Gå till innehåll

videocam

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Allt postat av videocam

  1. När man läst runt här på forumet vad ni videoproffs filmar och skapar, så utgick jag från att ni inte var amatörer utan rena filmproffs, därav Workstation och Mac. Men men, nu vet jag att det inte är så utan blandad kompott =)
  2. StenR du har fel, HP workstation finns även i bärbart! Se länk: http://www.dustin.se/productlist.aspx?lgroup=5164&dgroup=2903 Nej jag är ingen säljare har dock arbetat inom IT sedan snart 11 år och vet vad både HP och Apple kan erbjuda i form av kvalité för er kräsna videoproducenter & videofilmare!
  3. Då rekommenderar jag antingen MAC book Pro eller någon form av HP workstation bärbar!
  4. Skaffa en HP Workstation Z600 eller Z800 och problemet är löst! De har alla en fet Intel Xeon processor och mycket ram och är perfekt för Filmredigering som Adobe Premier CS5.
  5. eller så skaffar man någon form av HP workstation där allt sådant är inbyggt och problemet är därmed löst.
  6. videocam

    hjälp med datorbygge

    Spara lite till och köp en MAC eller en HP workstation! Det är mitt tips för du lär inte ångra dig!
  7. många här snackar om proffskameror osv men när det kommer till datorer så är ni amatörer helt och hållet. 2 regler och endast 2 regler. Videoredigering äter ram samt processorkraft vid kompilering av videoprojekt så det finns inga genvägar. Antingen satsar man på en helt outbyggbar MAC ja för de är svåra att bygga ut eller så satsar man på någon HP pro modell och då någon form av HP workstation, som är framtagen för film, ljud, samt CAD och är utbyggbar. Detta är feta saker och det är ingen idé att snåla och köpa SIBA, ONOFF, Elgiganten, Mediamarkt konsument skit. Vill ni satsa på film så är det PRO modeller ni skall satsa på även inom dataområdet och ej konsumentdynga. Genvägar finns ej och ja dessa datorer kostar fläsk, innehar Xeon processorer osv mm, om ni arbetat någon gång med dessa så förstår ni också vad jag pratar om. Det är värt varenda krona!
  8. den film du har hittat är Sonys egen reklamfilm för just Sony VG10. Det är bättre att du kollar detta samt detta Charles Michel har verkligen testkört och demat kameran på rätt sätt dvs utanför Sonys väggar =). Enligt Charles Michel kan man också sätta på riktiga Teleobjektiv, vilket jag tycker är häftigt på en videokamera i denna kategorin =). Ljusstyrkan på MC50 är sämre än hos VG10. Filmen som visas i visar också hur mycket man kan bygga ut denna lilla manick, vilket jag också finns mycket intressant. Dessutom så skall det även komma en Pro version av VG10, som jag skrev tidigare enligt rykten men inget vet något än =). Sök på Sonys hemsida och på Google. Kameran finns knappt i någon butik än då den är så färsk.
  9. Jag sitter också i kameraköp men om du allvarligt tänker på en MC50 så slår Sony Nex VG 10 den med hästlängder rörande ljuskänsligheten enligt specifikationer. Jag tänkte också på MC50 först innan jag fann VG10. Dessutom florer rykten på nätet att det även skall komma en Sony Nex VG 10 Pro version. Fast det är rykten än så länge och jag vet inte om det kommer eller ej. VG 10 har precis släppts på svenska marknaden mer än så vet jag ej. Skall du ha värstingsaker läs tester mm på http://philipbloom.net/ samt kontakta honom för tips. Han har koll på saker.
  10. videocam

