Jump to content

Bengt

Members
 • Posts

  148
 • Joined

Everything posted by Bengt

 1. Vill du ha hjälp med detta så kan jag göra det åt dig. Jag skickar ett privat meddelande till dig nu.
 2. Aettan: Jag förstår inte riktigt vad ditt inlägg tillför mer än att du verkar tycka att mitt svar inte var bra. Du kanske kan tipsa TS mer utförligt om lämplig utrustning och programvara?
 3. Det låter som att du har löst ditt behov redan. Med en kamera eller bandare med firewire-port och lämplig programvara är det bara att "tuta och köra".
 4. Är det video8 eller digital8 du behöver hjälp med? Video8 och Hi8 kan jag hjälpa dig med
 5. Behöver skarva ihop några gamla smalfilmer men har ingen filmcement kvar. Någon som vet om och var i så fall man skulle kunna inhandla det?
 6. Söker ett enkelt, lättarbetat och snabbt program för överföring av video (VHS, Video8 mm) till DVD. Behöver inget pgm med en massa "lull-lull". Datorerna har Win 7 64-bit. Programmet skall kunna: 1. Spela in materialet via firewire 2. Enklare redigering, fade in/out, klippa bort "myrornas krig" 3. Enkelt kunna ställa in komprimeringsgrad för anpassning till DVD-skivan. 4. Bränna materialet till DVD. Tips mottages tacksamt!
 7. Har naturligtvis tänkt den tanken också Max_H. Tyvärr har jag enbart mobilt bredband och har därför begränsat med trafikvolym. Dumt att ladda ner ett program som inte klarar mina grundläggande behov/krav.
 8. Håller med om att det är dags att byta upp mig till 64bit-miljö. Frågan är bara om jag skall lämna MediaComposer som jag haft i många år. Men vad skall jag i så fall byta till, det är det som är den stora frågan???
 9. Jag har läst på Grass Valley Forum och det är inte bara jag som haft problem med kombinationen P2 och Edius 6. Någon lösning har jag inte hittat, varken där eller via Google-sök. Eftersom mina processorer är för gamla så kan jag inte prova Edius Pro7. (Tror felmeddelande sa ngt om att jag inte hade SSSE-klassade processorer så jag kunde inte installera trialversionen) Är lite moment 22 över det hela när det gäller Edius, tyvärr. Verkar vara ett bra program annars.
 10. Har du provat programmet själv? Jag har kollat på det tidigare men förstår inte riktigt deras betalningsalternativ. Om man köper en "månadslicens" eller "årslicens" upphör programmet att fungera efter det eller missar man ev. uppdateringar bara eller vad händer egentligen?
 11. Försökte testa Pro 7 men det var inte rätt version på processorerna i min dator så det gick inte. Har testat ver.6.(?) men där fanns ingen funktion för P2-import trots att det stod så i manualen. Läste på Grassvalley-forumet att det var problem med P2 och importen hade försvunnit. Har man fått ordning på det i ver.7?
 12. Funderar på att överge mitt gamla redigeringsprogram (Media Composer 5) till förmån för något nytt. Då vi filmar med HVX200-kameror (DVCPRO HD) skall det gå smidigt att läsa in såväl material från P2-korten som arkivmaterial från hdd. Färdigt program levereras på DVD eller som filmfil till webben. Nuvarande redigeringsdatorer har Win XP Pro Sp3 men kan tänka mig att byta till lite modernare med Win 7. Fortsätter helst i windows-miljö. Tacksam för tips då jag inte har någon koll på utbudet idag!
 13. Jag har inte sagt att det är dyrt varken hos Elgiganten eller Clas Ohlson, konstaterade snarast att de hade samma, i mitt tycke, höga priser. (Jag har också handlat 5,25" disketter en gång i tiden men det är en annan historia).
 14. StenR: Det är ju inte speciellt billigt hos "Clas", köpte på Elgiganten för samma pris nyligen. Peus: Jag är också registrerad hos Copyswede, tips på leverantörer?
 15. Som rubriken lyder? Var köper ni era DVD-skivor och Blu-ray-skivor? Jag skall ha skivor med vit yta för ink-jet print. Någon som har handlat av Sidewalk i Solna?
 16. Har gjort en film (i SD-format) som är 2 timmar lång (bild och ljud i synk hela vägen). Exporterar ut den som en .mpg-fil (bild och ljud i synk) Läser in den i brännarprogrammet och bränner en DVD. Tittar på DVD-filmen och efter ca 25-30 minuter är bild och ljud i otakt. Det är väldigt tydligt att det är fel? Vad är det jag missar på vägen?
 17. Jag har MC 5.0.? Har kollat på den listan och letat alternativ utifrån den men inte gjort några "fynd". Jag vet att det kan fungera med annat än de rekommenderade datorerna av egen erfarenhet. Körde för många år sedan en tidig version av MC på en Fujitsu-Siemens dator, där det enda som stämde med specen var att grafikkortet var ett nVidia, dock inget från listan. Därav att jag söker "fungerande" alternativ.
 18. Det är en av anledningarna till att jag letar efter en begagnad dator. Även en begagnad workstation kostar ju en del och det är ju tråkigt om man efter inköp upptäcker att det inte fungerar som det är tänkt. Tack för tipset om mjolnarn!
 19. Kimster du har förmodligen rätt. Det är ju lite känsligt att fråga om icke certifierad hårdvara på Avids egna community. Har gjort det några gånger tidigare och man får ofta svar som att det är bättre att hålla sig till "rätt" hårdvara. Skall testa med en fråga där i alla fall.
 20. Mer än 270 personer har läst min fråga men inte ett enda svar. Är det bara jag som använder Media Composer här eller använder ni andra bara "godkända datorer?
 21. Har fått behov av att kunna redigera HD-material i en laptop så jag är på jakt efter en begagnad maskin. Min gamla workstation-laptop (HP nw8000) klarar SD perfekt men i HD hackar det alldeles för mycket. (nw8000-datorn är annars perfekt för P2-korten, in med korten i den inbyggda kortläsaren och redigera direkt) Spelar in i 720p med en P2, DVCPRO HD-kamera. Redigerar i Avid MediaComposer 5. (Inga planer på att uppgradera) Avid har ju bara "godkänt" några få modeller vilka är svåra att hitta begagnade. Så jag vill ha tips på andra laptops som MC 5 verkligen fungerar på! Tacksam för fakta och inga gissningar.
 22. Ring Polisen och fråga! Fråga efter någon på trafikavdelningen, dom skall kunna ge ett korrekt besked. Det är ju dessutom dom som kan "bråka" med dig om du kör utan reg-plåt.
×
×
 • Create New...