Jump to content

Polytrop

Members
 • Posts

  74
 • Joined

Everything posted by Polytrop

 1. Ok, jag har pärlan Aaudacity, tack för det tipset och det andra om crossfades. Det är klart att ljudet inte går att återskapa, jag är bara inne på att minimera hacken från att vara tydliga avbrott till att bli mjuka moln.
 2. Det var en träffande beskrivning - "något som inte finns" , tack!
 3. Ja, ljudet är borta i halv-sekund långa hack och det går inte att spela in igen. Som jag skrev är det tejpen som är dålig. Rimligen borde det finnas ett filter, en funktion för hackreducering, en ljudutslätare bland alla de tjogtals ljudfixarna i APP CS3? Det är bara det att man inte intuitivt inser vad de engelska namnen egentligen står för. Och handboken är snål med förklaringar. Någon som har ett tips eller två?
 4. Pga en dålig mini-dv-tejp är det mycket störande hack/uppehåll i ljudet. Videon är ok. Andra tejper spelar upp ljud ok på samma kamera. Finns det någon effekt i CS3 som kan rädda projektet? Andra lösningar?
 5. Hum, en person som inte vet om han ska köra PAL eller NTSC. Som en bilist som frågar om han kör på diesel eller bensin. Grundtips: Läs först i lilla handboken, kom därefter igen och fråga här eller andra fora...
 6. Hum, en person som inte vet om han ska köra PAL eller NTSC. Som en bilist som frågar om han kör på diesel eller bensin. Grundtips: Läs först i lilla handboken, kom därefter igen och fråga här eller andra fora...
 7. Hej igen, det utmärkta svaret gäller väl förutom själva MPEG-skapandet bara DVD-spelare? Hur är det med det andra problemet, uppspelning på PC?
 8. Tack för matnyttig info, ska försöka förstå allt en vacker dag. "Är MPEG-2 filen korrekt komprimerad med alla algoritmer som krävs för DVD standarden, så skall en DVD spelare avkoda strömmen korrekt." Ok, finns det något sätt att analysera/testa om MPEG-2-filen är korrekt komprimerad? Vilken viedo/audioström som gäller och annat väsentligt. Det aktuella redigeringsprojektet (inklusive avi-filerna) är bortstädat från maskinen, kvar finns de två mpeg-filerna. Gissar att man inte kan labba med dem i efterhand....
 9. Har två 50-minuters filmer brända på DVD-platta. De kommer från APP cs3:s media encoder och heter MPG i efternamn. Jag kan spela upp plattan både på PC och DVD-spelare. Samma platta orsakar emellertid problem hos två kompisar. Båda med mpg-klara dvd-spelare. En kan varken se filmerna på tv eller pc. Den andre kan bara se filmen på tv, men utan ljud. Frågade i en daturbutik om detta. Fick svaret att det nog berodde på om vissa codec fanns på resp dator. Sen hade han inte tid med mig längre. Är det inte så att "rätt" codec redan ingår i MPEG, att mpeg-filer är generellt paketerade och att de ska fungera på all mpg-redo utrustning? Vad har gått fel?
 10. Och om man vill skanna in flera hundra diabilder, hur gör man då? Hyr en robot?
 11. Hittat lite mer: Programmet "Road Trip Effect", man slipper labba med layers i Photoshop, lyft bara in din inskannade karta och rita färdvägen - klart! Användbart även till andra grafiska effekter. http://solrobots.com/roadtrip/index.html Utöver how-to-artikeln också bra tips och annat för "Video Enthusiasts" http://www.digitalvideoclub.com/tutorials/animatedroute.php
 12. Tack för uppslaget. Testar nu, ber att få återkomma. PS) Skickade mess till dig ang Encore.
 13. Tack för erbjudandet. Skickar privat meddelande till dig.
 14. Hejsan gott folk. Efter att ha uppgraderat Adobe Premiere Pro 1.5.1 till CS3 har DVD-bränningen blivit problematisk, milt uttryckt. I version 1.5 finns en trevlig bränn-till-DVD-funktion som jag förlitat mig till hittills. I CS3 förväntas vi använda Encore förr att skapa en DVD. Nu tillhör jag tyvärr de som drabbas av en uppenbar bugg i Encore CS3 (se inlägg här: "Encore lämnar kryptiskt felmeddelande"). Nåja, exporterar mitt projekt i APP CS3 vial Media Encoder som alstrar dessa filer: projekt.m2v projekt.m2v.xmpses projekt.mpa projekt.xmp Använder därefter ett externt brännarprogram (DeepBurner - himla bra!). Jag känner på mig att något inte kommer att funka, men bränner filerna till en DVD. Och vid uppspelning på TV via DVD-spelare visas filmen utan ljud. Hur sjutton gör man? Har redan brännt sju plattor med olika inställningar, filmen visas likväl utan ljud. Lyxfråga: Projektet är i 4:3. Går det att ställa in för optimal visning på en widescreen-tv utan att användaren behöver scrolla mellan olika visningsalternativ på tv:n?
