Jump to content

Tippler

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Film, Bilar och datorer
 1. Grejen är att jag skall lägga upp lite filmer i jobbet och bandbredden är inga problem. Vi skall ha en tävling där kunder till oss sjunger in en liten sång som vi spelar in, sen skall den upp på webben där man kan rösta på bästa låt. Tyvärr så vill vi helst inte att dessa små korta videor sprids vind för våg, men visst, vi är helt med på att vi inte kan låsa dom helt, bara göra det svårare. Så det jag behöver svar på är vilken spelare man använder samt vilket format som är bäst, säg att varje film är ca: 1min lång.
 2. Skall lägga upp små filmsnuttar på min webbsida i ett lämpligt format, behöver lite tips, efter att ha läst lite här på forumet så har jag kommit fram till Flash bör vara ett bra allternativ, fler att rekommendera? Vill även kunna låsa filmen på webben, alltså liknande yourtube så filmerna inte blir nerladdningsbara och då har jag förstått att man behöver en spelare för webben, vart hittar man dessa och vilken skall man ha? Någon som har några tips hur jag skall gå tillväga?
 3. Har en reklamfilm från jobbet som vi vill att folk skall kunna ladda ner från vår sida. Vilket format får man bäst kvalitet med som folk med en vanlig windowsburk oftast kan kolla på utan att behöva ladda hem en massa codecs? wmv eller vilket format blir bäst kvalite gentemot storlek och tillgänglighet?
 4. Vilken version är det som är nyast, jag sitter själv med PRO 1.5, skall jag uppgradera? Är det mycket skillnad i nyare?
 5. Nä, gick inge bra, vart inga andra val än movie. Gjorde mpeg4 film ochså och den blev bra storlek på, dock så klarar Windows Media Playern inte av att visa den, någon som vet vilken codec man skall ha? Filmen är gjord i Premiere 1.5 där jag har valt Microsoft AVI som filetype och sedan XviD MPEG-4 Codec som Compressor. Vad behövs för att tex en Windows Media Player skall fixa det?
 6. Om jag har förstått allt rätt som jag läst här på forumet så skall även QT PRO 7 kunna komprimera till Mpeg4, men hur gör man då? Hittar inte valet i Premiere 1.5, har köpt och installerat QT Pro 7. Det enda jag får ut är .mov filer?
 7. Vad är det som krävs utav redigeringen och renderingen för att det skall se bra ut på en webbsida, tex som denna längst ner på sidan http://www.cargel.se/media.htm Vilken codec och vilken upplösning skall man ha på filmen?
 8. Är på jakt efter en ny videokamera och kan inte bestämma mig, hoppas ni kan hjälpa mig. Canon MV-X350i var jag inne på först, tyvärr utgick den ur Canons sortiment och ersättaren heter MV-X450i, dock har den sämre kvalitet. Då finns fortförande MV-X40 som kan vara intressant i min prisklass. Panasonic NV-GS180, frågan är om den är okey, den har 3CCD men vad jag har hört så är det lite si och så med mörkare filmning på den. NV-GS300 blir för dyr tycker jag om inte kvaliten blir mycket bättre jämfört mot andra. Sony DCR-HC94, har aldrig testat Sonys kameror och har alltid tyckt a
 9. För att komprimera till mpeg4 vad behöver jag då? Har premiere 1.5, är det något som är gratis eller vart får jag tag i mpeg4? Och hur gör jag?
 10. Tackar, det funkar fin Fint nu.
 11. Har ett problem som jag måste lösa snabbt. Hoppas någon kan hjälpa. Jobbar i Premiere PRO 1.5 och har gjort en film som jag vill ha ut i så bra kvalitet som möjligt för att visa ifrån en dator upp på en LCD-TV. Tänkte jag skulle köra ut den i Mpeg2 men jag kan inte exportera till Mpeg2 i Premiere. Vad är det jag saknar, har för mig att jag har gjort detta förut. Är det någon codek jag saknar eller vad är fel? Jag kan som sagt välja Mpeg2 men OK knappen är grå och går inte att klicka på, jag kan välja WMA men då blir ju kvalitén dåligare. Någon som har några förslag?
 12. [citat=arvid]Varför inte spela en gammal lp-skiva och lyfta av pickupen lite ovarsamt och samtidigt banda det själv t.ex. på kassett. Då får du ju ljudet som du vill ha det.[/citat] Problemet är att jag inte har någon skivspelare, har du!, isf kanske du kan spela in ett scratch till mig?
 13. Någon som vet något bra ställe där man kan hitta ljudfiler. Behöver som sagt en ljudfil som skall låta som en gammal LP skiva när man lyfter av pickupen lite ovarsamt, alltså sccreetss. Vart kan man ihitta sådant? Kanske posta detta i fel forum men jag håller på att regigera en film och behöver det ljudet för filmen.
 14. Filmar en hel del med DV-Kamera, när jag sedan plockar in det i Premiere och redigerar detta, vilket format bör jag spara ner det i för att få bästa kvalité till en DVD, finns det något speciellt codec som är bättre än något annat? Något speciellt plugin? I dagsläget så gör jag en avi (stor som bara den) eller en mpg för att sedan köra över det i Sonys Architect (stavas) men jag tycker kvalitén blir dålig, bilden är betydligt bättre när jag kollar med kameran direkt på TV:n, givetvis så förstår jag att bilden kan inte bli bätte än orginalet men hur gör jag för att komma närmast? Vilka pr
 15. Såg ett inlägg angående lön för översättning och då tänkte jag på en grej som jag ofta gör åt folk. Att tillägga så är det privat jag gör detta, alltså på min fritid. Det som skall göras är att personen har film på ett vhs band och vill ha in detta på en dvd skiva. Generellt så är det bara att plocka in det och köra över till dvd, men vad skall man ta betalt? per band eller timme? Ibland så är det folk som vil ha över sina Hi8 band till dvd, vad skall man ta för detta, det är ju viss slitage på kamera och sånt, är detta något som man bör ta betalt för och vad är rimligt? Hoppas någon
×
×
 • Create New...