Jump to content

Planting

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Det verkar synnerligen intressant. Krävs det några speciella förkunskaper - måste man vara extremt duktig på att teckna och måla för att gå animation? Är det endast individuella projekt eller arbetar ni gruppvis också? Hur stora är klasserna? Är det svårt att hitta boende på Gotland? Tack för svar. (=
 2. Hej. Finns det någon här som läser Filmisk gestaltning, 3D-grafik och animation eller Manus- och konceptutveckling för film på HGO? Funderar starkt på att söka till någon av utbildningarna men vet inte vilken. Kan ni rekommendera någon? Hur är utbildningarna i allmänhet och vad krävs för att komma in? Tacksam för svar.
 3. Korta klipp kan göra att man blir mer distanserad från filmen, längre klipp ökar närvarokänslan, iaf vad jag tycker. Filmen Old boy har en fighting scen där huvudkaraktärn slåss med en hammare i en korridor, hela sekvensen är filmad i ett svep. Måste vara en grym skådis för det.
 4. Stochholm filmskola är cirka 98500 kronor dyrare än Ihtv, vet inte om det är SÅ mycket bättre. Men om du är pojken med guldbyxorna så varför inte.
 5. Hur ofta är det intagning på skurups? Varannat år?
 6. Är kalix verkligen bättre än både skurups och fridheim. Har hört mycket gott om de båda. Är sfs verkligen bättre än folkhögskolorna? Rent pedagogiskt och inte bara ryktesmässigt.
 7. Går det inte att ändra till PAL inne i PPro?
 8. Ok, jaha, hur fungerar CanopusProCoder? Måste man ha exporterat till fil först? Nej, när jag exporterar till fil avbryts det och kommer upp "Adobe Premiere pro failed to return a video frame. Canceling the operation". Vad kan det bero på? :/ Jag har Ppro 1.5
 9. Det fungerar ändå inte. Filmen är inte i Pal, kan det ha någon betydelse? Går det att ändra till Pal? Har också försökt att exportera till fil, men då kommer det upp "cant find movie, canceling progress". Har använt endel "magic bullet", kan det ha någon betydelse?
 10. Heej. Har en nybörjar fråga. Nämnligen första gången jag arbetar i PPro. Jag har redigerat färdigt filmen och ska skicka filen tillbaka till DV. Vilka inställningar ska jag välja för att det ska fungera. Snälla hjäp.
 11. När jag använder magic bullet laggar det ganska kraftigt. Har det någon betydelse när jag slutexporterar filmen? Kommer den lagga då också?
 12. Planting

  Pc/Mac

  Det kan fungera på IMac också, risk för lagg. Den billigaste G5:an ligger på 20.295,00 medan du kan få en imac för 12.000. Vet inte hur det funkar att redigera på den.
 13. Planting

  Pc/Mac

  Jag rekomenderar helt klart mac. Final cut är ett väldigt trevligt program. Mac är dock aningen dyrare. Hemma kör jag Dell och Ppro, fungerar bra, men föredrar personligen mac.
×
×
 • Create New...