Jump to content

Davido

Members
 • Posts

  232
 • Joined

Everything posted by Davido

 1. Edirol R-4 Pro ljudkit Inkl. Edirol R-4 Pro: 4-kanalig hårddiskinspelning, Sennheiser ME-66, Sennheizer trådlöst myggsystem, Ljudbom, Rycote Zeppelinare med päls, Filmklappa, Hörlurar. Edirol R-4 Pro är en 4-kanalig ljudinspelare. Den drivs på AA-battterier eller ström och har en smidig medföljande väska med kabelutgångar.
 2. Hej alla! Jag ska spela in en konsert utomhus och behöver få till ett bra ljud som håller för broadcasting. Vad ska jag använda för mikrofon eller mixer ?? tacksam för snabbt svar!!
 3. Tack ska du ha för tipset, ser ju lovande ut! Har du studerat där? berätta!
 4. Någon som läst eller har erfarenhet av dokfilm/filmstudier i Europa, som t.ex Tyskland, DFFB i Berlin eller IFS i Köln? Var hittar man högklassika dokfilmsutbildningar i Europa om man inte vill gå DI? Tacksam för svar!!
 5. Hej Christian. Har du några förslag på en bra mixare som används i musikaliska sammanhang? Vad finns det för alternativ för att spela in LIVE konserter? Tacksam för hjälp!
 6. Davido

  Hdcam?

  Tack för svaret Kimster! Vad är det för kamera man ska köra med om man vill ha en mindre kamera men som ändå håller hög kvalité för broadcasting?? några rekommendationer? viktigt för mig är bra stor bländaröppning och snabb, lång zoom, givetvis xlr och manuella inställningar samt HD.
 7. bra jobbat! vad sökte du?
 8. vad krävs för att lyckas som dokumentärfilmare? behöver man ha universitetsutbildning?
 9. Vad krävs egentligen för att komma in på dramatiska institutet dokumentärfilmslinje? De tar bara in 6 stycken per omgång.. Även om man har gjort filmer innan, läst andra utbildningar så verkar det inte räcka.. Är det en politiskt styrd skola ? Någon som vet om det finns någon bra dokumentärfilmsutbildning där det är lättare att komma in på i t.ex Europa? Folkhögskola verkar ju inte räcka långt i den hårda konkurrensen om finansiering etc...
 10. Davido

  Hdcam?

  Hej alla! vad är HDCAM och är det bästa formatet för att spela in dokumentärfilm för broadcasting ?
 11. Hej, Jag filmade en intervju som jag trodde skulle räcka med en sjysst riktmic för att avståndet var kort men ljudet blev istället burkigt eftersom ljudet studsade mot väggarna, finns det någon möjlighet att förbättra ljudet och göra det användbart i Final Cut?
 12. Hej alla, Finns det någon chans att rädda ljud eller använda ett filter i FCP för ljud som slår över i myggan och blir knastrigt ? ? Har inspelning från konsert där ljudet blir för högt, när tonerna går upp..
 13. Hejsan allihopa? Ni med erfarenhet, hur går man tillväga när man ska klippa en trailer/pilot? har ni ett manus redan färdigt eller går ni på känslan? Undrar lite hur jag ska komma framåt.. jag klipper på känsla och har några scener i mitt huvud som jag försöker få över till redigeringen.. problemet är att jag har lite svårt att skapa sammanhang mellan scenerna..
 14. Tack StenR! 1920/25p IT IS!!
 15. Tror du att den här kan fungera? edirol r-4 pro - Sök på Google
 16. Hejsan allihopa! Efter några vänder fram och tillbaka har jag förstått att de bästa inställningarna för inspelning på min kamera är 1920/25p. Vad är fördelen/nackdelen att spela in i detta format? andra möjliga format är 1920/50i, 1440/50i. Som jag har förstått är väl progressive alltid bättre? 24p finns inte.. i menyn finns också någonting som heter system select där jag har valt 1080 50/25. andra alternativ är 1080-60/30, 720-60/30, 1080-24, 720-24. Tacksam för svar!!
 17. Tack superD! vad är nästa steg om man nu vill ha lite bättre ljudkvalité? T.ex hur spelar man in ljud från någon som sjunger och spelar gitarr, borde inte mygga fungera bra för att fånga upp rösten och använda H4n för instrumentljuden?
 18. Ok Luzer, H4n har ju bara två xlr ingångar.. så hur spelar jag in 4 kanaler samtidigt? Min förhoppning var att jag kunde använda riktmic för att ta det ackustiska ljudet i rummet ???
 19. Tack för svaret Caine! Det låter avancerat och inte någonting jag tror jag kommer att ha möjlighet till.. finns det ingen enklare lösning? jag tror det är ungefär 3 instrument som spelas, gitarr, fiol och keyboard/elektroniskt..
 20. tack super D!! jag vill såklart att ljudet ska hålla broadcasting standard för TV.. hur fungerar egentligen zoom h4n? den har två xlr ingångar, varav man kan koppla en direkt anslutning till mixerbordet och den den andra till min riktmic?
 21. Hej allihopa! Jag ska spela in en konsert med framförallt ackustisk musik, gitarr och en del elektroniskt. Jag har en zoom H4n och en vanlig riktmic som sitter på min videokamera. Räcker detta och hur går jag till väga för att få bra ljud?? Tacksam för svar!!
 22. jag skulle välja Jvc en fantastisk kamera!!
 23. Hejsan alla, jag funderar att läsa en masterutbildning inom film/journalistik/dokumentär och undrar om det finns några här på forumet så har några tips på bra masterutbildningar, helst utomlands?? tack,
 24. Ja, Max detta kan vara en bra tillfällig lösning! var hittar jag dessa vikter? Stadium?
 25. Tack för tipset Martin! Vad är GH2+14-140? vad är själva märket?
×
×
 • Create New...