Jump to content

Nicke1604319939

Members
 • Posts

  22
 • Joined

Everything posted by Nicke1604319939

 1. Läste FAQn men chansar på att ställa två frågor här istället då jag inte hittar exakt vad jag letar efter Nästan alla har väl sett pranks på YouTube, där filmaren ibland måste stå ganska långt ifrån, kanske 50-70 meter. Finns det någon kamera för runt 15k som har såppas bra zoom att det blir hyggligt snyggt på det avståndet? Alternativet kunde vara att hyra en kamera hela helger då och då men har inte lyckats googla fram nåt enkelt svar på var och pris. Finns det någon som vet om det finns nåt ställe i tex Gbg man kan hyra och vad det kan tänkas kosta? Mvh
 2. På pricken exakt vad jag sökte,googlade och sistaminutenletade efter att göra på nyårsafton med flickvän och hennes dotter. Tusen tack snälla du, har laddat ner filen och kikat igenom. Letade rätt på inloggningsuppgifter bara för att säga Tack så hemskt mycket!
 3. Mitt lilla projekt här är ju förstås inte jätteseriöst. Jag skulle ändå uppskatta om nån ville ge mig lite feedback eller tips.
 4. Hej! Jag hoppas detta är OK posta här. Jag har spelat in en dansbandslåt i min hemmastudio. Vi är två killar som sjunger var sin stämma. Nu tänker vi göra en aningen urballad musikvideo till låten. Upplägget i stort har jag klart för mig men kan inte riktigt komma på vad och hur vi ska göra i detalj. Det blir vi två killar och två tjejer. Låten är en cover på "Marina" med Sven-Ingvars. Texten går i stora drag ut på att man drömmer om Marina. Jag klistrar in texten i sin helhet, som är ganska kort, längst ner här. Vi spelar in i mitt hus (det mesta förmodligen i mitt stora vardagsrum), och jag har tänkt mig en scen utomhus också. Jag tänker mig ett vilt svartsjukedrama. Vi kommer bla filma när vi står med instrument och spelar och sjunger, och även lite små korta klipp som jag filmade när vi spelade in låten. Jag spelar bla dragspel i låten och tänker mig en avslutande scen då den andre killen blir svartsjuk/vansinnig på mig och sliter av mig dragspelet, mitt under "spelningen", så att säga, och rusar ut och slår det sönder och samman, ev häller bensin på det och tänder på. Jo, ett av mina dragspel är ospelbart som passar till det :D En av tjejerna ska alltså vara denna Marina. Jag och en av tjejerna buggar, så det kunde det vara nåt/några korta inslag av. Jag vet inte bara hur jag ska sy ihop en story av allt. Tänker mig lite flirtande och kramande, måste ju finnas anledning att den andre killen blir sotis på mig. Men ska vi spela och tjejerna vara typ publik, eller ska vi när vi spelar bara ha med det för utfyllnad? Ska vi ha en barmiljö det det utspelas? Det får ju inte bli så att man när man ser videon tycker den är helt meningslös. Så om nån har lite mer fantasi än mig och kan komma med nåt mer konkret vad vi ska göra vore det toppen. Inget avancerat, jag har min enkla Sony HDR CX320 och har ingen tillgång till prylar att använda eller så. Det är minst sagt på amatörnivå. Texten här, om det kan vara till hjälp: Jag drömmer om att älska dig Marina Men chansen är nog liten denna gång Ty alla hjärtan klappar för Marina Kan hända dig bevekar denna sång Marina Marina Marina Den sötaste flickan är du Marina Marina Marina å låt mig få kyssa dig nu Varje blick du sänder Ny förhoppning tänder Varje steg ja varje gest lockar mig till kärleksfest Alla män du snärjer Förgäves svir och svärjer Dina ögon dina färger Bedårar varje man Du drömmer om att älskas av Marina Men chansen är nog liten denna gång Ty alla hjärtan klappar för Marina Kan hända du bevekar med din sång Marina Marina Marina Den sötaste flickan är du Marina Marina Marina å låt mig få kyssa dig nu Marina Marina Marina Den sötaste flickan är du Marina Marina Marina å låt mig få kyssa dig nu För den sötaste flickan är du Ja den sötaste flickan är du
 5. Idén med nakengrejen var alltså inte jätteseriös, absolut inte med mask iaf. Kom nu att tänka på en grej. Finns två stora bord bredvid varandra där ute i skogen. Om vi står på dom och spelar och ett fint par dansar till kanske kunde se trevligt ut. Eller låter det trist?
