Jump to content

Riktigt hett


Yadis

Recommended Posts

Du kan få fram den effekten i troligen vilket postprogram som helst, ae, df, combustion mfl.

Frågan är bara hur, spela in hur hettan ser ut, t.ex från grill eller nåt sånt. Sen kan du studera det och försöka göra det i ett postprogram. Jag har inget svar just nu, men skulle föreslå ett lager som förvränger huvudfilmen åt sidorna för den böljande effekten. Sen ett lager, eller samma, som lägger någon slags blur på den delen där hettan är. Samt att man animerar dessa på något vis.

 

/Lasse

Link to comment
Share on other sites

nu kom jag ihåg ett gammalt anime-knep, för att få böljande hetta under svåra budgetförhållanden kunde man använda vågigt glas av "an acryllic plate with bumpy waves" (how to draw manga: making anime) som ett slags filter och flytta den allt eftersom...

 

Jag tror mer på grill-tipset... Men bara för att hålla igång idéflödet...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

[citat=Yadis]Går det att i nåt program göra så att det ser ut som det är 40 grader varmt på filmen, dvs att luften vibrerer/böljar sådär som det gör när det är svinhett.[/citat]

 

Hm, knepigare an man tror om man vill ha det att se riktigt akta ut. Tank pa att "boljorna" inte bara ar ett enskilt lager, utan faktiskt finns i hela djupet av bilden och, uppenbarligen, minskar i storlek med avstandet. Sa objekt pa avstand har en lagrad effekt av boljor av alla storlekar.

 

Sa det beror ju pa hur pass mycket tid du vill lagga ner pa det.

Har man tid och ork kan man anvanda ett compositing program, typ after effects, och maska ut ett par omraden efter djup och gora olika stora boljningar och sedan forsoka lagga ihop dom igen.

 

Men grill-tricket ser nog battre ut an en digital losning om man inte lagger ner ganska mycket tid pa det. Aven om det kanske kanns lite platt ser det iallafall riktigt ut.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...