Gå till innehåll

Jaut

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för Jaut

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tack för berömmet! Vore kul att se hur fortsättningen följer på detta manuset, så skicka gärna in det färdig resultatet när sådant finns. ... och du, när det blir dags, välj Tessin! Har själv gått på Gripen... hahaha ;)
  2. Känns som en bra inledning med starka bilder som väcker intresse; vilken betydelse har/kommer att ha parallellen mellan Tjernobyl- och Oscarshamnsverket, varför nämns Sonic och hans snabbhet (koppling däri till dig själv?), vem är han som jagar och så vidare? Till skillnad mot TheBrotherOfLight så tycker jag inte att en utförligare dialog skulle ge manuset så mycket. Bilderna och symboliken kan vara stark nog i sitt berättande, men saker och ting behöver sin förklaring. Så, om du kan väva ihop dessa planterade trådar på ett snyggt sätt och få dem att berätta din historia så tror jag att det kan bli ett kanonmanus!
  3. Jaut

    Synopsis: Trauma

    Jag menade inlägget som en uppmuntran till dig att följa det som jag uppfattar vara din egentliga önskan: att göra denna filmen! Du säger flera gånger att den ligger dig varmare om hjärtat än "Force Majeure"-projektet. Min övertygelse är att detta djupare engagemang kommer att lysa igenom i den slutgiltiga produkten och DET, om något, måste ha en positiv påverkan på en intagningsjury, publik eller vad det nu kan vara.
  4. Jaut

    Synopsis: Trauma

    Rent idealistiskt ska det eventuella tillblivandet av ett konstverk inte begränsas av hur en potentiell publik kan komma att uppfatta det. Om man börjar ta sådana hänsyn i sitt skapande så förlorar det sitt värde. Självklart måste man, då filmskapande är en dyrbar konstform att utöva, ta hänsyn till det som sker bortom en själv, men jag tror att man ska akta sig för att vara alltför lyhörd i sitt konstnärsskap.
  5. Tack Spielberg och Tomas för de positiva orden. Tomas: Jag håller med dig om det du säger om att manuset "pratas framåt". Antar att det till stor del beror på min totala okunskap i filmiskt uttryck. Skulle gärna ersätta delar av dialogen med "spel" men har ännu inte den rätta känslan för det. Vore kul om du kunde ge något exempel från manuset där det det skulle kunna ske, och hur det skulle kunna se ut. Det är ju trots allt i foto och scenografi där film som medium har sina riktiga styrkor.
  6. Jaut

    "predikande" filmide

    Många är de personer i samhället som klagar högljutt och är missnöjda med sin omgivning och vårt västerländska leverne. De står ofta för ideal och har åsikter och visioner som de aldrig behöver leva upp till. Vad skulle inträffa i ett läge när en sådan person tvingas att verkligen stå upp för vad han "tror på" och leva det liv han predikar. Kanske är inte sanningen bakom orden lika romantisk som ideerna i sig. Jag har lagt ut ett manus på detta temat här på forumet. Om du besitter orken och viljan att läsa ett icke korrekt formaterat novellfilmsmanus så hittar du det i kategorin "Läs mitt manus", och namnet på manuset är "Du unga du fria".
  7. I min ringa nybörjarmening känns det som en helt ok början på ett manus. Bra tempo och intressanta frågeställningar väcks, framförallt runt karaktären Ari. Man blir sugen på att följa filmen/manuset vidare. Vad det gäller historiens trovärdighet och förmåga att engagera läsaren/åskådaren, så är det lite svårt att uttala sig om utan att ha djupare kunskap om hur berättelsen följer. Jag hakade upp mig lite på skeendet när Eric möter Ari. Jag har lite svårt att se en person först knuffa omkull en lodis på gatan för att sedan åka hem och laga frukost till sin fru, utan att ens nämna det. han verkar vara en något burdus person men det känns, för mig, lite väl starkt att göra som han gör.
  8. Tack för välkomnandet! Vågade inte annat än att följa regelboken i mitt första inlägg.. hehe
  9. Mitt första filmmanus. Jag skulle vara tacksam för lite åsikter. Vad det gäller formalia som radavstånd osv. så ska jag rätta till det till nästa manus jag skriver. Såg att det finns bra instruktioner här på Voodoo Film. Jocke och Kajsa lever ett mysigt "radikalistliv" på behagligt avstånd från sina ställningstaganden men en dag kommer ett brev på posten. Är det en dröm som gått i uppfyllelse, en skänk från ovan (trots att gud inte finns) eller hur var det nu? "Du unga du fria" är ett försök till en komisk känga till den grupp människor, företrädesvis ungdomar, som har en benägenhet att haka på det mesta som faller utanför den trånga normen. Du unga du fria, halvklart manus..doc
×
×
  • Skapa nytt...