 6. Jo, "lite" views, som i mycket §e. Tusen tack för tipsen Gutte. Menade dock egentligen att den ska vara sevärd, gärna att det händer nåt i den som inte borde hända. Jag räknar inte views. Självklart spelar vi in låten först, sen playbackar videon. Killen som ska lira bas är bara 18 och föreslog idag att videon ska vara helt "normal", vi står där och lirar, men med 15 sekunder kvar kommer en främling (kompis till honom) joggandes förbi helt ovetandes och helt naken, eller kanske krigsdansar förbi. Skrattade som f*n när han sa det. Snacket ballade ur och även naken med gasmask kom upp hahaha! Låter som en gräns blir passerad där. Får kanske 25- 30k views i veckan på min kanal, det är endast gammaldans, dragspelsmusik. Jag som spelar själv och andra som jag filmat plus rippade kända låtar från dragspelsskivor. Målgruppen är fortfarande dragspelsälskande människor, enligt stats 81% män. Gillar de nakna killar som springer i skogen med gasmask? Ska fundera mer på uppslag, tar gärna emot fler tips om nån har nån rolig eller finurlig idé. Vad gäller filmning i sig är jag begränsad, 1 kamera inte mer, och för att undvika för mycket jobb, som jag kanske inte ens ror i land smidigt, blir det nog inte mycket vinklingar. Extra ljus blir det inte tal om, det får bli en solig dag i bokskogen. Men rök!! Hade jag inte tänkt på, vart får jag tag på det och vad kostar det, och vad gäller vid användning i allmän skog? Känns onödligt att släpa med stärkare och mikrofoner för syns skull, eller kan det lyfta nåt? Har heller inte funderat på hur vi ska vara klädda, men kanske i alla fall uniformt lyfter lite? Tar som sagt hemskt gärna emot uppslag. Kommer länka hit den när vi är klara också för feedback och kritik.
 7. Tack för input Kent. "man vet aldrig vad som händer härnäst". Precis så tänker jag. Dock har jag noll kunskap om filmning och redigering, i princip. Så jag tänkte på lite överraskningsmoment i själva "manus" istället. Nånting tidigt och sen några fler oväntade grejer, vad det nu kan bli. Också just därför jag tänkte på bl.a bokskog-miljö, som är dödsläckert. Vid närmare eftertanke skippar jag att hoppa mellan olika vinklar. Det lär bli på tok för mycket jobb. Det vore schysst om en björn dök upp och började jaga basisten tex samtidigt som jag fjuttar eld på dragspelet, kastar det på björnen som tar eld och flyr och vi fortsätter att lira. Men sånt kan säkert vara klurigt att tajma bra.
 8. Jag undrade varför jag skulle köpa en "vanlig" kamera ända tills jag såg kvalitén på video på FZ1000. Såg inte alls dumt ut. Ska kika igenom grejerna du nämner imorn, tack.
 9. Har ju inte filmat jättemycket med den. Men några timmar iaf i olika miljöer. Och ja, minsta lilla dåligt ljus är bilden under all kritik (brus). Utomhus i solljus kan det bli någorlunda skapligt, men inte jättefin bild (som man kan se på gropro). Enda gången jag faktist lyckats få riktigt bra bild är extrem närfilmning i starkt solljus. Men det har jag ingen nytta av vad jag vet. Kört alla möjliga inställningar, och givetvis endast på högsta kvalité (1080p) för redan snäppet under högsta blr bilden riktigt dålig. Här är ett exempel jag filmade för en dryg vecka sen. Jag vet inte mycket om redigering, men orginalfilen var runt 600mb och jag tog ner klippet till under 100mb innan jag laddade upp det. Dock ser jag ingen skillnad på orginalfilen och den jag laddade upp. På YouTube blir kvalitén nästan helt försumbart sämre (om man väljer 1080).
