Jump to content

Redigeringsprogram?


mr_bling

Recommended Posts

HEY alla !

 

jag ska precis börja min karriär som filmare. tänkte satsa rätt seriöst från början så jag vill kunna göra special effekter. lägga till och från ljud. klippa redigera mm.. finns det något avanserat program som inte är så svårt att använda ? :P

 

någon som har några tips på bra program?

Link to comment
Share on other sites

Adobe är inte svårt, det tog 10 minuter för mig att förstå grunderna. Fördelen med programet är att man praktsikt taget kan gå hur långt som helst med det. Pinnacle är man less på efter typ 2, 3 filmer. Men det är ett skit bra nybörjarprogram. En till nackdel som kanske beror på min dator är att pinnacle gärna krachar i tid och otid.

Link to comment
Share on other sites

testat de mesta och måste säga att sony vegas & pinnacle är bra nybörjarprogram. men om man vill syssla med effekter, och ändå ha pengar kvar i plånboken, så kan premiere elements vara ett bra val. nedbandtad version av premiere pro som är kraftfullt och en bra slant billigare...

Link to comment
Share on other sites

Hejsan!

 

Jag redigerar i premiere pro 1.0 och kan detta program ganska bra vid det här laget. Men många av de "proffs" jag talat med som arbetar med videoredigering använder Final cut pro (jag vet att många använder avid också).

Jag har inte använt final cut själv men sett andra jobba i det programmet. Mycket verkar likt premiere tycker jag men vad är det för skillnader mellan programen undrar jag. jag funderar nämligen på om jag framöver ska satsa på final cut pro istället eftersom det verkar vara ett bättre program (eller) eftersom så många videoredigerare på "högre nivå" använder det.

har någon bra koll på båda dessa program och kan ge mig en bra kommentar!?

/F.

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle rekomendera Adobe Premiere Elements (så länge du inte är någon nybörjare som jag).

Jag har själv skrivit lite ovan att jag har problem med en sak på Adobe PrEl, men för övrigt skulle jag rekomendera det starkt. Som det sas ovan också, så är det sedan när du behärskar Adobe PrEl bra, kan övergå till Adobe Premiere 6.5 eller pro som är mycket mer avancerad än Prel.

 

Sedan för att leka med effekter har du Adobe Premiere After Effects som är enbart för effekter.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...