Jump to content

hasole

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Göteborg
 • Job/title
  Arbetslös mediaarbetare

Filmskapande

 • Interests
  Fota och filma layout och redigering.
 1. Om man kan se filmen för sitt "inre öga" vid genomläsningen och förloppet verkar logiskt, så tycker jag att man har lyckats. Sedan är det upp till skådisar och regissör att göra något bra av det. Är man ibland tvungen att gå tillbaka för att förstå sammanhagen, skall man nog skriva om eller skrota. Konsekvent och ta bort sådant som inte för handlingen framåt.
 2. Kan någon kortfattat berätta hur man streamar material och vad som händer. Jag får bara huvudvärk av att leta och läsa på nätet.
 3. Jag trodde att det berodde lite grann på hur komplexa bilderna är. Kan man räkna ut det så där exakt ? I så fall kan du tala om hur du räknade ut det ?
 4. Du frågade efter andra åtgärder. Det kan hända att du redan kollat detta, men om du inte har det, så kolla med TV hur dom vill ha inledningen. Format på tidkon t ex. 00.02.00.00 för filmens början. Var ska kHZ-tonen ligga, början och slut på färgbalk, + 15 sek nedräkning från 00.01.45.00. Specen kan du få från det företag som ska sända. TV4 SVT.
 5. Jag vet inte vilken kamera du har . Kan du gå in i menyn när VCR eller VTR är valt och leta fram något som t ex DV Edeting. Står det då Not Ready eller liknande så lirka med kontakten. Blinkar det till ibland så är det bara att försöka till det står Ready eller byta kabel. För i så fall ligger inte felet hos kameran. Jag måste nästan alltid gå i genom den här proceduren, men till sist funkar det alltid i alla fall.
 6. Får du med den grå triangeln i hörnet och början på klippet. Ibland får man problem ned renderingen då. Om du kan sätt "handles", handtag i början och slutet på Sourceklippet. Alltså ta in klippet på nytt och förläng det om det. går. Det verkar hur som helst handla om rendering .
 7. hasole

  Dolly

  Någon som känner till hur man bygger en bra Dolly eller har förslag på "fiffiga" lösningar för att göra åkningar. Hörde om några som gaffade fast kameran på en (ett?) Skateboard. Det funkar inte kan jag berätta.
 8. Du kan skriva montage. INT. RUM. DAG ELLA (V.O) MONTAGE BLA BLA SLUT MONTAGE Jag har sett en liknande lösning men vet inte riktigt var. Jag har arbetat med att översätta manus, så jag har sett en del. Men man anger att det handlar om ett montage med voice over på något sätt.
 9. Jag har läst en del manus och anser att man inte ska ta med annan information än dialog och plats (miljö). Meningen är väl att man ska se filmen för sitt "inre öga ". Sker det automatiskt tycker jag att man har lyckats. Låt någon annan läsa och säga om något är oklart. Senare post-itar (ritar) man scen för scen detta funkar för mig. Man har förmodligen innan sett ut och bestämt sig för var man tänker filma.
×
×
 • Create New...