Gå till innehåll

pris?


Gogola

Recommended Posts

Det finns mängder med exempel där det parodieras.Det hör väl till god ton att kunna tåla sånt.Sen beror det väl på hur subtilt eller raffinerat det görs på.

Som vanlig medborgare tycker jag det bara är att tuta &köra.Yttrandefriheten når långt och humor borde väl inte kunna skada.

Länk till kommentar
Share on other sites

Men det är klart att visst kan känsliga som är alltför deprimerade känna sig kränkta,förtalade missaktade you name it.Men som clownen påpekade om allt som på ett enkelt sätt kan koppla till ursprungsfilmen byts ut med sina snarlikheter så blir hela den eventuella efterkommande diskussionen en tolkningsfråga.Det gäller att undvika klartext.

Länk till kommentar
Share on other sites

Så länge man ändrar vissa saker inom ploten (bildrutan) och inte gör en exakt kopia av föregångaren (vilket natruligtvis inte görs i en parodi) så är det hur grönt som helst.

 

Lika dant är det med en så kallad "hyllning" där du inte ironiserar en specifik scen utan snarare gör en nyinspelning av en scen du tycker är förbannat frän, så är det helt okej så länge du gör vissa ändringar (dessa ändringar görs ju automatiskt med hjälp av att det oftast handlar om andra skådespelare, men att man ändrar vinklar och en del rekvisita är väl det mest normala, samt att filmens story inte är den samma).

 

Skulle nog våga säga att alla filmmakare på ett sätt eller annat hämtar något frå n andra filmer, det är ofrånkomligt. I filmtermer kallas alltihopa för Intertextualitet.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...