller tror du den kommer sticka ut?
  8. Som ett skämtprojekt eller en lek är filmen helt klart underhållande. Men snälla, jag är säkert den enda som klagar på er för detta, men lova mig att ni aldrig mer i hela ert liv använder 3d-övergångar igen. Lova mig. Ja, jag låter som en sur gubbe.
  9. Låter riktigt bra, men det är som taz säger. Hade varit kul att läsa en bit av manuset.
  10. Så. Här är en bit till mitt manus, som jag numera (tack vare taZ's goda råd) stuvat om en aning och döpt om till "Kv. Äppelkvisten". Här finns inte så mycket än, men jag vore hemskt tacksam om ni ville ta en titt på det lilla jag skrivit och kanske till och med lämna en kommentar. Tack. För er som inte läst tråden om detta manus tidigare (där jag endast presenterade en synopsis) kan denna filmen sammanfattas som en annorlunda, mer känslosam snutfilm, långt från Beck och Wallander och alla dess kopior. För även om manuset i nuläget liknar vilken snutfilm somhelst kommer karaktärerna utvecklas annorlunda och historien kommer att drivas till det oväntade. Oturligt nog verkar Acrobat Reader strula till det med radbrytningarna mellan dialogerna och brödtexten. Det får duga i alla fall. Tack på förhand. KV. ÄPPELKVISTEN.pdf
  11. Aha. Freeware ja. :P. Då får jag la hålla mig till Celtx sålänge då. Det funkar jävligt bra ändå.
  12. Okej, Celtx ja :). Jag bytte till föregående alldeles nyligen och tycker den fungerar alldeles underbart. Finns det något sätt att räkna sidorna där? Och Final Draft, det är inte shareware va?
  13. Du har så rätt så. Tack för allt. Förrästen, använder du Celtix eller Word?
  14. Ingen som har någon bättre titel än "Syndikatet", utifrån det ni läst om handlingen?
  15. Om man läser manuset till filmen Face/Off (http://www.imsdb.com/scripts/Face-Off.html) är det till och med bättre än själva filmen.
  16. Bra idé, taZ. Jag tycker också det känns som lite för mångra trådar att hålla i, men eftersom jag är relativt oerfaren vid längre manusförfattande visste jag inte riktigt vad som var för mycket och vad som var för lite. Lika bra att gröta på, för att sen skära ner tänkte jag. Tack så mycket för idén.
  17. Det var faktiskt ganska random. Det kunde likagärna varit ett socialt handikapp, jag kände bara att just den aspekten kvittade, så länge det skulle visa sig vara påfrestande för Johan.
  18. så man använder alltså detta i svenska manus också?
  19. Jo, såhär. Det faktum att Johan ska ha ett blindfött barn är helt enkelt till för att senare i filmen kunna avslöja hans ödmjukare sidor, och i det här fallet faderskap och kärlek till sitt barn. Jag har hela tiden velat att Johan i början ska framställas som cynisk och emotionellt rubbad, för att på slutet avslöja mer om hans känslor och varför han var som han var i början. Det blinda barnet är helt enkelt ett verktyg för att publiken ska få en inblick i Johans vardag och inre. I den sista biten av meningen menar jag på att Johans kommunikationsproblem och sätt att stänga ute Alexander Birgersson ur sitt arbete så småningom leder till att deras undercover-identiteter avslöjas av gruppen de infiltrerat. Johan inser senare att det är hans fel att Birgersson blivit tillfångatagen, och rent dramaturgiskt ger det honom en anledning att rädda Alexander. Det ger honom en mening med sitt arbete. Sen att det hela var ganska klumpigt formulerat får du ursäkta :).
  20. jonkanon: detta inlägget handlar mer om hur man får en snutfilm mer trovärdig och mindre mainstream än om själva filmen. du får ursäkta.
  21. Har funderat på det ganska mycket på just det, men aldrig riktigt gjort en ordentlig treatment. Bäst hade ju varit om partnerns död hade någonting att göra med fallet Johan jobbar på nu. Att situationen är densamma eller liknande. Då hade det ju varit lättare att dra paralleller och på så vis låta tittaren få veta i alla fall lite mer.
  22. Kanske hade också en mindre "snutig" titel gjort den mer intressant. Några förslag?
  23. Jag är medveten om att det låter ganska mainstream, men hela attityden och tonen i filmen ska vara något alldeles eget. Om storyn är särskilt speciell kan ju diskuteras. Om man jämför med snutfilmer som Beck och Wallander är protagonisten i detta fallet både deprimerad och alkoholiserad, något som gör hans inre kamp både trovärdigare och mer sällsynt, åtminstone inom svensk snutfilm. But still, du har en poäng.
  24. Bra manus i sin helhet, men det blir lite segt att läsa igenom. Vet inte om det beror på fetstilen och storleken, eller om du kanske skulle kunnat göra det lite intressantare rent skrivspråksmässigt. Jag har i alla fall svårt att läsa igenom alla sidor utan att göra avbrott och börja pilla med något annat.
×
×
  • Skapa nytt...