 10. Tänkte bara snabbt uppdatera. Hade på nåt sätt nånstans i burken (inte i progget) aktiverat så att alla musrörelser styrde reglagen i Adobe. Minns inte ens nu exakt var jag löste det, men klickade bort en ruta med typ "mouse movements" nånstans. Det hade alltså inte med Premiere att göra.
 11. Ja men just det, jag kan ju även tänka mig att köpa begagnat då man kan få lite mer bild för pengarna.
 12. Hoppas jag är i rätt del av forumet. Vi tänkte snart göra en kul musikvideo med en dragspelare, en gitarrist och en basist. Videon kommer hamna på YouTube och målet är att få lite views. Det mesta av den kommer att filmas i en bokskog, men vi tänkte vara på lite fler ställen också. Nu undrar jag, ska vi satsa på att hoppa från olika vinklar och scener varannan sekund som man kan se många gör, eller satsa på ett par olika miljöer som ser väldigt bra ut och "stillfilma". Vad tror ni drar till sig uppmärksamhet mest för en tittare? Alla (andra) tänkbara tips är mycket välkomna!
 13. Köpte för ett par år sedan en Sony HDR-CX320E. Den låg på ca 3500kr då. Vad jag undrar är, hur mycket måste jag gå upp i pris för att få bra bild egentligen. Bildkvalitén är väldigt dålig på min Sony. Under de mest gynsamma förhållanden kan bilden i bästa fall vara uthärdlig, men aldrig riktigt bra. Har sett gopro-kameror för runt 5000kr som jag tycker levererar tillräckligt fin bild. Men en gopro kan jag inte ha, måste vara en handhållen. Och fäste för extern mick. I vilken prisklass hamnar jag om jag vill ha motsvarande kvalité som dessa gopro? Smärtgränsen går tyvärr redan där vid 5000:- nånting. Finns det nåt eller måste jag gå upp det dubbla? Jag filmar endast för privat bruk förstås!
 14. Har sökt på keyframing men inte riktigt förståt det i programmet. Tror inte det är en bugg då det funkade förut. jag löste det igår, på ett omständigt sätt dock. Har postat på ett annant forum om hjälp också. Får se hur det går. Uppdaterar när/om det löser sig. tack för era svar.
 15. Adobe premiere elements 13 Tar jag upp ljudmixningsrutan ser man volymreglaget åka upp och ner som det vill. Och det kvittar för övrigt vad jag ändrar i den rutan så ändrar det tillbaka sig själv. Kan tex inte välja bort nåt ljud där utan att det kommer tillbaka, kan inte sänka nåt ljud utan att det höjs tillbaka. Kan inte höja nåt ljud utan att det sänks tillbaka. Kort sagt inget funkar i den rutan. Har jag utan att veta om det råkat klicka i rutan "se till att inget i programet funkar"? Har aldrig ens varit i närheten förut att bryta sönder en orginal-CD. Sätter mig i bilen och drar iväg en sväng nu för att undvika det. Är så förbannad så jag skakar.
 16. Jädra tur du skrev det. Ringde musikbutiken idag och frågade efter mick, det var han som tyckte att det räcker jag köper en XLR-stereominiadapterkabel och kör på nån av mina egna mickar (trots att de har Rödes videomickar i butiken). Tror jag kör på min Zoom istället. Att köpa extern mick till min videokameran som ej har fäste känns bortkastat. I alla fall i dagsläget. Tack för hjälpen Highlander.
 17. Kan glömma att köpa en extern mick. Kameran har ju inget fäste. Ska koppla in en minikonding och bära på istället. Hoppas det går bra.