 15. 1) Har du någon gång redigerat det Project du håller på med i PPro 2.0? Projektet är skapat i APP 1.5.1 och nyligen överfört till CS3. 2) Vad ligger på Timeline, DV-avi med 16bit/48KHz ljud och/eller 16bit/48KHz .wav eller något annat, tex mpeg2, divx, mp3, mm. Originalljud endast på Audio 1. Extraljud endast som mp3 på Audio 2 båda med de egenskaper du anger. 3) Är materialet fångat i PPro CS3? Nej, i 1.5.1 4) Stämmer *allt* ditt material du har överrens med dina Project Settings i PPro? Förstår inte frågan riktigt. Vore det annorlunda, skulle väl APP eller Encore reagerat? I Encore har jag kört project test (eller vad det heter) och korrigerat till 0 items found. 5) Vad har du för Project Settings, samtliga uppgifter, gärna skärmdumpar? (Project > Project Settings > General) Hum, skärmdump, hur får jag in den här i text-miljön? 6) Kan du öht bränna en DVD i Encore, dvs om du skapar ett helt nytt Project i Encore och inte via PPro? Nej, det aktuella error-meddelandet visas: "PGC has an error at . Internal software error: %0, line - PGC info: name = , ref = Bpgc, time ". 7) Om du gör ett nytt Project i PPro och importerar DV-avi (tex en minut lång för att spara tid) och bara lägger den på Timeline utan att göra något annat - Kan du då bränna en DVD i Encore via File > Export > Export to Encore? JA! ----------- Efter att ha botaniserat i Adobes forum, kan jag bara konstatera att det är många som stött på error-budskapet (se svar på fråga 6 ovan). Att det inofficiellt klassas som en bugg i Encore CS3 och att processen fungerar i föregående versioner av programmet. Himla frustrerande! Summan av kardemumman är att man inte (alltid) kan bränna DVD via Encore från APP CS3. Och nu när jag överfört projekt till APP CS3, kan jag inte använda 1.5 och dess eminenta DVD-brännar-funktion eftersom projekten inte är bakåtkompatibla. I CS3 blir mina DVD-bränningar misslyckade, fattar inte hur man gör, frågar om det på annan plats här. Keep up the good work!
 16. Har kollat Adobes knowledgebase och där finns: ------------------------- When you preview in Adobe Encore DVD 2.0, the application returns one of the following error messages: -- "PGC "[name of clip]" has an error at 0.0000s." -- "PGC error - PGC Info: name= [name of clip],ref = Bpgc, time=0.0000s." Detail You have a WAV file and an MPG-2 audio file on the same track. Solution: Convert WAV files to 48 khz, 16-bit, stereo before you preview tracks with both MPG-2 and WAV files. --------------------- Vilket är (nästan) samma felmeddelande jag får. Men jag kan köra preview på projektet, det är "Build" som ger felet. Och jag har kollat mina spår, det finns inga waw och mpg på samma ljudspår. Jämmer!
 17. Hejsan, tack för svar. Fixade Title-remote-frågan med din hjälp. Och ljudspåret var något längre än videon på slutet. Men även efter korrigering och ny rendering kvarstår PGC-felet. Konstigt.
 18. Hejsan, jag har ett 48-minuters-projekt redigerat och renderat i APP CS3. Det består av två sekvenser 40 resp 8 minuter. Exporterar till Encore CS3 endast för att bränna DVD, inga menyer. Vid "Check project" dyker ett fel upp: "Title Remote not set". Hittar inte den funktionen i "Properties"-panelen. Försöker jag ändå skicka projektet till DVD, visas - när 98% är klart - felmeddelandet: "PGC has an error at Internal software error %0, line - PGC info: name = , ref = Bpgc, time " Någon som har några tips?
 19. Tja, det finns många bra argument på båda sidor. Letade efter en test av hur väl en toppkonfigurerad Mac står sig mot en dito PC, men hittade just inget opartiskt. Här finns det dock en lång argumentation för/mot http://www.theittlist.com/site/ittlist/ind/1933/ För mig räcker pris, service och det enorma utbudet av programvara för att välja PC. Adobe Premiere CS3 och Encore går som på räls på min tvååriga PC. Don´t worry!
 20. Mac har 5% av världens persondatormarknad. Mac-hårdvara är mycket dyrare än PC räknat på "bang for the bucks". Mac har sämre support i Sverige. Det finns ett helt otroligt utbud av programvara till PC, mycket är nästan gratis - free- och shareware (Kolla t ex Cnet.com). Mac levde högt på sitt gränssnitt till början av 80-talet. Många reklambyråer, filmskapare m fl satsade innan dess naturligt på de användarvänliga Mac:arna och inte på dos-prompternas pc. Sedan Windows kom är gränssnitten likvärdiga, vågar jag påstå och det finns idag ingen anledning till Mac-inköp baserat på dess gränssnitt. Köp t ex en Dell och teckna vid behov ett förmånligt 3-årsavtal om förlängd garantiservice som ger dig på-platsen-support nästa arbetsdag! Kostnaden för det är peanuts men guld värt om/när datorn krånglar (vilket den knappast gör). Jag har sen 1990 haft fyra Dell-maskiner och enda problemet var ett modem som behövde bytas och det skedde gratis enligt serviceavtalet nästa dag.
 21. Man dubbelklickar på sekvensen i projektlistan så öppnar sig sekvensen lugnt och fint med clips och transitions och allt i timeline.
 22. Hejsan, när jag ÖPPNAR ett 1.5-projekt i CS3 deaktiveras timeline (gråad). Clipsen kan spelas i source-fönstret. Om jag IMPORTERAR projektet är listan på clips ok och de kan köras i source-fönstret (som ovan), men de syns alltså inte i timeline. Det går att flytta hela sekvensen till timeline, men då syns inte de enskilda clipsen där och kan inte redigeras. Hjälp!
 23. Köpte en beg ytterst välvårdad trv900 i dag med alla tillbehör plus väska och minneskort för 7500 SEK. Toppenkamera!
×
×
 • Create New...