Gå till innehåll

NoStress

Medlemmar
  • Inlägg

    36
  • Blev medlem

Allt postat av NoStress

  1. NoStress

    Rengöringsband?

    Tack för svaren. Det är ju många dropouts det rör sig om. typ hela tiden... Saken är den att jag skulle behöva kameran väldigt snart, och om man ändå ska skicka in den på service kan man väl prova med rengöringsband, se om det funkar, och sen skicka in den? Jag vill ju inte "förstöra kameran" men vad innebär egentligen det?
  2. Jag har en Canon xh-a1 som jag köpte begagnad för ca ett år sedan. På senare tid har jag fått ganska massiva dropps på mina band. Det spelar ingen roll om det är vanliga DV eller HDV band, det är samma problem. Jag hoppas att problemet går att lösa genom att köra ett rengöringband? i så fall undrar jag om det finns något visst märke jag borde använda, eller nått annat jag bör tänka på? vad kan jag göra för att inte detta skall bli ett återkommande problem?
  3. HAHAHAHA!!! Riktigt jävla lars att lägga in att de ser på "hanna" asså. sjuka jävel... hahah
  4. NoStress

    Obsession.

    ??????????????????????????
  5. NoStress

    Obsession.

    jag gillar detta. lite effekt-överdos är det men det märks att du lagt ner mycket tid på att få klippningen och effekterna att passa till musiken. just det tyckte jag var mycket bra. det verkar som att detta inte bara är en "skatefilm" utan mer som en hyllning till dina polare/ditt område/livsstilen eller så. jag tror det kanske hade varit intressantare om du skulle ha riktat in dig mer på det ena eller det andra. antingen gjort en riktigt fenomenal skatefilm, eller gått mer dokumentärt och fokuserat extra på människorna. Som sagt, jag gillade den som fan. bra jobbat!
  6. NoStress

    Nomad

    Tack för din input! På vissa ställen i stugan så ville jag nog inte fräta ut fönstrena för mycket och därav blev det inomhus underexponerat. Som sagt hade vi inga lampor eller nått, men hade det vart bättre att bara höja ljusinsläppet i ett sånt läge tycker du?
  7. NoStress

    Nomad

    Tack för alla snälla ord förresten! det är kul att höra att fotot uppskattas :) En stor eloge skall gå till Olof som färgkorrigerat kalaset.
  8. NoStress

    Nomad

    Tanken är att det inte skulle vara några traditionella vampyrer. Man skulle lika gärna kunna kalla dem för zombies eller vad som helst. Kanske är lite missledande att vi kallar dem för vampyrer men det var vad vi gjorde under hela tiden vi jobbade med filmen. Ja, att skjuta liket i bilen var ett misstag som karaktären begick...
  9. NoStress

    Tvåtusentio

    Tack för er input! Jag tycker själv lite som Octavianus att den kassa kvalitén inte spelar så stor roll i just detta fallet. Jag kan hålla med om att den kanske är lite för lång, jag försökte hålla ner tiden så mycket som möjligt när jag klippte och det är väldigt mycket som vi filmade som inte kom med. Dock kände jag att det var nödvändigt med lite längre bilder efter telefonsamtalet så att allt fick sjuka in innan han börjar visa känslor. Men såhär i efterhand kan jag se vissa tillfällen då man lätt kunnat kapa några sekunder. Jag hade gärna filmat med en bättre kamera men jag hade inte tillgång till det då, och detta var någonting jag verkligen ville göra så jag kunde inte gärna vänta på nästa nyårsafton :)
  10. NoStress

    Nomad

    Kameran vi använde är en Canon XHA1. Allt ljus är naturligt, vi använde reflektorskärm för att lätta upp ibland bara. Åkningarna är gjorda på en hemmagjord dolly, som för övrigt var trasig och saknade hjul...
  11. En liten film om ensamhet som utspelar sig på nyårsafton. Filmad dogma-style... (5:31)
  12. NoStress

    Hidden Menace

    m, det är lite jobbigt faktiskt...
  13. Lasersvärd! http://www.youtube.com/watch?v=4IDPA4ThsKA
  14. NoStress

    Susannas Morgon

    Kul att du gillade den! Och kul att jag inte är helt missförstådd :P Jag ogillar när man ska förklara filmer oxå, fast när någon kommer med en tolkning som är helt galen tycker jag det kan vara på sin plats :) Det tråkiga var att typ hela intervjun på DI gick åt att förklara denna filmen OCH den filmen jag sökte med för dem...
  15. NoStress

