Jump to content

Snurrplatta till bluescreen


Rabies

Recommended Posts

Tjena. Vi ska bygga en snurrplatta till bluescreen och skulle behöva hjälp med smarta lösningar. Den kommer inte att vara motordriven. Finns det möjligtvis nån som har byggt en innan och kan rekommendera material osv? eller ifall nån sitter och trycker på nån bra guide för att bygga en. har sökt på google men inte hittat nåt. kom med tips tack

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hjul från cykel, skottkärra, moped med navet kvar. Lådbilar har väl alla byggt nån gång. Borra ett hål t.ex i en låda. Snurra kan ni gör med rep eller kedja utanför lådan. Om ni inte orkar snurra eller vill snurra fort kan ni koppla kedjan/vajern till en motor som kan vara på gräsklippare eller Ferrari.

Lycka till

/nils

Link to comment
Share on other sites

ja gjorde detta, men då skulle ja bara ha me huvudet o axlarana, så ja satt personen på en arbetsstol o snurrade,, men de man moste tänka på,, är att man ljussätter rätt. för när du snurrar föremålet ser man ju att ljuset inte hänger med.

lycka till

Link to comment
Share on other sites

VA? Tänk så här,, vi filmar ett ansikte som har ljus från höger sida, då blir vänster halvan i ansiktet skuggad,, sen när du snurar så ändrar ju sig personen o då blir de ju fel... för de han vill åstakomma är att snurra kameran runt en person , då blir de fel. För då ser de ju ut som att belysningen åker med i kameraåkningen, håller du med mig nu?

Link to comment
Share on other sites

Naturligvis ska ni ha fast belysning som lyser konstant på personen när ni snurrar. Tips: Om ni inte klarar att bygga ett cykelhjul på en låda med blå duk i bakgrunden kan ni använda himlen som bluescreen. Naturligtvis kan cykelhjulet fästan på en skorsten men jag skulle föredra rep på en hög plats.

/nils

Link to comment
Share on other sites

Men ljuset är väl snabbare än stolen ?

/nils

Hehe, där vitsade du allt till det jernby:D

 

Men det lättaste sättet att synka ljuset med stolen är väl att ha ljuset på stolen... blir ju dock lite problematiskt och ljusställningarna kan komma ivägen om du är ute efter full 360 kontinuerlig kamerarörelse.

 

En fin blå himmel fungerar skitbra och är väldigt lättbelyst, men man blir ju lite låst till uppåtvinklade bilder...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...