Gå till innehåll

Mövie

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev medlem

Utmärkelser för Mövie

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Om inte jag misuppfattat totalt ska man väl kunna gå in på "Export"-"Movie" Då kan man spara det på datorn och även kolla på arbetet?
  2. Bergman,inget onödigt här inte :) Tackar ödmjukast för svaren :)
  3. Kan någon förklara för mej hur jag går tillväga om jag vill flytta fram hela arbetet på timelinen för att exempelvis bereda mer plats för ett intro? Jag använder Premiere pro. Förövrigt tycker jag inte hjälpen är direkt pedagogisk i programmet. Tacksam för svar.
  4. Hej! Jag använder Pemiere pro. När jag ska mixa 5.1 får jag inte centern att fungera. I audiomixer har jag dragit markeringen till center och har volymen på max? Alla andra högtalare verkar funka som dom ska. Jag har ett platinium 5.1 kort i datorn. När jag kör högtalartesten i ljudprogrammet funkar centern hur bra som helst? Very strange? Några tips från er gamla ljudrävar :)
  5. Mövie

    Diktafon vs Minidisc

    Finns det minidisc med flera mic-ingångar för separata spår?
  6. Mövie

    Mixa med balansen

    He,he! Men det går att förändra väldigt mycket bara genom att klippa, laborera med ljudnivå och panoreringar.Även om man bara har en pinkig mic på kameran. Jag funderar på att skaffa mej en extern som tar runtomkring. Som det är nu blir det många ggr bara surrigt i bakrunden. Jag tycker det är roligare att fixa med ljudet än massa flashiga bildövergångar och effekter.
  7. Hej! Satt och redigerade mitt amatörprojekt. Jag kom på en variant som jag använde till mitt stereospår. Om det exempelvis är två personer i bild, den ena står till höger och den andra till vänster mixade jag balansen och talet ca 30% åt vardera håll för att förstärka känslan av en bredd i bilden. Beroende hur nära dessa är får man anpassa balansen. En annan grej var att jag stod bakom en skytt och filmade och man kan endast se denna. När skotten smäller mixar jag höger vänster mitten o.s.v för de olika smällarna och man förstår då att det finns skyttar höger och vänster om den filmade. Är det här något man brukar använda sej av eller är det något man inte ska hålla på med? Jag tyckte i alla fall att jag var skitsmart :)
  8. Mövie

    Test till Dvd

    Tackar än en gång för svaren. Nu producerar jag inte så mycket film, så jag kan stå ut med 8timmar så länge:) Menyer verkar lite för avancerat för mej. Men lite startpunkter kanske man kan få in. Sitter precis och tittar på filmen på tv och antecknar tider och saker som jag inte är riktigt nöjd med. Hittar massor, he,he. Nä, jag är rätt nöjd.
  9. Mövie

    Test till Dvd

    Det blev Hur bra som helst, 8 timmar senare :) En annan grej jag undrar över är hur man sätter upp kapitel? Det behöver inte vara någon meny men att man kan dela upp filmen och lättare hoppa med kontrollen? Som det är nu är det antingen slutet eller början som gäller. :/
  10. Mövie

    Test till Dvd

    Tackar för svaret. Nu känner jag mej lugnare. Hoppas att det får plats på Dvd´n bara. Jag var lite orolig att jag valt fel Encoder. Varm, nä den står mest å småmyser. :) OK, jag väntar......
  11. Hej! Håller på för fullt att prova att lägga ner 1 timme Avi till Dvd. I premiere valde jag Export to Dvd sedan valde jag encoder High quality, 7mb,Cbr 1pass. Den har nu stått och transcodat i 6timmar och Den övre stapeln visar att det strax ska vara klart?? He,he Jag har tidigare testat att lägga ner på samma sätt men bara 10 minuter avi. Det gick bra ,visst det tog en stund. Är jag ute och cycklar? Datorn är 800Mhz med över 1000 i ram. Ursäkta att jag startar nya trådar, men jag tyckte inte frågan gick att ställa i en tidigare. Ska lugna ner mej lite.
  12. Tackar Rogge, du är en riktig kompis :-})
  13. Hur går jag till väga för att Säkerhetskopiera mitt projekt? Börjar bli lite orolig med tanke på timmarna jag lagt ner. Det är Premiere 7.0 jag använder.
  14. [citat=Rogge][citat=Mövie]Med andra ord. Förklara för mej som för en femåring :-/[/citat] Om du svarar på min tidigare fråga så kan jag lättare ge dig svar...[/citat] Hej Rogge! Premiere pro 7.0
  15. För det första har jag inte lyckats läsa mej till hur jag får in klippet i "Effectcontrollen" Key´n du nämnda fattar jag inte heller riktigt vad som menas. Jag har lyckats på något sätt ett par ggr att mickla in ljudklippett i controllern, och då har jag lyckats placera ut markörer med form av en diamant. Med andra ord. Förklara för mej som för en femåring :-/
×
×
  • Skapa nytt...