Gå till innehåll

endast_3_liter

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för endast_3_liter

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. [citat=walfridson]Jo.... Det är synd, studio max är nog snällast mot studenter av de större 3Dmakarna. Vad går det på? 1000 spänn...[/citat] Du råkar inte veta om det finns något liknade erbjudande för Maya i svergie?
  2. Det är lite svårt att säga vilka för och nackdelar de har mot varandra eftersom de är gjorda för olika saker. Chromanator är ett kompositions program, lite grann som after effects (fast mycket simplare). AlamDv eller Effectslab som den senaste versionen heter är ett program för att skapa olika film effekter som tex explosioner. Så vilken du ska köpa beror på vad du ska använda dem till, håller du på med keying osv då är det Chromanator som gäller vid du lägga till effekter i dina filmer så är det Effectslab du vill ha. Personligen tycker jag dock att iallafall Effectslab (har inte provt chromanator) ger väldigt oproffsiga och amatörmässiga effekter. Men det är ändå mycket program för pengarna.
  3. [citat=EzekielMartyr]bara så du vet: Enligt vad jag har hört så är en Mac med en processor på 1ghz lika kraftfull som en PC på 2ghz. :)[/citat] Precis som walfridson sa så är det dumt att jämnföra klockfrekvensen mellan olika processor arkitekturer/sorter, exempelvis är en AMD Athlon 64 3000+ är i princip likvärdig med en intel pentium processor på 3 ghz, trots att den "bara" är på 1.8 Ghz (Det stämmer dock bara om man räknar på 32 bitars program). Sen spelar ju en massa andra saker roll förutom klockfrekvensen, tex cacheminnet osv. Och det här var ju bara en jämförelse på pc sidan, går man in och jämför mac och pc blir det ännu krångligare... ;P
  4. endast_3_liter

    greenscreen

    Beror ju på vad motivet är. Ska du filma nått som är väldigt mörkt så är det inte så lyckat att ha en mörk bakgrund och filmar du något ljust vill du inte ha en ljus bakgrund (helst). För att göra det så lätt för keying programmet som möjligt så vill du ha stor kontrast/skillnad mellan motiv och bakgrund.
  5. [citat=ressigören] Jodå, det finns något fantastiskt som kallas piratkopiering...[/citat] Nu är ju problemet att det är olagligt att ladda hem program i Sverige (Inte freeware och sånt förstås :P). Men däremot kan man ladda hem trialversioner på programen och After Effects som Gussyl nämde kan man ladda hem en trial på här: http://www.adobe.com/products/tryadobe/main.jsp#product=13 På adobes hemsida finns det även lite tutorials: http://studio.adobe.com/search/search?f=m&product=3 hoppas det hjälpte lite :)
×
×
  • Skapa nytt...