Jump to content

.mov till bra format


Tippler
 Share

Recommended Posts

Har en reklamfilm från jobbet som vi vill att folk skall kunna ladda ner från vår sida. Vilket format får man bäst kvalitet med som folk med en vanlig windowsburk oftast kan kolla på utan att behöva ladda hem en massa codecs?

wmv eller vilket format blir bäst kvalite gentemot storlek och tillgänglighet?

Link to comment
Share on other sites

[citat=Tippler]Har en reklamfilm från jobbet som vi vill att folk skall kunna ladda ner från vår sida. Vilket format får man bäst kvalitet med som folk med en vanlig windowsburk oftast kan kolla på utan att behöva ladda hem en massa codecs?

wmv eller vilket format blir bäst kvalite gentemot storlek och tillgänglighet?[/citat]

Nu pratar vi alltså Windows maskiner... .wmv ger lite bättre bild och mindre filstorlek om man jämför med mpg. Däremot kan de flesta Mac användare inte se .wmv filmerna, fast omöjligt är det inte. Man kan installera Windows mediaspelare eller VLC på en Mac, men frågan är om många har gjort det...

Det kanske finns även andra/bättre format...

Link to comment
Share on other sites

[citat=lilla_farbrorn]Jag som iofs kan ganska lite om det där skulle rekommendera QuickTime Sorenson 3 med datamängdsbegränsning till ungefär 500-1000 kb/s. Otroligt stabilt, pixlar inte på samma sätt som wmv och det blir små filer.[/citat]

 

Jag har inte själv Sorenson men en polare kör det och resultatet på de filer den genererar är sjukt bra. Om eran målgrupp är något med i svängarna typ iTunes användare skulle ni kunna ta steget ut och göra den till h.264. Men som sagt, ska "alla" kunna kika på den så kör Sorenson.

Link to comment
Share on other sites

Alla som har QuickTime (ingår i iTunes) eller RealPlayer kan se på mpeg4 (och även variationen H.264 som är det bästa som finns idag).

Dom som är intresserad laddar hem t.ex. QuickTime och installerar den - det tar 30 sekunder. Jag använder bara H.264 nuförtiden - det är lika självklart för mig som att jag inte kör VHS längre utan DVD istället.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...