Jump to content

far

Members
 • Posts

  7
 • Joined

far's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det är alltså kylen som gäller? Kan jag vara säker på att inget skadas? Tack för ett snabbt svar!
 2. Tjänare! Jag har ett litet problem, mitt videohuvud har fastnat på mitt stativ! Har skruvat, vridit och vänt men får inte av mitt Manfrotto 701HDV från mitt stativ och börjar nu bli desperat. Läste på en diffus sida om att man kunde frysa delarna vilket skulle göra att de gick vrida av, är detta verkligen att rekommendera :OO?! Hoppas på en bättre lösning här, tack på förhand. Mvh Far
 3. Hejsan Är på jakt efter information angående utrustning för redigering. Har min macbook 15" och fcpx men tänkte nu göra ytterligare lite investeringar. Någon som kan tipsa om utrustning som de sedan dagen då de köpte inte kunnat tänka sig leva utan. Exempel för att stimulera fantasin: Dell UltraSharp U2412M - Bildskrm - Hitta lgsta pris, omdmen och information SDI/HDMI/analog HD/SD video and complete audio I/O with direct 5.1 surround sound monitoring Tack på förhand.
 4. Strålande svar, stort tack! Är nu ganska nära ett beslut när det kommer till en viewfinder. Blir något för LCD-skärmen, något billigt! Valet av mattebox är dock lite knepigare. Jag antar att man likt dig skulle kunna kalla mig en glad amatör. Tänker helt enkelt använda den till lite allt möjligt! Inget speciellt utstakat som måste gå att göra. T.ex. känns swing away funktionen överflödig om den bidrar till att dra upp priset onödigt mycket. Blev framförallt intresserad av matteboxen för att den gav möjligheten att ha samma filter till olika objektiv. Alltså slippa dra på sig massa olika filter med olika gängor. Just nu kollar jag närmare på denna .... indiMATTE pro mattebox Sedan var det en helt annan sak som jag tänkte på. Var inne på din vimeo och först av allt vill jag säga bra jobbat! Flera väldigt snygga filmer, kul att se! Jag skulle även vilja fråga om din åsikt när det kommer till m42 adaptrar. Såg att du hade en testfilm med ett gammalt MIR objektiv och undrar därför vilken adapter du förespråkar. Har läst på lite olika sidor att den dyrare adaptern med AF funktionen är att föredra, men är det verkligen nödvändigt? Ledsen för att jag pumpar ut frågor men tänker det är lika bra när man har något på tråden som är lite mer bevandrad! ☺ Tack igen
 5. Hejsan! Undrar om det är något speciellt man ska tänka på vid köp av Viewfinder. Kollade först på: PHOTAX - Optisk sökare. (scrolla ner lite så hittar ni Seagull) Men har även kollat på billigare versioner som denna t.ex. LCDVF Skare med 2.5x frstoring - Kaffebrus Förslag på andra? Tänkte även höra lite om Matte Boxes. Är det en värd lösning om man har börjat få för många olika ND-filter med olika gängor? Inser att boxarna kostar en del men kanske lönar sig i längden, eller? Förslag på boxar mottags med nöje! Tack!!
 6. far

  Objektivhjälp!

  Tack för era snabba svar! Får se om jag har orken att köpa och testa mina gamla FD gluggar eller om jag helt enkelt satsar på något helt nytt ”gammalt”. Har du personlig erfarenhet av m42 grejerna? Blir det mycket billigare i längden? Läste även att dessa skulle vara de bästa alternativen för om man ville göra stopmotion, är detta något som någon kan bekräfta? Eftersom jag fick två svar om ett 85 så är det något sånt jag kommer satsa på! Kollade upp Tokina 50-135/2.8 men har läst för många inlägg som säger att ”primes” är rätta vägen för att satsa på något sånt. Eller är jag kanske helt fel ute?
 7. Hej gott folk Efter många om och men slutade jag ändå upp här postandes ett rop på hjälp! Det är nämligen såhär att jag likt många andra inte kan reda ut vad som vore ett bra objektiv att investera i. Just nu har jag har en Canon 550D och till det har jag ett EF 17-40mm f/4L samt ett EF 50mm f1.8 och mina första tankar var därför att fixa något till nytt prime-objektiv. För som jag har förstått det är de en skara sådana man vill ha när man filmar med sin systemkamera! Visst? Men så en dag när jag städade i min garderob fann jag tre stycken gamla canon FD-objektiv (28/2.8 , 50/18 , 135/3.5) och började då fundera över om en adapter till dessa kanske skulle kunna vara det komplementet jag letade efter?! Efter ganska mycket sökning känner jag mig fortfarande inte direkt visare på vilket val som lämpar sig bäst, har förstått att många förespråkar så kallade m42 objektiv men är det någon som har erfarenhet av att använda FD-objektiven? Och om dessa nu visar sig inte vara bra, vad rekommenderas då för nytt objektiv som kompletterar mina andra . Jag vill bygga sig en bra grund i utrustning :OO Blev många frågor i en, hoppas någon har tiden att hjälpa mig bena ut detta!
×
×
 • Create New...