Gå till innehåll

Pompe

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för Pompe

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Okej. ~500mb-gränsen beror på att jag vill kunna ladda upp filen på t.ex vimeo utan att behöva betala för det. Filmen kommer att vara runt 20 minuter lång och jag vill såklart ha så "bra" kvalité som möjligt. Finns det ytterligare variabler som man bör ta med i beräkningarna?
  2. Okej nice, det blev klart bättre. Men ska man använda PAL eller NTSC? Och vad är skillnaden mellan Upper, lower och progressive? Filmen kommer förmodligen att läggas upp på vimeo eller likande site.
  3. Hej! När man ska spara och komprimera en film så har jag märkt att det finns väldigt många inställningar att välja bland, och jag måste erkänna att jag har noll koll på dessa. Vore väldigt tacksam om jag fick lite hjälp att hitta i denna djungel. Jag ska klippa ihop en ~20 minuter lång film, men tyvärr så har jag en liten begränsning i och med att filstorleken inte får överskrida ~500mb. Hur lyckas jag med detta? Jag jobbar i Adobe Premiere CS4, och har testat alla möjliga inställningar men det blir inte så bra. Det blir ganska dålig kvalité, men filerna blir ändå väldigt stora. Min fråga är alltså vad jag ska välja för inställningar då jag exporterar filmen. NTSC / PAL /HDTV ? AVC-I 50 eller 100? 30fps borde räcka? MPEG? Quality? osvosv... jag är helt lost på detta, och lyckas inte alls få till det jag vill. Värt att notera kanske är att jag filmar i 1080p - 50fps. //Pontus
  4. Jag såg den live under nolle-p, tänkte faktiskt på att den var riktigt bra gjord! Sjukt snyggt filmat :)
  5. Någon som vet om det går att sätta på en vidvinkellins på sd900? Och isf, var hittar man en sådan?
  6. Förmodligen så blir det en sd900, så kan man lägga lite mer pengar på tillbehör ist, t.ex. som steadycamen som du länkade. Som sagt, tack för hjälpen, det uppskattas verkligen!
  7. Ajo en sådan är iof. nice, men det är inte riktigt vad jag tänkt mig. Kommer filma ganska mycket annat också så behöver en "vanlig" kamera.
  8. Tack för tipsen! Vad är skillnaden mellan dessa? Varför ska man betala 4.000 mer för Sonys?
  9. Hej alla! Jag är ny på det här med videokameror, och skulle väldigt gärna få lite hjälp och tips på vad jag ska köpa! Kameran kommer framförallt att användas till att filma skid- och snowboardåkning, men även annat. 50p är ett måste då jag vill kunna göra slow motion-sekvenser, och gärna 1080p. Vad jag har förstått av några timmars surfande så är det sony eller panasonic som gäller? Dock så finns det 30 olika kameror av varje märke, och jag som nybörjare i ämnet har väldigt svårt att se vad som skiljer dessa åt. Budgeten ligger någonstans kring 10.000. Jag är väldigt tacksam för den hjälp jag kan få! //Pontus
×
×
  • Skapa nytt...