Gå till innehåll

rascar

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Allt postat av rascar

  1. Jag använder alltid mov.. Vilken komrprimering som jag borde använda är dock inte lika säkert. Av gammal vana använder jag Sorenson 3 och IMA4 (Stereo, 44khz) på ljudet. Halverar oftast storleken (PAL -> 360x288) Kvalitén lämnar jag på high och sist hade jag bitraten nere på 300b/s tror jag, resultatet blev helt ok fast en video på 1:50 var 18Mb stor, vilket känns lite mycket. Särskillt när jag sedan såg en video som var större i formatet, 5 minuter lång och runt 25Mb!! Jag kunde inte se vad för komprimering de använde, men bitraten stod det var runt 80b/s!! Under 200 resulterar hos mig i alla möjliga pixeleringerar.. Några tips på vad som man kan dra ner på för att minska filstorleken är väldigt uppskattade.
  2. Att det skulle vara just Vue6 som ligger bakom har jag svårt att tänka mig. Det är ju onödigt att modellera upp ett helt landskap och lägga ner timmar på att rendera det.. Palmerna ser dessutom inte identiska ut.. Jag tippar på att det är en modell gjord i vilket 3D program som helst ...så länge det är kompatibelt med något annan Camera Tracking program.
  3. ...men kan du inte bara använda character offset och simulera en shine effekt med radial blur och colorize?
  4. Jaja, där ser man.. det var bara att välja "remove unused footage" i Edit menyn.. Hoppas det bara inte fungerar som Windows som tog bort arial åt mig..
  5. Hej! Har jobbat på ett lite klumpigt sätt och importerat flera aefx filer (typ del1, del2, del3...) till ett enda stort After Effects projekt. De olika arkiven använder alla samma source filer, men när jag importerar del1, 2... så får jag med flera instanser utav foldrarna som source filerna länkar till. Så nu har jag uppåt 10 "clips", 10 "solids" foldrar etc i project fönstret och vill rensa upp, eftersom de ju länkar till samma filer allihop. Finns det något bra sätt att göra det på? Efter att ha tagit bort några foldrar så saknas det några snuttar i en composition... Hoppas jag utrycker mig tydligt!!
  6. kanske inte tillräckligt med minne? För min del kraschade det hela tiden när jag hade 512mb
  7. Ni kan en hel del där!! Jag trodde helt klart att Inferno var herren på täppan och AE ett steg upp dit. Fast det verkar som om det inte är så. Men hur 17 kan ni få inblick i programmen om det kosstar alla skjortor i världen att använda det legalt? Trial versioner? Nu vill jag får tag på en version utav AE 7. Förhoppningsvis kan jag få sponsring, men jag såg mig ändå om efter billigare varianter. På Ebay fanns det, men.. jag har väl förstått att det kanske inte är helt lagligt trots allt (en second hand version alltså). Sedan att folk säljer piratkopior (vilket jag såg där) tycker jag är mycket värre än att ladda ner dem. Jag vet inte hur det är tänkt att ett ungt aspirerande mediageni skall få in en fot i dörren om alla program kosstar xxx antal veckopengar eller månadslöner på ICA Snabbköp. Det är väl jobb jobb jobb som gäller & en månad kul. Sedan dör man.
  8. rascar

    Musik till spel

    Om du fortfarande vill ha musik hör av dig till mig- gör ganska minimalistisk elektronisk musik, men är öppen för det mesta. Håller mig inom det som låter elektroniskt dock ;)
  9. rascar

    Överföra till DigiBeta

    [citat=Lulletott]Hej! På vilket sätt ska ni animera? Varför just till DV-CAM först om ni ska animera? [/citat] Tack för svaret! Det blir en bladning av allt möjligt. En illustratör skall animera på något vis. Han har använt Flash till det, men jag hoppas på ett annat sätt. Jag skall leta efter något lämpligare. Det får bli det minst tid- och svettkrävande sättet... Illustrationerna har jag tänkt lägga ihop i After Effects sedan. Varför just DV-cam? För att vi inte har tillgång till en Digibeta-maskin själva. Så jag måste få materialet någonstans där jag kan överföra det. Men det kanske vore bättre att ta det över okomprimerat via ett antal DVD. Eller så kanske man kan hyra en Digibeta? Vet inte hur det fungerar :§ Får kolla upp.
  10. Ett projekt jag hoppas påbörja skall vara "Mastered on Digibeta 16:9 widescreen fullheight anamorphic format." Vi skall göra en animation som jag kan jobba på hemifrån men Frågan är om jag kan ta det färdiga jobbet via DV-cam till ett ställe där det kan överföras till Digibeta, eller förlorar jag en massa kvalité då? ' Om vårat förslag går igenom får vi ekonomiskt stöd så jag undrar om jag borde räkna med i budgeten att behöva jobba i en hyrd svit för att bibehålla bildkvalitén. Jag är "nybörjare" och skall ta mig vatten över huvudet igen, bästa sättet att lära på eller? Hoppas jag uttycker mig klart!!
  11. rascar

    Vissa kan sina grejer!