    Rendering av film

    jag tror jag vet vad du är ute efter. Spela in filmen i Widescreen format, när du sedan klippt till den exportera den som 4:3 så får du automatiskt svarta fläckar både nere och uppe. Absolut enklast att göra på detta vis. Fast det är ingen som håller på med 4:3 längre. Det är inne med full 16:9 i HD utan svarta fläckar, då man vill utnyttja hela bildrutan i en Widescreen HD TV, eller Widescreen HD projektor osv.
  11. Jag hänger inte riktigt med här, men så är jag bara amatör. Det är väll du själv som är filmskaparen, som sätter priset eller har jag missat något? =)
  12. Detta är en bugg i Adobe Premier då jag själv tappar ljudet ibland. Det beror på att CS3 ibland tappar ljudinställningarna till ditt ljudkort som finns i datorn. Jag har varit med om denna skit också. Det är ett helvete att hitta inställningen, men när man väl hittar inställningen så blir man så glad =). Kolla under Edit----->Preferences------>Audio, samt Audio Hardware, samt Audio Output mapping. Någon av dessa 3 inställningar måste peka på ditt ljudkort som du har i din dator annars skiter det sig. Glöm inte att spara projektet efter att du fått igång ljudet så du slipper detta problem nästa gång. Hoppas detta löser sig. Lycka till.
  13. videocam

    4:3 versus 16:9?

    Fixa detta med Adobe Premier. Välj 16:9 i Adobe Premier vid ny projekt. Kör sedan in filmen med Capture. När du sedan drar dina 4:3 filmklipp till Timelinen så ser du massor av svart runtom. Tipset nu är att markera varenda bildruta på Timelinen och dra ut de tills du är nöjd med det. Därefter lägger du på videofilters som du hittar i vänster hörn du skall då leta efter filter som heter ShadowHighlight, Auto Colour, Auto Contrast, Auto Levels, Sharpen, sant filters under Color Correction. Dock blir kvalitén lite sämre just för att du dra ut hela filmen men proportionerna behålls om man gör på rätt sätt. Du får helt enkelt labba dig fram tills du är nöjd. Det är mitt tips
  14. När ni startade upp ett nytt projekt efter att ni kopierat allt, valde ni då exakt samma inställningar som tidigare vid projektets början? Alltså under fliken General och Scratch disk? Väljer man fel där så kan det gå åt fanders och de fel som ni fått uppstår väldigt lätt. När jag editerar film så följer jag alltid dessa regler: 1, Skapar en mapp på en helt annan partition på datorn, döpt efter dagens datum alltså år månad dag, samt vad filmen heter, just för att det skall vara enkelt att hitta alla projektfiler inkl ljudeffekter, råmaterialet av filmen, effekter osv mm. 2, När jag sedan öppnar Adobe Premier och skapar ett nytt projekt så ser jag alltid till så att precis allt under fliken Scratch disk alltid pekar till den mappen jag precis skapat. Gör man på detta sätt så kan det aldrig någonsin bli fel. Man tappar inget som ni precis råkat utför, då precis allt ligger under exakt samma katalog/mappträd. Defaultinställningarna rörande sökvägar till projektet, filmen, ljudeffekter mm, oavsett om det är Pinnacle, Sony Vegas, Adobe Premier osv skall alltid ändras till något du själv känner igen annars hittar du aldrig, då dessa defaultinställningar sprider ut precis allt i olika mappar på hårddisken. Som jag ser det, så är problemet att många, som arbetar med filmeditering inkl foto inte har databakgrund överhuvudtaget och det är det som är problemet idag. Det finns jättemånga duktiga klippare, foto/filmskapare men när man sett hur deras filmprojekt är utspridda över hela datorns hårddisk, så blir man mörkrädd. Jag förstår inte hur ni kan arbeta i sådant kaos. Dock förstår jag att ni alltid får problem, när ni inte vet var sakerna sparas. Lär er filsystemet/mappstrukturen i en dator var saker och ting sparas, börja först därefter editera filmer i en dator. Det är mitt tips.
  15. Jag har min gamla 10 åriga DV kamera, där jag alltid konverterat filmerna i diverse olika program för att få upp det i HD men det duger inte. Åldern har gjort sitt. Är Sony Nex VG 10 något att satsa på? Har någon här testat den? Jag har sett och läst mycket om den. Många säger att man skall satsa på Canons fotokameror istället, då de går att filma med mycket bättre osv. Men jag tycker fotokameror är jobbiga att ställa in, klumpiga och för mycket funktioner. Jag skall filma allt från bröllop, svensexor, möhippor, till skidfilmer, till kitesurfing, resor, när man kör bil i olika vinklar med olika kamerafästen osv mm, ljuskänsligheten är också något jag vill ha denna gång. Vad rekommenderar ni proffs som är här på detta forum? Jag är mycket tacksam för seriösa svar.
×
×
  • Skapa nytt...