Gå till innehåll

friippe

Medlemmar
  • Inlägg

    42
  • Blev medlem

Allt postat av friippe

  1. Okej , ja , mena inte riktigt så . Var det något i manuset som var bra ?
  2. Den var väldigt rolig och en skit bra ide :)
  3. friippe

    Filmidé

    Om ni vill komma ut med er film så finns det ju en hel del filmfestivaler. Man kan få stöd av ett returcentrum , man kan också söka filmstipendier. Om man brinner för sin ide/ manus kan man kontakta en producent från ett filmbolag.
  4. Ja , jag ska tänka på det till nästa gång jag skriver ett manus. Tack för hjälpen ;) Men var det något i manuset jag kan känna mej stolt över ? Eller är det en "katastrof"? :P
  5. Okj! Tack för tipsen. Men jag förstår ej varför ni inte kan läsa "vi ser" när det först och främts står det påå sidan och sen har jag lärt mig det av en filmpedagog. Så jag tänker inte ändra på det. Om man inte skriver vi ser" så kan det ju lika bra vara att teater manus.
  6. [citat=jbergman][citat=friippe]Sen undrar jag varför inte denna typen av skräck fungerar i kortfilmmanus.[/citat] Tja, det är väl mest en känsla. Mer power till dig om du lyckas, men jag tror att det är svårt att ta den här typen av jaktsekvenser på allvar utan att filmen långsamt har lett fram till den situationen. Jag tror att det ganska lätt blir komiskt. Som splatter funkar det förstås, men kanske inte som skräck. Men motbevisa mig gärna. /Jakob[/citat] Jag tror att det funkar! För de flesta skräckfilmerna blir komiska , förutom dom som verkligen skrämmer livet ur än. Alla skräckfilmer är inte läskiga. Man behöver inte se en skräckfilm som alltid läskig , den kan vara komisk också. Men man ser gränserna mellan de olika genrerna.
  7. Okej. Ja , jag ska försköka ändra det med att man får lära känna karaktärerna mer. Men det är klart han kan äta upp dem o ingen kommer på han då det är ingen som ,ärker vad som sker där inne. Det beskrev jag till o med i en scen :) Sen undrar jag varför inte denna typen av skräck fungerar i kortfilmmanus. Jag har lärt mig att man ska tänka stort när man skriver manus. Det just precis vad jag har gjort ;)
  8. Tack för kritiken , det är sånt man behöver och där med kan bearbeta sitt manus. Sånna där repliker som att "Det börjar bli för läskigt nu" utrycker ju mer än om man inte hade sagt någonting och bara gjort det med känslan. Den känslan har de ju hela tiden. Skräck filmer är oftast väldigt udda och är väldigt overkliga. Men jag tror att Sarah fick en enorm kick när hon får se någon bli mördad framför henne. Av ilska omvandlas det till styrka. Mvh Friippe
  9. Hej! Jag har bara skrivit ett manus innan så detta är mitt andra(seriösa). Ge kritik, egna ideer? och säg vad du tycker! :) Morden på Hotell Maria..wps.rtf
  10. Den var kul men , det var dåligt filmat. Stativ går att fixa billigt :P Lycka till i framtiden ;)
  11. friippe

    Billig kamera!

    Hej! Om du vill ha en bra kamera för det priset föreslår jag att du tittar på blocket eller tradera. Lycka till!
  12. [citat=Anna_Dea][citat=vilcans][citat=Anna_Dea]Ja, och det var en anledning till att många blev besvikna på Camerons Titanic.[/citat] Du får gärna säga vilka som blev "besvikna" på James Camerons Titanic. Det är ju den enda versionen som historisktkorrekt återberättar vad som hände med Titanic. [/citat] Många av de som skriver foruminlägg och recensioner på IMDB verkar tycka den är kass för att någon historisk detalj inte är 100% trovärdig. Synd att skriva ner en bra film för det. På sätt och vis är det en risk man får ta som regissör om man gör en historisk film. Det finns alltid folk som tycker historisk korrekthet är viktigare än en intressant handling. Själv ser jag Titanic mer som en saga, inte som en dokumentär.[/citat] Ligger fortfarande till att just Cameron´s version är den som berättar den mest korrekt av alla. T.ex i tidigare filmatiseringar så bröts aldrig Titanic på mitten när hon sjönk. Det gör i hon i Camerons. Sen felen i Titanic är ju småbagatel saker som Jacks skjortas knappar var från ett annat år än 1912. Och vid uppstarten så använde de i filmen mitten propelern, medans i verkligenheten gjorde de inte det. Det är bara fjantigt och löjligt av en massa personer att klanka ner på en film bara för de sakerna. Och sen påstå att den är skitdålig av det. Men de flesta som ser ner på Titanic är ju 13 år och Dicaprio hatare. Bara invänta könshår och mognad för dem så kanske de har en giltig åsikt.[/citat] Exakt , håller med. Sånt att tredje klass passagerarna egentligen fick vara med på gudstjänsterna. Men i James film så fick Jack inte komma in , såklart blev det kalabalik av detta. Jag säger bara, lär er att titta på film , ni som klandrar över sånna små saker :D
  13. Alltså , jag ska ej göra en Titanic film längre , pga att det är lite för svårt med alla special effekter. Har kommit på en ny ide , har faktiskt skrivit klart manuset redan :) Synopsis Hotell Maria är ett hotell där 3 st tjejer jobbar över för att torka en massa disk. Tillslut hör de ett ljud. En av tjejerna , Karolina går då iväg för att se efter var det kan har varit. Karolina kommer inte tillbaka och tiden går. Efter ett tag går nästa tjej iväg , Madeleine. De lämnar alltså Sarah ensam. Tjejerna är nu instängda av en otäck man som är ute efter att ta livet på alla tre. De lyckas inte att höras av de folk som går utanför. De är alltså instängda med denna mannen mitt i natten och det ända som finns att välja på är döden. Vad tycker ni ? Lite tips eller ideer ? Mvh Friippe ;)
  14. friippe

