Jump to content

Min Passion - Dokumentärfilm


33gustav

Recommended Posts

[video=youtube;xhstO-mLGPU]

 

Tjena!

 

Jag har precis laddat upp min nya kortfilm Min Passion. Jag har jobbat med den i någon månad nu så det vore kul och få lite kritik

 

Beskrivning:

Min passion är en kort dokumentär om tre unga personers olika passioner. Dem berättar om alla bra och dåliga saker med deras passion och vi får reda på varför dem är så passionerade med just en specifik sak. Filmen är gjord för att inspirera andra människor till att hitta sin egen passion.

 

Förhoppningsvis är den sevärd :) Det vore kul och höra vad ni tycker om musiken också, eftersom det var första gången jag lät en kompositör göra den.

 

/ Gustav

Link to comment
Share on other sites

Roligt initiativ. Snygga klipp och bra musik. Ljudupptagningen på personerna som pratar var inte så bra dock. Jag gissar att det är kamerans mikrofon. Jag rekommenderar en mygga till sådan setup.

 

Lite CC och colourgrading hade inte varit helt fel heller! Men annars tycker jag att det var schysst gjort :)

Link to comment
Share on other sites

Tack för dit svar. Kul att du gillade den. Ja jag håller med om att ljudet blev lite kasst. Jag använde mig av en rode videomic, men den satt på kameran och det var ca 3 meter från skådespelaren. Jag jobbade ganska mycket med CC och CG men jag ville inte att det skulle sticka ut för mycket. Men tack för tipsen ska tänka på det till nästa gång

Link to comment
Share on other sites

08:00, läser han ur manus eller talar han bara sådär? Klockrent oavsett

 

Jag hade inget problem alls med varken ljudet eller färgerna, det är ju skillnad på dokumentärt och spelfilm.

 

Något värt att tänka på är ditt val av bildutsnitt. När du kapar bilden vid knäna på folk kan det lätt ge känslan av att de saknar ben. Därför brukar man undvika att kapa bilden vid lederna. Kapar du istället i mitten av benen / armarna / magen osv undviker du den här känslan.

 

1.png

 

Men snyggt jobbat :bire

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Schysst dokumentär! :) Personligen så tappa jag intresse lite efter halva filmen, men den var schysst gjord!

 

Några småtips att tänka på (som jag spontant kände som inte tagits upp tidigare) var att:

- Tänk på att du inte behöver ha musik över hela filmen. Tar du bort musiken så lyssnar man mer på det som sägs. Det är ju schysst att ha musik som ligger mellan de olika intervjuerna (eller så du har i början och i slutet). Testa kör utan musiken lite med så man lägger mer fokus på det som sägs.

 

- Nu är detta en smaksak, men jag hade gärna velat ha intervjupersonerna i helbilder. Våga gå nära dina intervjupersoner. Dokumentärer är ju en filmform där du nästan "får lära känna" en person, eller i alla fall ta del av något ifrån hans/hennes liv. Filmar du på avstånd så ger detta också en känsla av att man inte riktigt får ta del av personen på bilden. Så kör lite mer närbilder och variera i bildsnittet framöver under intervjuerna så får du en bättre dynamik i bilderna!

 

- Reagera lite i början på att du inte klippte i takt med musiken på alla ställen. Det är sånt man lär sig med tiden, men ha det i åtanke just när du har musik att lyssna in takt/tempo och klipp efter detta :)

 

Se detta som feedback och inte kritik! Snyggt jobbat överlag.

 

//C

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för din feedback, ska ha det i åtanke til kommande projekt. Jag vill bara säga att musiken gjordes när klippningen var klar, men jag kan föra vidare den feedbacken med synkningen i början till min kompositör. Kul att du gillade den i alla fall :) får man fråga vad du tyckte var bra också? :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...