    [citat=Tor nilsson]Nån som har länkar till fler företag som är ledande inom visual effects? Vore kul att se fler showreels från sådana.[/citat] http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=5562767&siteID=123112 Kolla in Best of the Best Showreel till höger, en blandning av olika postföretag som, allt gjort bla med Inferno. Vilket företag som gjort vad står med., sedan kan du kolla upp dem individuelt. Alla kanske inte har Showreels..
  12. [citat=DanyaelX] 5000:- är billigt om du är ett företag ju. Finns lösningar som kostar betydligt mer. [/citat] Själv är jag helt fixerad av Discreet INFERNO just nu, iofsig är det väl ett system, men priset startar vid £450.000 alltså ngt i stil med 6 miljonor kronor. Att hyra en Flame svit här i London kostar runt 8.400 kr i timmen! Så AE är nog det billigaste som finns!! ;) Jisses silken värld vi lever i, men jag hoppas att va med i den divisionen ngn dag!
  13. rascar

    något enkelt 3d program?

    [citat=McWolfe] Svaret var att varje natt mellan nio och tolv satt han med gitarren och övade ETT ackord, att få det att låta så bra som möjligt. Chefen frågade då "Men vad gjorde han efter tolv?" -Då bytte han ackord... [/citat] Problemet är kanske att för många av oss vill bli bäst/bra på allt istället för en grej. Tänk om Mark Knopfler had övat trummor oxå!! GMAX har jag hårt talas om. Om det är enklare att lära en ngt annat vet jag inte.
  14. Så "Production bundle" är samma sak som AE Proffesional, till skilnad från Standard?
  15. En sista sak bara. Det här med "Production Bundle" är det någon som vet vad det är? Jag har sök på nätet, men får ingen klarhet i det alls.
  16. [citat=Munthe] Ja ser mer på ordet talang som att ha en begåvning. Att va insatt i det man ska göra e viktigast, och lägger ner tid att prova sig fram. Bara mitt tycke förstås =)[/citat] Det behövs väl både tallang, kunskap och erfarenhet. En vän till mig jobbade på ett tv-program & fyllde i utsikt och reflektioner fönster på bluescreenade bilfärder. Jag förundras över alla dessa detaljer som behövs föra att få verkligheten att se verklig och vackrare ut.. Att ngt ser konstigt ut kan jag avgöra själv, men att förstå vad som skall till eller bort för att se bra ut. det är en annan femma. Hur lär jag mig det?! (Har kollar på Autodesks Inferno showreel. Tappar hakan varje gång..) Okej.. Jag föröker mig på att bestiga After effects berget. Det är högt / vet inte var jag skall börja, men det är rätt berg iaf...
  17. Hej! Ny här och väldigt vilsen i After Effects. Har dessutom en tutorial av Lynda.com att titta på: de använder sig utav en effekt som heter "motion math" som jag inte kan hitta. Vad jag förstår så är det en grej som kommer med ngt slags "bundle".. Jag undrar alltså hur mycket flashiga effekter kan man igentligen göra med A E utan några plug-ins & add-on:s? Undrar också hur jag kan få reda på vad man igentligen kan göra i AE, så jag inte tror att jag kan klämma ut ngt som kräver mer avancerad mjuk/hårdvara. Eller så, vad kan Combustion som inte A E kan. Länkar duger! Tacksam för svar!!
  18. Tappade bort alla wwwlänkar, bla länken till en svensk sida som gör ganska enkla datorstödda animationer (ser ut som after effects..) med knepiga ämnen som tex välfärd och byråkrati. De är ganska "mörka"⁄dystra och smutsiga och använder sig ibland av en 'narator' som låter som ett gammal nyhetsankare på Ekot.. Letar ganska desperat efter sidan. Tror att jag hittade dit av en slump via piratbyrån eller 112uh. På vägen hittade jag även någon bogus-sida som hette något i stil med Högadalens högskola... som höll på med kul grafik etc. Om ni har några tips (även på var annars jag kan söka) så är de varmt uppskattade!!!!!!!!!
×
×
  • Skapa nytt...