Jump to content

Kathaugnir

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Personlig information

 • City
  Uppsala
 • Job/title
  Studerande/Filmare/Redigerare
 • Name
  Johan Lundsten

Filmskapande

 • Gear
  Adobe After Effects CS5
  Adobe Photoshop CS5.1
  Canon 550d m. flera objektiv
  Allehanda ljus och reflektorer
  Zoom H1

Kathaugnir's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjo! Startade precis mitt egna lite filmbrand som ska syssla med musikvideor (är själv musiker från början), och jag började med att spela in ett exempel att visa upp för artister och få giggen att börja rulla in. Måste säga att det gått över förväntan och har fått mycket att göra de närmaste veckorna! Ville bara visa upp den här eftersom jag lärt mig mycket från dessa forum, och visat upp saker här tidigare och fått bra konstruktiv kritik/respons. Så, lite specs: Filmad med en Canon T2i och den alltid så underbara 50-primen. Redigerad i AE CS6. Lightnauts facebook: PUSH ME Lightnauts hemsida: PUSH ME Tack för ett fantastiskt forum och för er vilja att ge utav era erfarenheter!
 2. Bra kritik! Ska absolut ta till mig att detta! I tidigare avsnitt har det kommit upp liknande kritik om att jag borde sikta mer på svenskar och svenska nyheter. Det är absolut en riktning jag vill röra mig i. Ljudet hade jag lite otur med då jag bytte inspelningslokal i sista sekund (från en gammal höskulle till mitt kontor), och jag var väldigt oförberedd på den kassa rumsklangen. Använder en Zoom H1 som det nog inte är något fel på, ska dock försöka snickra ihop en vadderad talkbox. Bra att du belyser att det känns amerikanskt och härmat! Så är nog definitivt fallet då jag är mycket inspirerad av den typen av youtube-shower, det har dock inte varit så uppenbart för mig att det lyser igenom. Men nu vet jag! Tack återigen för snabb och skoningslöst konstruktiv kritik! ;)
 3. Efter fet feedback från bland annat det här forumet så har jag ändrat lite i upplägget! Hoppas ni gillar! Kom gärna med idéer om hur konceptet kan utvecklas ytterligare! Följ Yoghurtkulturs Facebook för uppdateringar varje lördag! [video=youtube_share;hdy8Qgai-lM]http://youtu.be/hdy8Qgai-lM Filmat med en Canon Rebel T2i med nifty´fifty (Canon 50mm 1,8) Lite arbetsbelysning och lakan.
 4. Tack för kanonbra kritik Golho! Jag är helt med dig när det gäller nischandet! Jag har funderat på det tidigare, och tror att det är en bra väg att gå! Samma när det gäller grafiken, har satsat på en ren känsla, men som du säger: Grafik hade varit kanon! Kanske olika inslag med egna vinjetter? Ska testa lite av dessa grejer nästa avsnitt/avsnittet efter det beroende på vad jag hinner. Tack för mycket bra idéer och inspiration!
 5. Gräsrotsvlogg, inspelad på en vind! Vill du ser mer (avsnitt varje måndag), så gilla vår Facebook: Yoghurtkultur!!! Skrik självklart till om du har konstruktiv kritik eller tekniska synpunkter! ÄVEN: Tipsa om vad som ska vara med i kommande avsnitt! http://youtu.be/rCVetnSilpc Filmat med en Canon T2i, kitlins (18-55), lite arbetslampor och ett lakan. Redigerat i Adobe Premiere CS5.5.
 6. Gjort lite förbättringar, tagit bort den irriterande TV:n, tar upp mer space i bildrutan, etc... Vill du ser mer (avsnitt varje måndag), så gilla vår Facebook: Yoghurtkulturs Facebooksida Skrik självklart till om du har konstruktiv kritik eller tekniska synpunkter! Filmat med en Canon T2i, kitlins (18-55), lite arbetslampor och ett lakan. Redigerat i Adobe Premiere CS5.5.
 7. Tja, vill bara passa på att visa en ny vlogg jag startat hemma i garaget, studion består av ett lakan och lite arbetslampor ;) Siktat på en leanback-känsla, och tycker formatet med spellistor på youtube är grymt smidigt, och det skapar ett bra workflow så att man hinner spela in och klippa avsnitt och samtidigt bolla andra jobb. Skicka gärna över en like på Facebook om du vill få följande avsnitt i feeden. Nästkommande avsnitt ska jag se till att jag tar upp lite mer av bildytan... *mummel* Anyway, jag hoppas att ni gillar´t, enjoy! :) Yoghurtkulturs Facebooksida EDIT: Allt är inspelat på en Canon T2i med kitlins. Klippt och CC:ad i Premiere CS5.5.
 8. Tja! Tillbaka igen med vår tredje film, tidigare filmer kan ni hitta under den här tråden. Kom gärna med synpunkter och konstruktiv kritik! Vår kanalsida på youtube: Woolgather Media En Sorgsen Dag (A Sad Day) Rebecka läser en dikt tillägnad hennes bortgångne morfar. Gear: Canon 550d m. 50mm 1,8 Zoom H1 Klippt i After Effects CS5 (fortfarande XD)
 9. Har faktiskt aldrig reagerat på att det är krångligt att klippa i AE, men har hört att när man väl testat att klippa i Premiere Pro, så kommer man aldrig orka klippa i AE igen :D Det ska jag nog kolla in direkt, tack för tipset!
 10. Tja! Vi är två grabbar som bestämt oss för att börja göra film och syssla med videoredigering/musiklicensiering. Detta är våra två första filmer, våra första trevande steg på vägen, och vi har lärt oss en hel del. Dessa forum har varit en viktig informationskälla för mig personligen som nybliven regissör/klippare, och jag vill bara tacka för många grymt läsvärda trådar! Det kommer mycket mer från oss inom de närmaste månaderna, så håll utkik! Fortsätt med ett grymt community! // Johan Vår kanalsida: Woolgather Media - Youtubekanal Kata En kort dokumentär om Nico Lauritsen och hans passion för Kung Fu. Amnesia With A Chance Of Flashback Konstfilm om en man som vaknar utan minne och hans utforskande av en mörk, tom stad. Gear: Canon 550d m. 50mm 1,8 Zoom H1 Klippt i After Effects CS5
 11. Skickat ett PM till din profil! Låter grymt kul!
 12. Tjenare Alexander! Tänkte bara fråga vad du har för kamera att spela in med där nere, låter som en intressant och exotisk plats. Hade varit grymt med lite stock footage till allehanda projekt! Ha en bra tid i Grekland! Se upp för ekonomin bara :)
×
×
 • Create New...