Gå till innehåll

Rogge

Medlemmar
  • Inlägg

    2 550
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    15

Allt postat av Rogge

  1. Eftersom han inte nämner någonstans att han tycker att en kabel är dyr så ser jag inget skumt med det. Apropå tolka alltså... ;)
  2. Tryck F1 och sök på ordet Voice och läs om "To record a voice-over" samt "To record audio". :) Har du ett Matrox RT.X10 eller RT.X100 kan du dock inte spela in ljud direkt på din Timeline.
  3. Har du provat Scenalyzer Live själv någon gång? :) Att jag öht rekommenderade Scenalyzer Live var därför att utgick från att han försökte fånga med FireWire. Däremot vet jag att en av PPro's svaga sidor är fångstverktyget, och att då använda ett annat, tex som jag föreslog bara för att testa, är något som kan lösa problemet. Jag skrev ju heller aldrig "hö-hö, du måste köpa Scenalyzer Live, annars fungera det minnsan inte för dig". Jag föreslog att prova det. :) Det är precis som med Adobe Media Encoder som tyvärr lämnar mycket att önska, speciellt när det gäller tiden för kodning. Att köpa tredjepartsverktyg för att koda video, tex MainConcept MPEG Encoder, spar massor av tid. Och tid är pengar... :) Sammanfattningsvis, att testa är inte vansinne, däremot är det vansinne att bara för att man köpt något inte se efter om det finns lösningar som kan lösa ens problem man har med programmet, tex att fånga och att spara tid när man kodar MPEG2. :)
  4. Precis som nämnts så måste du ha FireWirekabel. Varken PPro eller Scenalyzer Live kan öht inte fånga video via USB-kabel. När det gäller problemet med VOB/Nero så kan jag inte hjälpa dig tyvärr. Jag gör mina DVD's i Adobe Encore DVD. Men, eftersom du har PPro 2.0 så kan du ju bränna dina DVD's där, med menyer och allt och då kanske problemet löser sig? Mao, bränn dina DVD's i PPro 2.0. :) Här hittar du det: File > Export > Export to DVD
  5. Har du provat att fånga i något annat program, tex Windows Movie Maker bara för att testa att kamera samt FireWirekabel samt ev FireWirekortet verkligen fungerar? Har du fångat någon gång öht med din kamera, tex på en annan dator eller med ett annat program? Du kan också ladda ner programmet Scenalyzer Live 4.0 och testa att fånga med det. Jag hade jätteproblem, precis likadana som dina, med en annan Panasonickamera i PPro och då var lösningen att fånga videon i ett annat program. Fånga video är en av PPro svaga sidor, med eller utan Panasonickamera, så ett program som tex Scenalyzer Live 4.0 räddar många och är dessutom bra och enkelt samt fungerar alltid. Magiskt med andra ord! :)
  6. Rogge

    Time Ramp?

    Helt fel, men jag tänkte först på Twixtor från RE:Vision Effects som är en Plug-In till Adobe After Effects men Twixtor kostar ju en del pengar samt är ju inget program så det kan inte vara det jonkanon menar. Bra slow motion gör det dock! :)
  7. Rogge

    Renderingar i AE

    Eftersom du jobbar med interlaceat foto så borde du testa med att klicka på Best Settings och ändra under rutan Field Render från Off till det som matchar ditt foto, förmodligen Lower Field First. Att deinterleaca foto vid export från AE för att sedan interleaca det igen i PPro bäddar för viss kvalitetsförlust. Tumregel: Interlaceat foto in - Interlaceat foto ut
  8. Rogge

    Skaka ansiktet

    Då kanske det är dags att berätta vad du har för program...
  9. Rogge

    Stillbildsskiva

    Mycket kortfattat: Därför att NTSC och PAL skiljer sig när det gäller färgrymd (rätt begrepp?). PAL är överlägset NTSC när det gäller färg eftersom man bla slipper hålla på med NTSC-colorfilter när man jobbar med PAL. Det finns många personer i NTSC-länder som använder PAL-kameror med tanke på färg och dom 25 bilder/sekund PAL har. :)
  10. - Ja! (File > Import) - Ja, renderar ut som DV-avi så komprimeras materialet om. Kvalitetsskillnaden tar dock några generationer av exportering innan du märker det. Exportera som Uncopressed Avi om du vill undvika kvalitetsförlust och köp nya hårddiskar då okomprimerat tar stooor plats. Prova och se och se om märker något när du renderar ut DV-avi. Ser till att jag är mer nogrann än vanligt när det gäller säkerhetskopiering av mina projectfiler samt använder kommandot Save Copy As... med jämna mellanrum och namnger dom tydligt. Det gör jag iofs oavsett storlek på projecten. Jag ser också till att ta en kaffe och en liten kaka då och då, oavsett storlek på project iofs... ;)
  11. Rogge

