Jump to content

Bättre än Adobe Encore?


Sandro

Recommended Posts

Encore DVD + Photoshop CS/Photoshop Elements är en kombination som är svårslagen om det är avancerad redigering av menyer du är ute efter. Det går även bra med äldre versioner av Photoshop men med CS får du ut mest av Encore DVD.

 

Encore DVD och Photoshop jobbar mycket tätt tillsammans och med kommandot "Edit in Photoshop" i Encore DVD så öppnas menyn automatiskt i Photoshop för vidare redigering. När du sedan sparar dina ändringar du gjorde i Photoshop så uppdateras menyn automatiskt i Encore DVD. Det är bara att trycka Alt+Tab så är du tillbaks i Encore DVD och kan fortsätta med den uppdaterade menyn utan problem. Detta spar väldigt mycket tid och du kan dra nytta av potentialen i Photoshop på ett smidigt sätt.

 

Encore DVD använder samma grafikmotor som Photoshop och jobbar därför mycket bra tillsammans. Photoshop är ett måste om man vill hålla på med avancerat menyskapande i Encore DVD. Samma gäller iofs för alla andra program. Fördelen med Encore DVD/Photoshop är bla just "Edit in Photoshop" som spar mycket tid.

 

/Roger

Link to comment
Share on other sites

[citat=Sandro]har listat du d här med metoden att använda photoshop tillsammans med encore..[/citat] Nej, det är något Adobe själva använder stenhårt i marknadsföringen av hela Video Collection, där bla Encore DVD ingår - "Adobe Integration".

 

 

 

[citat=Sandro]e d möjligt att ha filmer rullande på menyn lr kan man bara ha bilder man har gjort i photoshop?[/citat]Ja, du kan göra sk motion menus till Encore DVD. Jag gör mina direkt i Premiere Pro vilket fungerar jättebra. After Effects är vad Adobe rekomenderar men för enklare motion menus så går det lika bra med Premiere Pro.

 

/Roger

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tricket för att göra menyer som ser grymma ut är att INTE göra dem i DVD-programmet. Oavsett om man använder Encore, DVD Studio eller något annat proffsigt program så ligger det mesta arbetet i AfterEffects och Photoshop (eller motsvarande).

 

Speciella overlays ritas i Phososhop och hela menyn med alla rörligamoch stillastående delar görs som lämpligen en animation i AE. Ju dyrare program destå mindre "funktioner" har det för färdigt utseende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...