    Titanic sjunker

    [citat=Storyboard][citat=friippe]....Ja , kom på det nu efter , den påminner lite om the sunshine.[/citat] Fast skulle inte "The sunshine" vara typ ett av dom roligaste namnen någonsin på en skräckfilm, lite Mel Brooks över det hela. Hoppas allt går/gick bra med ditt projekt. Sen ska jag väl säga hej till alla forumiter, mitt första inlägg på Voodooo. Ska bli kul att få dela erfarenheter med andra och framförallt få kunna ta del av era erfarenheter Hälsningar Daniel[/citat] Välkommen :D
  15. friippe

    Äventyrsmanus hjälp

    Hur många karaktärer är det ? För alla behöver väll inte leta efter honom. Några stannar kvar och vaktar. Några andra personer kan också komma till ön för att leta guld. Så det blir som en sårts kamp mellan "två lag" att få tag i guldet ;)
  16. friippe

    Titanic sjunker

    [citat=R.R Studio]låter kul:) lycka till! Vad har ni för utrustning?? Kan ju vara kul o veta:)[/citat] Jag ska få låna utrustning ifrån en tjej på Film i skåne , så jag har inte koll på det än , men det blir nog bra ;)
  17. friippe

    Titanic sjunker

    Hotellet ligger mitt i stan mittemot en står kyrka.
  18. friippe

    Titanic sjunker

    Jaa , låter trevligt ;) Jag tycker att iden påminner om vissa filmer , kommer heller inte på vilka det kan vara , men jag har tagit lite inspration från en film jag såg som utspelade sig på ett flyg , tjejen var inlåst och de andra var inlåsta på över våningen. O så jagade typ en man henne. Men det var mer en verklig historia. Denna är lite mer sånt som ej existerar i verkligheten såsom han är som jagar dem , han är ej männskilg. Tack för tipset :) Några fler ideer ?
  19. friippe

    Titanic sjunker

    Därför att , om den blir klar till september så kan jag anmäla den till Skånes pixel filmfestival , värkar kul , filmerna får inte vara längre än 15 min , mitt manus ligger kanske på 20 , så jag får klippa nåra scener. :( Men om jag ska bli klar i september så får vi filma så det ryker xD Det är inte så många roller , endast 5 st , det kräver inga statister , så det är bra. Brukar vara svårt att hitta. Har faktiskt redan fixat alla som ska skådespelare , det blev 2 från min dramakurs , sen så blev de andra kompisar. Utrustning finns. Så det är bara att börja planera inspeliningen.
  20. friippe

    Titanic sjunker

    Känns inte som att jag vill ta bort någon scen , fast jag måste hålla filmen under 15 min , så jag kommer ta bort några , men det blir svårt!
  21. friippe

    Titanic sjunker

    Oj , menar The Shining.
  22. friippe

    Titanic sjunker

    Såklart. Skrev faktiskt nyss klart manuset. Jag blev nöjd , rikigt nöjd. De här tre flickorna står och torkar disk, efter ett tag så hör de ljud , då går en efter för att kolla , då försvinner den ena , o sen går en annan efter , o sen så blir de jagade , de hittar döda kroppar när de ska gömma sig i rummen o så är allt låst. Så det går ej att komma ut. Sen så blir de överfallna när de står i hissen för att komma upp. Tycklte själv manuset blev spännande. Nu gäller det bara att filma det kusligt och sätta till kusliga effekter. Ja , kom på det nu efter , den påminner lite om the sunshine.
  23. friippe

    Titanic sjunker

    Hej, jag har kommit på en jätte bra ide nu. Det ska inte vara Titanic eller nått sånt, tänkte ändå att det ska vara på ett hotell. Det ska vara skräck , då 3 st tjejer jobbar kväll där och det händer lite kusliga saker , det visas sedan att alla gäster redan ligger döda i deras rum. Samtidigt som dom jagas av nått äckligt , typ en vampyr eller något i den stilen. De kan heller inte komma ut , då det är låst över allt. De upptäcker också lite döda männsikor här och var. Tyckte att på ett hotell är det perfekt , då det är bra ställen att gömma sig på , de kan jagas i korridorer o så vidare.
  24. friippe

    Titanic sjunker

    Okej, kanske för komplicerat , skriver klart manuset i alla fall. Sen hittar jag på nått nytt ;)
  25. friippe

    Titanic sjunker

    Ok, men det där med studio osv , låter för dyrt , mina erfarenheter är kanske inte så stora , har gjort ett 10 tal manus varav 2 av dom har jag o kompisar gjort film av , har läst mycket guider , såsom voodoofilm , går på dramakurs. Jag har en kontakt som jobbar på film i skåne , hon har hjälpt mig med tidigare projekt , så hon har lärt mig en del. Men alltså , jag ser detta projektet som inte dyrt , eftersom , jag känner många kontakter , bla. En animerare. Fick kontakten av hon som lärt mig mycket. Han värkar vara duktig. I så fall kommer mycket filmas med green/blue screen. Animera skeppet kan man göra på 2 sätt , jag har modell , som man kan filma o sedan lägga hav under o himmel mm. Eller så animeras allt. Sen så ska inga skådespelare arbeta med löner , såklart. Statister kan man nog hitta. Men jag vet inte ....
×
×
  • Skapa nytt...