Jump to content

Double Spaced?


Zhyron

Recommended Posts

Jag som är uppvuxen utan datorer tycker "double spaced" betyder att man skall slå två gånger på "vagnretur" (return, enter) på en skrivmaskin, dvs det skall vara en tom rad mellan de skrivna raderna. Det var ett sätt att specificera hur ett dokument skulle se ut, förutom att ange att man skulle ha IBM kula nr si-och-så.

 

Men det kanske finns andra betydelser?

Link to comment
Share on other sites

Trodde också att det skulle vara med en rad tom emellan men skrotade sen den ideen för jag trodde det skulle vara den andra. Även om den heller inte var logisk.

 

Dubbelt radavstånd skulle användas i nån övning när man skrev ner historien i stora drag, den skulle då fylla 4 sidor....varför man inte bara skrev vanligt på 2 sidor vet jag inte...

Link to comment
Share on other sites

Varje stycke(actiontext) ska avdelas med dubbelt radavstånd. Och varje stycke ska inte vara längre än fyra fem rader. Tänk dock på att styckeindelning är ett sätt att förklara för läsaren att en ny vinkel eller något annat är tilltänkt. Detta sätt är lämpligt då tekniska termer helst ska undvikas.

 

Dubbelt radavstånd är det också mellan sceneheading och action, sen är det dubbelt till replik, men där går namn, parantes och replik ihop. osv...

 

/jon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...