Jump to content

mac > pc?


pld

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har hemma en stationär pc som jag redigerar mina filmer på men skulle vilja ha en bärbar som man kan ta med sig när man tillexempel åker bort och filmar och vill redigera en scen så jag vet om den blir bra och då är frågan om jag ska köpa en bärbar mac eller pc? Om vi säger att jag köper en mac och spelar in en liten film och vill redigera en scen så jag vet om den blir bra och den blir bra när jag har redigerat den kan jag då föra över den från macen till min pc hemma på nåt sätt?

 

MVH/ Jesper

Link to comment
Share on other sites

Och Avid är det enda program som klarar den integreringen. Premiere Pro och Vegas finns bara för PC och Final Cut Pro finns bara för Mac.

 

Men om du inte behöver redigera på båda maskinerna och slänga projekt mellan dom så är svaret såklart att Mac > PC inte är nåt problem. Själv har jag en bärbar Mac och redigerar Premiere Pro på stationära Windows-maskiner.

Link to comment
Share on other sites

Jag sa köpa avid redigeringspogram så det blir nog inget problem med det men om jag nu köper en mac och redigerar en scen och ska få över den till min stationnära dator hemma hur gör man då? Finns det nån kontakt man kan köpa så man kan koppla ihop pcn med macen? Vart finns den att köpa då?

 

MVH/Jesper

Link to comment
Share on other sites

[citat=pld]Jag sa köpa avid redigeringspogram så det blir nog inget problem med det men om jag nu köper en mac och redigerar en scen och ska få över den till min stationnära dator hemma hur gör man då? Finns det nån kontakt man kan köpa så man kan koppla ihop pcn med macen? Vart finns den att köpa då?

 

MVH/Jesper[/citat]

 

Det ska inte vara några problem (ska inte, har förstått att det i enstaka fall kan dyka upp lite småstrul.. mån å andra sidan har jag inte lyckats få nätverket här att fungera fullt ut.. och då är det bara WinXP maskiner här) att koppla ihop mac och pc. Ta en titt på apples svenska hemsida. Under rubriken Switch finns det en massa info (något vinklad självklart) om hur det är att gå över från pc till mac, inklusive att koppla ihop de två sorterna.

 

McWolfe

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...