Jump to content

Sponsorer?


torrone

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

de stora filmprojekten finansieras utav svenska film institutet, svt, produktionsbolag, tv4 (och andra tvkanaler), till en viss men ganska liten del privata sponsorer som företag och riskkapitalister. det man ska veta är att samtidigt som man får finansiering till filmen så säljer man rättigheterna. tex om du lyckas hitta ett företag tex en distributör som går in med 10% av budgeten i filmen så har den köpt 10% av intäkterna efteråt.

 

för att finansiera sin "lilla" film gäller det att söka i kulturfonder, eu bidrag, privata företag som kan sponsra med några tusen, privata företag som kan sponsra materiellt m.m. vissa banker har pengar att dela ut i projektstöd osv.

 

för att kunna söka pengar gäller det att man har en riktigt bra ide (manus) och kunna presentera den riktigt bra. man ska ha kalkylerat och brutit ner manuset, man ska visa vilka filmen vänder sig till och vad det unika med din film är! detta är det svåra. sen är det att ringa och försöka få komma och presentera sitt projekt och visa vad de har för vinning i det. de får ju nästan aldrig några pengar tillbaka och reklamvärdet är dåligt så man får trycka på att man stödjer lokala film talanger m.m. att tänka på är ju att om man gör en bra film så har man bättre förutsättningar nästa gång och om man gör en dålig första film kanske man är körd!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Men asså det finns ju resurscentrum som kan sponsra om man har ett projekt som man inte har budget till.

 

http://www.voodoofilm.org/adresser/cat.aspx/6/

 

jo, det gör det men det är inte bara att knalla in där och gå därifrån med 20 000 i plonboken. Det är lite olika vart man bor men som jag tex bor i trollhättan där film i väst är resurscentrum är det omöjligt att få pengar om du inte är proffs. man kan söka sk. växthuspengar men det krävs att du har ett riktigt bra manus, ett komplett produktionsdokument med mera. bor man i regioner som har mindre resurscentrum är det något lättare då dessa inte är lika inriktade på profissionell produktion, men det är inte lätt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...