    Stillbildsskiva

    Läs vad jag skrev allra sist i förra posten. Det tricket hjälper. :) NTSC-Colors eller inte har inget med problemet ang bränningen att göra, så vänta med det tills problemet med bränningen är löst tycker jag. NTSC-Colors finns iaf inte i Premiere Elements utan i Photoshop. Om NTSC-Colors finns i Photoshop Elements vet jag inte. Optimize Stills finns under Project > Project Settings > Video Rendering. Vad allt heter på svenska vet jag tyvärr inte.
  12. Rogge

    Snygga typsnitt

    På Simply The Best Fonts så finns det massor av fonter, bla har dom en kategori som heter Movie Fonts. Kolla där och se om du hittar något! :)
  13. Vad innebär att dom försvinner? Försviner dom rent fysiskt från din Timeline eller från din hårddisk eller finns dom inte med på den DVD du bränner ut? Om dom inte finns med på din DVD, vad är det där istället för bilden/bilderna? Prova att gå till Project > Project Settings > Video Rendering och ta bort krysset i Optimize Stills. Prova att bränna en DVD nu och se om det går bättre.
  14. Rogge

    Stillbildsskiva

    Jag fick inte svar på frågan ang Default scale to frame size jag ställde tidigare men eftersom du inte använt Scale samt den bildstorlek du har så gissar jag på att den är ikryssad, men är den det? Frågan kvarstår alltså. Det beror på hur man ser på det. JPEG är ett destruktivt format som vid varje gång man sparar det komprimeras ytterligare en gång=tappar kvalitet. Använder man tex Photoshop för att göra ändringar i JPEG-bilden och ångrar sig efter att man sparat bilden plus att det kanske är originalet man ändrar i så har man ju förstört originalet vilket är mindre bra. Därför gör jag om bilderna till PSD och håller dom därför åtskilda från originalet. PSD är ju även ett Adobeformat och att använda Adobeformat på bilder i ett Adobeprogram borgar för bättre stabilitet. Man kan dessutom använda kommandot Edit Original i Premiere Elements/Pro på PSD-filerna för att i ett nafs öppna upp den i Photoshop vilket är en stor tidsparare. Det finns flera fördelar mao. :) Det beror lite på hur Default scale to frame size är inställd men på rak arm är svaret nej. Däremot behövs mer info ang vilka inställningar du använder dig av när du bränner, hur långa är bilderna 6 sekunder/bild eller 20 sekunder/bild samt framförallt mer detaljerat kring "Renderingen tar en enorm tid.". Dvs vad är en enorm tid? Är det en timme, två timmar, fem timmar, 30 timmar eller 30minuter? Allt är ju relativt... ;) Mer information - större chans att hitta felet! :) Jag bränner aldrig DVD's i Premiere men jag vet att många exporterar allt som en DV-avi och tar sedan in den i ett helt nytt Project och lägger filen på tidslinjen och bränner ut. Det sättet räddar och framförallt sparar tid för många.
  15. Ja och nej! :) Ja, det kommer att bli exakt likadant som originalet. Nej, DV är alltid komprimerat och fortsätter att vara komprimerat oavsett om du för över det på band eller inte igen.
  16. Rogge

    Stillbildsskiva

    Opacitet betyder ogenomskinlighet och kan förklaras så här: Om du har en bild/video på Video 1 så har den alltid opaciteten ställd på 100% och då ser du hela bilden. Så fort du drar ner opaciteten mot 0% så börjar bilden bli genomskinlig och ser därför ut att försvinna och du ser vad som ligger under den vilket är svart när den ligger på Video 1. När du ställer in att ett klipp skall tonas upp eller ned så är det just opaciteten man ändrar på. Tona upp: 0% - 100%. Tona ned: 100% - 0% Så, genom att dra ner opaciteten en aning på en bild som inte har något under sig, som i fallet när den ligger på Video 1, så blir bilden mörkare efterssom det svarta gör bilden mörkare. Det finns flera sätt att ställa om opaciteten i Premiere Elements och ett av dom är att klicka på bilden som ligger på tidslinjen, gå till Properties Panel och justera Clip Opacity. Har du en svensk version så heter den panelen förmodligen Egenskaper och Clip Opacity heter kanske något i stil med genomskinlighet? O.k! Högerklicka på en bild på din tidslinje och välj alternativet Properties eller Egenskaper beronde på vilken språkversion av Premiere Elements du har. I rutan du får upp så är det fjärde värdet uppifrån, som i den engelska versionen av Premiere Elements heter Image Size. Där står det tex 1600 x 1200.
  17. En bröllopsfilm hade jag verkligen prioriterat ljudet på. Jag använder aldrig komprimerat ljud, så jag har tyvärr inga tips att ge där. Att installera diverse codecs/codecpack när man använder Premiere Pro brukar så gott som alltid innebära diverse problem, det är därför jag in i det längsta undviker dom. :) På http://www.videohelp.com kan du få den hjälp du behöver när det gäller detta! :)
  18. Rogge

