Gå till innehåll

egnell

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Utmärkelser för egnell

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. När man skriver manus så har man väl karaktärernas utseende och personlighet i tankarna, detsamma med miljöerna! Skriver man ett manus man tänkt skicka till en producent så måste dessa beskrivningar vara med för han/hon ska kunna skapa sig en uppfattning av var miljöerna kan tänkas finnas, med tanke på att man kanske måste fråga om lov, planera hur lång tid det tar att frakta teknik och personal till platsen osv. Detta gäller även om man gör film med kompisar, den som får ansvaret att leta miljöer/skådespelarna måste ju få en uppfattning om hur de är tänkta att se ut. Beskrivningarna är till för att alla inblandade ska jobba mot samma mål. Vill manusförfattaren att det ska vara ett speciellt hus är det väl helt naturligt att han/hon skriver det så att den som ska hitta huset vet vad han/hon letar efter. Om det är snö, regn, soligt, vår, sommar, vinter, höst måste det skrivas! Samma sak som man skriver om det är utomhus (EXT) eller inomhus (INT) och vilken tid på dyngnet det är. Samma sak för den som ska leta skådespelare som sen presenteras för regissören. Ska det vara en smal tanig tonåring ska det stå i manuset så att det inte blir ett gäng tjocka tonåringar. Allt detta för att man ska kunna planera inspelningen. osv.. i all evighet..
  2. Tänk en James Bond inledning. Några skurkar befinner sig i en stuga på toppen av ett berg. De har en attacheväska som Bond måste ta. (Innehållet är inte av vikt att förtälja) Bond tar sig förbi vakter med våld och in i stugan. (Ljuddämpad pistol) Tar attacheväskan och lägger den i en ryggsäck. Han måste nu ta sig därifrån för skurkarna är allt för många för att han ska skjuta sig levande därifrån. Han tar en snowboard och börjar åka. Han har placerat en sprängladdning i stugan och utlöser den med en remotecontrol....stugan exploderar. Skurkarna är tätt efter. Längs backen finns fler skurkar som försöker stoppa Bond genom att skjuta honom. När han till slut kommer ner väntar en vacker kvinna i en bil. De kör därifrån. Uppdraget lyckades. TIPS För att få antalet skurkar att bli många, maskera dem med skidmasker och återanvänd samma personer flera gånger. Och till sist. Jag har sett en liknande film.....men skit i det.
  3. egnell

    efter synopsis?

    Jag jobbar just nu på ett långfilmsmanus och har gjort så här: 1. Skissade (spelade upp idén i huvudet och skrev ner allt jag kom på i ett vanligt anteckningsblock) på idén tills hela storyn var klar. Skrev några scener jag redan hade klara. Denna idé gick väldigt fort att få till en hel story.. 2. När jag kände mig redo så skrev jag ner akterna, vad som ska hända i varje akt. vad vändpunkterna är osv. Just nu bearbetar jag den, kommer på nya scener osv. Sen ska jag använda en kopia av den och skriva in scenbeskrivingar, dialog osv.. Denna del blir en avancerad synopsis som jag ska använda för att sälja idén till mina kompisar i branschen (det är en lågbudgetfilm).
×
×
  • Skapa nytt...