Jump to content

Behöver hjälp i premiere pro.


Rydén
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har gått och funderat på en sak, men inte kommit fram till något vettigt.

 

Hur gör man så att ett slowmotionklipp går från orginal hastighet och blir mer och mer slowmotion? Altså så att det blir en jämn övergång istället för att det bara blir tvärt.

 

Har det något med keyframes att göra?

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr så är Iors förslag det enda som finns om man vill ha en fin övergång, dock tycker jag att den är ganska jobbig. Istället finns det ganska avancerad möjligheter i after effects, "time remapping" lite komplicerat i början men kan ge riktigt fina resultat...

Link to comment
Share on other sites

Jag röstar på Iors förslag...dela upp klipp o sen anpassa hastigheten för var och en av dessa. Detta har jag gjort varje gång och det har fungerat hur bra som helst. Du har en stor frihet att anpassa varje klipp efter dina behov och det bästa med detta är att du kan lägga på olika filter/effekter på varje enskilt klipp.

Link to comment
Share on other sites

Funktionen finns inte i Premiere Pro 1.0 utan bara i 1.5. Den senare kan göra steglösa hastighetsförändringar lika dåligt som alla andra program (typ Vegas). Möjligtvis kan man få ett acceptabelt resultat om man använder Twixtor men det beror helt på hur bilden ser ut.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Munthe]Funktionen finns inte i Premiere Pro 1.0 utan bara i 1.5. Den senare kan göra steglösa hastighetsförändringar lika dåligt som alla andra program (typ Vegas).[/citat]

Nej, du kan inte ändra hastigheten steglöst i PPro 1.5. Då måste du i sådant fall dela upp klippet i flera mindre delar och ändra hastigheten manuellt på dom. Likadant får man göra i PPro 1.0. Ingen skillnad mellan PPro 1.0 och 1.5 alltså.

 

Vi får hoppas att PPro 2.0 har möjligheten att ändra hastigheten steglöst. Om inte får man tex använda Time Remapping i AE. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...