 18. Hej! Ska filma lite livemusik på lördag (för min egen skull) och vill koppla på en mick. Kameran har ingång för stereominikontakt. Är det ok att koppla en av mina studiomickar med XLR till kameran Finns sladdar/adapter för det? Dock får jag då hålla micken eller sätta den på stativ vilket inte är optimalt eftersom jag behöver vara ganska rörlig och springa omkring en del. Har ni erfarenheter av mickar som kan monteras på kameran (för högst en tusing) tar jag gärna emot tips. Har filmat en del med min Zoom Q3HD som fångar upp musik ganska ok med sina stereomickar, men bilden är under all kritik tyvärr. Så stereomickar är intressant också. Efter lite snabbt googlande läser jag att det är vanligt med problem med ljudet vid användning av extern mick, brus, låg signal och annat. Nåt att tänka på angående det?
 19. Tusen tack ni allihopa! Har nu installerat Adobe Premiere 13 och testat i ett par minuter, det verkar funka helt perfekt. GUD vad upprymd jag är nu, jisses!! En snabbis bara, sökte på detta ang "film-video"-effect/filter. Det jag hittade var en nitad tråd från 2006.. är det värt att bumpa den 8 år gamla tråden eller finns det inte "färdiga" presets nu mer?? (har inte hunnit kolla än) Vet att den diskussionen inte hör hit, men ska jag bumpa eller söka elsewhere`i forumet? Tusen tack återigen!
 20. Tack för inputen. Har inte vart med om förut att ett program inte skulle fungerar korrekt, dock är jag ingen storkonsument av 'större' program heller även om jag har en del. Nu har jag redan varit och köpt Premiere 13, fast har inte packat upp det ännu pga att jag inte har nån cd/dvd-läsare i burken. Ska iväg och köpa en sådan imorn. Blev lite orolig och tänkte så här. Där jag är nu har jag för dåligt nät för att ladda ner en testversion, men är det möjligt att ladda ner Premieres testversion nån annanstans, lägga på USB och ta med mig för att sedan testinstallera på datorn, eller installerar man online? Jag tänkte eftersom jg inte brutit förpackningen än kanske det går att lämna tillbaka om nedladdningsversionen inte vill fungera. Ang Vegas, jag hörde mig för på ett spelforum (där jag redan var aktiv). Många yngre killar där gör spel(game)filmer. Av alla de jag frågade blev jag rekommenderad Vegas, dock, precis som nämnts, är det mycket problem med instabilitet. Det räckte för att jag skulle avfärda det.
 21. Tack för det Tolin. Har kikat runt på YouTube ordentligt nu. Det lutar åt just Adobe. Kanske barkar iväg och jag behöver göra mer avancerad editering än jag tänkt.
 22. Hej! Har väldigt lite erfarenhet av videoredigering. Kommer behöva göra saker framöver som kräver lite mer än WMM klarar av. Dock inget avancerat, men flera bilder i bilden (upp till 4st) är ett måste, och det är ett plus om det finns lite olika snygga filter. Helst lättjobbat så man sliper studera manualer också. Jag testade Pinnacle Studio litegrann förra året (HD 15 tror jag det hette) vilket var lätt att begripa men hade hemska problem med att importera minsta videofil, tog mycket lång tid. Vill även minnas att jag inte fritt kunde välja exakt vilken ljudkvalité jag ville utan att den var relaterad till bildkvalitén. Det är musikvideo jag ska testa att spela in, men jag antar att mp3 320kbps finns att välja i de flesta program, vilket jag vill ha. Google tipsar mig om dessa CyberLink PowerDirector Corel VideoStudio/pro Adobe Premiere Elements MAGIX Movie Edit/pro Sony Vegas/pro Nu skrev jag till pro också, men jag vet inte ens vad det innebär. Har inte youtubat tutorials ännu för att få snabb överblick, men som sagt, det är inga avancerade grejer jag ska göra. Mycket tacksam för feedback om vad ni tror jag klarar mig med. Ska ju helst inte kosta skjortan heller. Just de ja, det kommer vara råmaterial från kamera (.mts). Jag läste snabbt här i forumet att det är vanligt att man konverterar dom filerna först. Men det var till nåt jag inte hört om förut, "pores" eller nåt. Varför inte konvertera till nåt vanligare filformat, och varför konvertera alls, är det för att programmen kan ha svårt att jobba med väldigt stora filer? För mina klipp kommer inte vara långa alls.
×
×
 • Create New...