Gå till innehåll

mankan

Medlemmar
  • Inlägg

    30
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Västerås
  • Yrke/titel
    Eltekniker
  • Namn
    Magnus

Filmskapande

  • Utrustning
    Canon A1 och Adobe Premier Cs3
  • Intressen
    Motorsport

Utmärkelser för mankan

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. mm jag missa knappen alt :-) nu är det bara fortsätta på sitt första projekt tack ... guld värt när man är nybörjare
  2. har gjort en del jobb i AE me nu stötte jag på ett problem. Kanske någon här kan hjälpa till? Följde en guide på videocopilot.net och http://www.videocopilot.net/tutorials.html?id=13 Jag har kopierat min jordglobs fil och gjort två filer av den. Sen när jag ska länka ihop Radius med dom två jordgloberna så dom gör samma funktion tog det stop. Jag får inte fram samma knappar som dom har på sin guide. Nån som vet om man måste ha en annan verison eller är det fel på min effekt. Eller måste man köpa något av dom så det funkar som deras tutorials? Skummt tycker jag någon här som kanske har en idee ? En bild på problemet min skärm är till höger och tutorilas killen till vänster ftp://mazz.myftp.org/problem.jpg /mange
  3. Coolt !! Grymmt bra jobb med filmen gillar den skarpt ! Klockrent ! Skoj även att det är enfilm från v-ås då men själv är från v-ås. Spelas det in nån film från denna sommar då ? / M
  4. Allt för att komma ner i vikt och storlek på allt som ska in. Då jag fundera över om det fanns någon forma av ersättare till alla tre kameror som kan bli en st enhet. Sen så ska det vara så enkelt som möjligt att att få av och på allting. Då föraren ska kunna slå av allting. Utan att behöva ta upp alla kameor slå av en efter en och slå på en efter en. Kort och gott så ska allting bli så litet som möjligt och så lätt som möjligt. och framför allt enkelt att sköta med, då jag inte finns med jämt runt bilen.
  5. Var alldeles för snabb i att skriva :-) Skrev först tänkte sen :-) Vill sätta in 3 cambike kameror (lins) i en bil och koppla dom till en inspelningenhet. Dvs inte 3 st kameror till varje lins. Den där enhet undrar jag om det finns nån variant av. För larm använder ju sig av flera vinklar fast då går det ju till en data. Borde ju finnas lite mindre grejer tycker jag :-) Men kan ha fel ... bättre förklaring kanske :-) å någon som har nån ide ?
  6. Vill sätta in 3 cambike kameror (lins) i en bil och koppla dom till en inspelningenhet. Dvs inte 3 st kameror till varje lins. Den där enhet undrar jag om det finns nån variant av. För larm använder ju sig av flera vinklar fast då går det ju till en data. Borde ju finnas lite mindre grejer tycker jag :-) Men kan ha fel ... bättre förklaring kanske :-) å någon som har nån ide ?
  7. Har en fråga som någon här inne kanske kan svara på? Jag skulle vilja spela in 2-4 vinklar sammtidigt till en st enhet. Finns det någon enhet som klarar av detta ? Annars måste jag har 4 st dv kameror för varje vinkel. Sen är det brist om plats med så alltting ska vara så litet som möjligt om det går. Nån som har en ide?
  8. 2300W går det att belasta en vanlig 10A Grupp. Så det du gör funkar kanon ... Går att plocka ut lite mer men då gäller det att alla apparatet har en låg startström så inte totala strömen överstigen säkringen max och löser ut. Jag ligger hemma själv på 2510W på en 10A men gäller ha huvudet med sig när allt är igång.
  9. Hej Har nu ett problem ang med denna kamera. Jag hade tänkt mig att få in en snutt film med hjälp av AV ingången ... Har kopplat in allt på alla sladdar Gul röd vit och får fram en bild i lcd. Men jag kan inte få fram REC så jag kan spela in på bandet. Någon som vet om det är nån liten funktion som ska ställas in i kameran så man kan spela in?? mvh Mankan
  10. mankan

    Filma från bil

    En annan variant Denna grunak filam banracing samt strippen körninga... med mycket bra resultat http://mazz.myftp.org/kalle/geller%e5sen/kameraf%e4ste.jpg
  11. Halojsan ... Har problem med vindbruset ibland... Nån som har koll på vart man kan få fatt i en sådan här i sverige.. http://www.reinhardt-film.com/ebay/xm_600.jpg Eller har nå tips om man kan använda nån anna modell ? Tacksam för lite tips å trix ... ;-)
  12. Jag kör med Virtualdub funkar kanon det.... Men annars funkar DR divx en stund ianna man lär sig Virtualdub...
  13. Var ute å filam en sväng Skruvade på ett skyligth på kameran och då uppstog det reflektioner i bilden. Nån som vet om det finns nå bara botemedel att få bort det ? Helst vill jag ha kvar ett skyligth som skyddar linsen pga av den skitiga miljön! Kanske finns nå bra knep ... nån som har stött på detta problem som kan komma med tips ?
  14. mankan

    Filma mot tv:n ??

    [citat=Peter R]All tv-apparater och datormonitorer har olika frekvenser de uppdaterar bilden på och skall du filma en tv måste du ställa in kameran på samma frekvens. Den funktionen finns normalt endast på proffskameror. Kolla på din kamera om det finns något om Hz-inställning. Alternativet kan vara att filma en tv med sk. backprojection - dvs inget bildrör utan en videokanon som visar bilden. Den ser ut som en vanlig TV fast är större. Ett annat alternativ är att klippa in bilden i TV i efterhand i redigeringen - minska bilden och placera den över tv-bilden. Det syns förmodligen att det är en efterkonstruktion.[/citat] Bar skirvet .. så man får lite kött på benen ... så ska det vara ... Lyckades fixa till det där .. hade en instälnning som heter tv.... där kunde man ändra å dona som du beskrev ... blev kanon bra ... TACK så mycket för tipset... det finns ju hundra olika menyer så man tappar lätt bort sig efter ett tag sökande och sugen försvinner ju oxå snabbt då ! men nu fan e det bar igen TACK
  15. Hur gör man för att det ska bli bra om man filmar mot tv skärmen ? det blir ränder liksom som går uppifrån och ner... Har en intejuv som en kille ska stå brevid och presentera en tv när den är igång ... . hur gör man för att få bort det .. men enklastr är att slå av tv:n men det är sista utvägen !! Tacksam för lite tips .. (lite osäker vart jag skulle posta den men tor det blev rätt annars bara flytta moderator)
×
×
  • Skapa nytt...