    Stillbildsskiva

    Anders, jag kom på detta: I Premiere Pro ökar renderingtiderna dramatiskt när man använder stora bilder och använder Scale för att göra dom mindre så att hela bilden får plats i teverutan. Minskar man till något värde under 50% så blir renderingstiderna katastofalt långa. Över 50% ger fortfarande väldigt långa renderingstider. Jag provade detta i Premiere Elements 2.0 och samma fenomen finns även där. Så, - Hur stora är bilderna du använder, i pixlar? - Om du går till Edit > Preferences > General, är Default scale to frame size ikryssad eller inte? - Har du använt Scale för att förstora eller förminska bilderna? (Scale hittar du i Properties Panel, under Motion.)
  19. Det hela beror egentligen på vad du skall göra med filen. Jag använder alltid Uncompressed vad jag än renderar ut så när det gäller olika ljudalternativ så har jag inga bra förslag. Jag använder heller aldrig divX, så jag är kass även på ljudalternativ till divX.
  20. Under Step 6 på den sidan du hänvisade till kan du välja inställningar för ljudet under alternativet Audio. Hjälpte det? :)
  21. Rogge

    Stillbildsskiva

    Tack så mycket för det Pehr! :)
  22. Hur gör du idag? Får du inte ut något ljud alls med divX eller vad är frågan?
  23. Rogge

    Stillbildsskiva

    Jag tackar så mycket för det Nils! :)
  24. - Hur hör bit rate använder du dig av på MPEG2-filerna? - Ljud: PCM, Dolby eller MPEG? - Ändrar du några inställningar själv i Sorenson Sqeeze, tex I-Frames/P-Frames el GOP Headers, mm, mm? - Har du provat att Transcoda filerna till MPEG2 i Encore istället för att göra det med Sorenson Sqeeze? - Har du provat en annan MPEG-kodare, tex MainConcept MPEG Encoder 1.5? - Använder du QuickTime-filer i dina Encore Projects? Adobe Media Encoder som Transcodar om filer till MPEG2 i Encore använder sig av MainConcpet's codec, så genom att testa MainConcept MPEG Encoder 1.5 kan du komma långt. Den är dessutom snabb!
  25. Rogge

    Stillbildsskiva

    Optimize Stills gör något helt annat och har inget att göra med flimmer på bilder. :) Jag förebereder först bilderna i Photoshop, ställer ljusnivåer och ev färg. Sedan spar jag bilderna som .PSD eller .TGA och använder aldrig .JPEG-formatet. Jag använder alltid bilderna i dess originalstorlek för ev panning i PPro. Även om jag inte använder mig av panning så använder jag bildernas originalstorlek. Om någon bild flimmrar drar jag ner opaciteten en aning och därmed gör den bilden lite mörkare vilket brukar hjälpa i 90% av fallen. Annars sänker jag opaciteten och lägger lite Blur på. Deinterlace tycker jag är en många gånger väldigt överskattad metod som bara förstör, speciellt om bilderna rör på sig. Då blir rörelsen "hackig" istället för mjuk och fin. Att se till att bilderna inte är för ljusa och lite Blur gör att man aldrig behöver använda deinterlace. Funktionen Optimize Stills fungerar kortfattat så här: Om en stillbild inte rör sig, genom tex panning, så renderar Premiere en bildruta och kopierar den och använder den på resten av bildens längd. Dvs, om bilden är 3 sekunder lång (75 bildrutor) så renderar Premiere en enda bildruta och använder den och klistrar in den på dom 74 resterande bildrutorna. Man sparar alltså renderingstid med Optimize Stills och det reducerar inte flicker. Det är inte ovanligt att Optimize Stills bara kopierar en bildruta och sedan "glömmer" att fylla i resten vilket gör att man bara ser sin bild i 0.04 sekunder. Exporterar man och skall använda filmen i Encore DVD så är Optimize Stills lika med problem, och då förlorar man tid. Så, Optimize Stills skall alltid vara av tycker jag.
×
×
  • Skapa nytt...