Jump to content

pris?


Gogola
 Share

Recommended Posts

Det finns mängder med exempel där det parodieras.Det hör väl till god ton att kunna tåla sånt.Sen beror det väl på hur subtilt eller raffinerat det görs på.

Som vanlig medborgare tycker jag det bara är att tuta &köra.Yttrandefriheten når långt och humor borde väl inte kunna skada.

Link to comment
Share on other sites

Men det är klart att visst kan känsliga som är alltför deprimerade känna sig kränkta,förtalade missaktade you name it.Men som clownen påpekade om allt som på ett enkelt sätt kan koppla till ursprungsfilmen byts ut med sina snarlikheter så blir hela den eventuella efterkommande diskussionen en tolkningsfråga.Det gäller att undvika klartext.

Link to comment
Share on other sites

Så länge man ändrar vissa saker inom ploten (bildrutan) och inte gör en exakt kopia av föregångaren (vilket natruligtvis inte görs i en parodi) så är det hur grönt som helst.

 

Lika dant är det med en så kallad "hyllning" där du inte ironiserar en specifik scen utan snarare gör en nyinspelning av en scen du tycker är förbannat frän, så är det helt okej så länge du gör vissa ändringar (dessa ändringar görs ju automatiskt med hjälp av att det oftast handlar om andra skådespelare, men att man ändrar vinklar och en del rekvisita är väl det mest normala, samt att filmens story inte är den samma).

 

Skulle nog våga säga att alla filmmakare på ett sätt eller annat hämtar något frå n andra filmer, det är ofrånkomligt. I filmtermer kallas alltihopa för Intertextualitet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...