Jump to content

Objektivhjälp!


far

Recommended Posts

Hej gott folk

Efter många om och men slutade jag ändå upp här postandes ett rop på hjälp! Det är nämligen såhär att jag likt många andra inte kan reda ut vad som vore ett bra objektiv att investera i. Just nu har jag har en Canon 550D och till det har jag ett EF 17-40mm f/4L samt ett EF 50mm f1.8 och mina första tankar var därför att fixa något till nytt prime-objektiv. För som jag har förstått det är de en skara sådana man vill ha när man filmar med sin systemkamera! Visst? Men så en dag när jag städade i min garderob fann jag tre stycken gamla canon FD-objektiv (28/2.8 , 50/18 , 135/3.5) och började då fundera över om en adapter till dessa kanske skulle kunna vara det komplementet jag letade efter?!

 

Efter ganska mycket sökning känner jag mig fortfarande inte direkt visare på vilket val som lämpar sig bäst, har förstått att många förespråkar så kallade m42 objektiv men är det någon som har erfarenhet av att använda FD-objektiven? Och om dessa nu visar sig inte vara bra, vad rekommenderas då för nytt objektiv som kompletterar mina andra . Jag vill bygga sig en bra grund i utrustning :OO

 

Blev många frågor i en, hoppas någon har tiden att hjälpa mig bena ut detta!

Link to comment
Share on other sites

Tack för era snabba svar! Får se om jag har orken att köpa och testa mina gamla FD gluggar eller om jag helt enkelt satsar på något helt nytt ”gammalt”.

 

Har du personlig erfarenhet av m42 grejerna? Blir det mycket billigare i längden? Läste även att dessa skulle vara de bästa alternativen för om man ville göra stopmotion, är detta något som någon kan bekräfta?

 

Eftersom jag fick två svar om ett 85 så är det något sånt jag kommer satsa på! Kollade upp Tokina 50-135/2.8 men har läst för många inlägg som säger att ”primes” är rätta vägen för att satsa på något sånt. Eller är jag kanske helt fel ute?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...