Jump to content

Akut hjälp med nyköpt kamera!


Cameraguy

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har köpt en kamera som present åt min syster, som ska få den imorgon. Tur var att jag packade upp för att ladda batteriet åt henne, då jag upptäckte att kameran spelar in i endast 30 eller 60 fps! Om jag inte har helt fel så fungerar inte detta för oss som bor i tex. Sverige? Man kan välja mellan NTSC och PAL, givetvis har jag valt PAL men endå förblir den i 30 eller 60 bilder.

 

Det är denna kameran: http://us.toshiba.com/video-electronics/CAMCORDERS/CAMILEO-X100/

 

 

Antingen har jag fått något om bakfoten eller så filmar kameran i dessa lägen bara, men hur tusan ska hon klippa materialet så att det blir hackfritt för henne? Vi kan väll visa bara 25 eller 50 bilder i sekunden? Vad gör jag?

 

Behöver hjälp snarast möjligt, alla svar är jag otroligt tacksam över!

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret, försökte exportera ut 30p till 25p men behöver jag tilläga att det minst sagt blev hackigt... Nåväl, så som det ser ut behöver jag endå inte oroa mig då kameran var defekt vid köp... Döda pixlar på sensorn över hela bilden... Får nog bli en annan kamera, har hittat en lite dyrare men som filmar 1080 50p och 25p, även om det inte spelar roll vad jag förstått så känns det bättre.

Link to comment
Share on other sites

Ska inte tjata mer, men jag har en fråga till: Om kameran filmar i 30p, och det ska ut på DVD skivor, vad importerar jag det som? NTSC eller PAL? Och vad exporterar jag det som om jag använder Premiere CS5? Mpeg2 DVD förstår jag, men ska det vara 30 fps eller kan jag dra ner den till 25? Vad ska man tänka på?

Link to comment
Share on other sites

Eftersom PAL är standard i större delen av Europa inkl Sverige och du vill lägga din film på DVD så föreslår jag MPEG2 576x720 pixlar i antingen 25p eller 50i. Pixelförhållande 1.42. Eftersom du filmar i HD så kommer du då att konvertera ned till SD.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...