    Susannas Morgon

    Hehe, nja. För det första så är han ju inte något spöke, utan han låtsades bara vara det för att hon inte skulle se honom :P Han snackar bara med någon polare och berättar hur han lyckats lura tjejen typ. Vad han säger är inte så viktigt, det är bara att han ska se avslappnad ut och skilja sig från hur vi sett honom tidigare i filmen.
  16. NoStress

    Susannas Morgon

    Såhär tänker jag med filmen: Hon vaknar upp som vanligt och gör allt man nu gör på morgonen. I bakgrunden finns dock någon med en pistol mot tinningen. Hon ser inte honom. Han kan vara ett spöke som "hauntar" henne eller en tanke som hon inte kan bli av med. Kanske känner hon denna personen som tagit sitt liv, eller kanske har hon tankar på att gör det själv... Under filmen flyttas fokus från att vara om henne och vi kommer närmre honom istället. Kanske är han inte ett spöke, eller en tanke. Han kanske är en vanlig snubbe som står där i kallingar och bara låtsas vara det. Hon går ut men glömmer något så hon kommer tillbaka. Nu har han slutat posa och sitter och käkar hennes godis. Nu när han inte posar kan hon se honom. Hon känner inte alls honom och han är bara någon som sitter och chillar i hennes lägenhet när hon är på jobbet. Typ :P Att han tar tillbaka pistolen till huvudet är som ett försök att "bli osynlig" igen. Lite flummigt är det ju, och jag inser att jag kunde försökt vara ganska mycket tydligare med vissa saker. Tack för att ni kom med era tolkningar iaf! Det är riktigt nyttigt att få höra hur sånna här grejer uppfattas av andra :)
  17. Så jag har sökt till basåret på Dramatiska Institutet. Till intagningsintervjun skulle man ha med sig en film man filmat med mobilkamera. Filmen skulle handla om någon som gör sig i ordning på morgonen och fick vara max 3 min. Detta är vad det blev: Responsen jag fick av juryn var att de gillade den fast det var "någonting som fattades". En av de fyra jurymedlemmarna sa att hon blev jättefrustrerad av att se filmen för att hon fattade ingenting... Jag är intresserad av vad ni tycker!
  18. Jag tycker inte ni ska försöka få bort den fula engelskan :) Frågar du mig blir det bara roligare om det låter sådär svennigt! keep it up!
  19. Jag tyckte faktiskt att introt var roligt :) men det var väl typ där det slutade vara roligt oxå. Det ni gör känns ju ganska lame jämfört med vad man sett på dirty sanchez och liknande. Ni kanske borde försöka friska upp genren med lite innovativa idéer istället för att göra om det som alla redan sett.
  20. NoStress

    BeaverAndTheBeast

    Anledningen att ""Jag vet vem du menar" och "Citron" kommit upp så tätt inpå varandra är att vi har problem att ladda upp klipp till YouTube så "Jag vet vem du menar" blev försenad. Klippen laddas upp 70-80% och sen händer inget mer... Nu har vi börjat komprimera MPEG-4 och det går bättre tror vi(?) Vet någon vad problemet kan bero på eller vad man kan göra för att undgå det? tacksam för svar!
  21. Jadå, bilden är riktigt fin. Dock får man inget ljud om man kopplar kameran direkt till tvn med komponentsladden som följer med. Så vill man spela upp från kameran med ljud får man köra med scart och då blir ju kvalitén på bilden såklart mycket sämre...
  22. filmtipset.se tycker jag är bra! Där ger du betyg till några (eller alla) filmer du har sett och sen får du se vilka andra filmer som skulle passa dig. En annan bra sak med den sidan är att du ser vilka andra användare som tycker som du. Då är det bara att gå in på deras profil och se vilka filmer de gett högsta betyg!
  23. Jag köpte min för bara ett par veckor sedan och är mycket nöjd! Är oxå ganska grön på området men jag känner att det verkligen hjälper mig att ha en lite proffsigare utrustning än vad jag är van vid. En lite filmsnutt jag filmat med kameran finns på youtube: kolla i HD såklart!
  24. NoStress

    BeaverAndTheBeast

    Tack för svaret! Skönt att höra att du inte är ett dumhuvud :) Som sagt har inte VI gjort några mer seriösa filmer, och jag är mitt uppe i att förbereda för att börja filma den mer seriösa filmen jag håller på med. BeaverAndTheBeast är dock en youtubekanal med korta videos och bör inte ses som någonting annat. Vi vill att fler personer skall se på våra videos och komma med respons, positiv eller negativ, och det är därför jag länkar från denna sidan. Det ser jag inget fel i.
×
×
  • Skapa nytt...