Jump to content

Cameraguy

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Days Won

  1

Cameraguy last won the day on February 27 2013

Cameraguy had the most liked content!

Community Reputation

17 Good
 1. This is your second topic about the same thing. Yet you seem to be unable to answer the mail you recieve regarding this job, so stop wasting peoples time with your unserious and unprofessional attitude. Slösa inte er tid på denna skojaren.
 2. Så jäkla roligt att läsa hur ni förvrider det hela till att det är stackaren som ska jobba gratis hos er som tjänar på det... Ni har säkert frågat runt och insett hur mycket det kostar och vill utnyttja någon arbetslös person, lite lågt tycker jag! Kan inte jag och mina polare få komma över och köra paintpall hos er gratis i en vecka eller två? Ni har mycket att vinna på det! Ni får erfarenhet av hur det är att ha kunder, sedan att det kostar er en hel del att göra det gratis är bara ett plus, för ni kan sätta oss som kunder på er hemsida och inte minst så får ni ju "pröva era vingar"!!
 3. Så länge den drivs på 12v så antar jag att det hade gått, tänkte dock helst slippa det då det är ännu ett orosmoment att hålla koll på... Men bra tips!
 4. Tjena! Har en DSLR kamera med en mini HDMI utgång. Behöver dock ha ut två uttag för två monitorer som visar samma bild från kameran samtidigt. Vi kommer inte ha tillgång till ström från väggen (har hittat många varianter men dom kräver strömförsörjning allihop..) Finns det någon som har ett tips vart man kan få tag i en splitter som matar ut två signaler samtidigt utan behov av extra ström? Alla tips är av stor hjälp just nu!
 5. Tjena! Tänkte inhandla en Röde lapel lavalier mygga. Riktigt bra ljud för pengarna kom jag fram till, dock förstår jag inte om extra ström behövs till den? Jag har en kamera som ger 48v via XLR kontakten så det är inga problem, har även en DSLR som inte ger ström ut till micken. Ser klipp på youtube där man kör den utan ström direkt in till dslr kameran, men sen läser man med om att den behöver extra ström... Så, vilket gäller, klarar man sig utan fantommatning om jag hade kört det direkt via min DSLR? Vad skulle hända om man glömmer att mata ström till den via XLR kontakten på min stora
 6. Sorry för att länkarna var sönder, det är ett 850w nätagg så jag hoppas att den kan driva allt. Med denna dator, skulle jag ha samma problem som min nuvarande att när jag lägger på en effekt måste jag rendera omgående eller kommer det bara flyta på? Känner att sllt för mycket tid går åt att bara vänta på massa renderingar just nu. Vill ju inte bli besviken med den nya med =p. Min önskan är att se en avsevärd förbättring från min amd 2.8ghz med ett nvidia gt220 1gb.
 7. Har bestämt mig för att investera i en ny dator som klarar av redigering i Premiere bättre. Min nuvarande går på knä så fort du applicerar någon typ av effekt, man måste rendera omgående. För att inte tala om AE där det inte ens är lönt att försöka importera ett klipp att jobba med... Så vad tror ni om detta: Chassi: http://www.jmedata.se/PartDetail.asp...t&ref=prisjakt Moderkort; Komplett.se - Gigabyte GA-Z68XP-UD4, Socket-1155 Nätaggregat: http://cdon.se/hemelektronik/corsair...gn=prisjakt_se Processorfläkt: Zalman CNPS10X Flex - Inet.se Processor i7 2700k 3.5 ghz; http:
 8. Min teori om 1/50 är att i 24p använder man sig av 1/48 slutare som regel, därför tänker jag om det kan vara så... Ska nog testa först att uppdatera till v1.1 för att få tillgång till 25fps, se om jag upplever samma sak. Jag återkommer inom kort med hur det gick!
 9. Tack ska ni ha för alla svar! Ville svara tidigare men det blev en oplanerad tripp på sjukhuset ett litet tag... Så här är det.. Har en HMC151 med, inställd på PAL läget, filmar i 25p, får inget märkbart flimmer av tvn eller i köket. GH2an är också inställd på PAL, men i och med att hacket just nu erbjuder bara 24p filmar jag i det, och får flimmer. Min slutare är 1/50 (samma som på HMC151). Kan det vara så att jag egentligen inte filmar i 1/50 utan 1/48 (på grund av 24 fps)? Även om den säger 1/50 i kameran tror jag att det kanske kan vara boven, att det faktiskt är 1/48..? Vad tros
 10. Hej! Har fått min GH2, men jag har problem med filmmer från TV och vissa lysrör när jag filmar dom. Kameran filmar i 24p då jag väljer att ha hacken före originaluppdateringen som ger 25p fast med mycket lägre bitrate. Kameran är inställd på PAL, borde inte detta återgärda flimmerproblem eller kvarstår dom i och med att den filmar i djävulska 24 bilder i sekunden? Det konstiga är att igår såg jag ingen märkbar flimmer på tvn, idag är det mycket mer och väldigt synligt! Uppstår flimmer mest av lysrör och tv eller gäller det halogenlampor med typ redheads? Hoppas någon kan flika in
 11. Ska inte tjata mer, men jag har en fråga till: Om kameran filmar i 30p, och det ska ut på DVD skivor, vad importerar jag det som? NTSC eller PAL? Och vad exporterar jag det som om jag använder Premiere CS5? Mpeg2 DVD förstår jag, men ska det vara 30 fps eller kan jag dra ner den till 25? Vad ska man tänka på?
 12. Tack för svaret, försökte exportera ut 30p till 25p men behöver jag tilläga att det minst sagt blev hackigt... Nåväl, så som det ser ut behöver jag endå inte oroa mig då kameran var defekt vid köp... Döda pixlar på sensorn över hela bilden... Får nog bli en annan kamera, har hittat en lite dyrare men som filmar 1080 50p och 25p, även om det inte spelar roll vad jag förstått så känns det bättre.
 13. Hej! Jag har köpt en kamera som present åt min syster, som ska få den imorgon. Tur var att jag packade upp för att ladda batteriet åt henne, då jag upptäckte att kameran spelar in i endast 30 eller 60 fps! Om jag inte har helt fel så fungerar inte detta för oss som bor i tex. Sverige? Man kan välja mellan NTSC och PAL, givetvis har jag valt PAL men endå förblir den i 30 eller 60 bilder. Det är denna kameran: http://us.toshiba.com/video-electronics/CAMCORDERS/CAMILEO-X100/ Antingen har jag fått något om bakfoten eller så filmar kameran i dessa lägen bara, men hur tusan ska hon klippa
 14. Tack för informationen! Ja vi får väll sätta oss ner och skriva ihop ett avtal, för drar det igång mer och pengar börjar komma in vill man inte bli snuvad på eventuell lön ju. Det viktigaste är att jag vet att jag äger full rätt att kräva att klippen tas bort om jag så vill, annars kan man tekniskt sätt kräva ersättning om personen vägrar ta bort dom då?
 15. Hej! Jag filmar lite olika klipp i form av minidokumentärer samt intervjuer till en hemsida då och då. Vi har inte skrivit något som helst kontrakt om vem som äger vad osv. Men tanken slog mig, om jag en dag inte vill vara med på det hela längre, har jag rätt att kräva att klippen tas bort från hemsidan dom är på? Hans hemsidor är registrerade som en del av hans företag. Jag är dock en privatperson utan något registrerat företag. För jag är väll ägare till samtlig material som jag producerat även om jag tillåtit det publiceras på en hemsida? Om personen som äger hemsidan skulle börja
×
×
 • Create New...