Jump to content

Vidveinkel: Canon WD-58H??


tomgrejs

Recommended Posts

Tänkte skaffa en vidvinkellins till Xm2. och det finns ju en stor uppsjö att välja mellan. Men ingenstanns står det någonting om denna lins, canons egna 58mm. någon som har den och vet ifall den funkar?

 

jag letar iallafall efter en lins som inte ger svarta kanter vid inzoomning, det ska vara för att få mer skärpedjup vid närmare avstånd till motivet. alltså till spelfilmer. kanske också till en och annan actionsportgrej, men det är inte därför jag köper linsen. WD-58H är på 0.7x är det för lite för att det ska märkas och bli bra?

 

jag är mån om kvalitén och har förstått att en billig lins inte medför bättre kvalté. WD-58 ligger på 2500-3000 kronor, och det är väl ett rimmligt pris för mig. frågan är nu, är det en köpvärd lins som fungerar bra? eller finns det bättre linser i samma prisklass??

Link to comment
Share on other sites

Jag har den, och den funkar. Viss distortion (aberration?) utåt kanterna, men inte så att jag upplever det som ett särskilt stort problem.

 

Nu har jag inte kameran här, så jag kan inte kontrollera saken, men jag tror inte att det uppstår några svarta kanter vid inzoomning, däremot blir det ju inte helt skarpt när du zoomar med en vidvinkelkonverterare. Men varför skulle du vilja zooma med den på?

 

0,7x är nog ganska rimligt för en vidvinkelkonverterare. Då kommer du med en XM-2:a upp i 35 mm brännvid i motsvarande 35-optik.

 

Jag har inte testat någon av konkurrenterna, så dem kan jag inte uttala mig om.

 

Men vad menar du med att "det ska vara för att få mer skärpedjup vid närmare avstånd till motivet"? Jag kan inte påstå att jag förstår vad du är ute efter.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

är ute efter skräpedjup. så jag tänkte att istället för att ställa sig 10 meter bor och zooma, så kan man använda en vidvinkelkonverter och zomma med den. då kan man stå närmare och fortfarande få samma effekt som vid 10 meter bort utan.?'

 

vad iallafall vad jag har fått för mig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...