Jump to content

Programvaror för färgkorrigering


Smörgåsmannen

Recommended Posts

Hejsan!

 

Fram till nu så har jag kört all färgkorrigering i redigeringsprogrammen jag använt (Vegas och Premiere), först nu på sluttampen så har jag börjat gå i tankarna om det inte finns något bättre alternativ än att köra sådär, mycket för att det inte är så lätt att finjustera, och allt som oftast så sitter man där med 5-6 olika verktyg och flipprar upp och ner, det är heller inte omöjligt att man använt sig av mer än en kurva, just för att det är så svårt att få en enda att göra som man vill.

 

Hur som haver så undrar jag då om ni har något tips för ett program som enbart, eller åtminstone till stor del riktar sig mot att just färgkorrigera. Jag kikade lite på "Magic Bullet Looks" nyss och ja, 399$ är väl lite väl mycket i mitt tycke.

Så ett program för färgkorrigering, som funkar bra, har en och annan smart funktion, för ett bra pris. Helst ska det fungera ihop med Mac (Lion) också. Är, som ovan nämnt ganska grön på området och jag kanske inte behöver det allra bästa, det allra smartaste, snabbaste, smidigaste etc. Utan det räcker med att det gör vad det ska.

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Vill du göra färgkorrektion eller skapa en "Look" för filmen? MB Looks kan visserligen färgkorrigera, men är rätt bökigt till det ändamålet. Och Mojo kan enbart (nästan) lägga "Looks".

Håller med Sten om Colorista II, men du kan ju testa Red Giant - Products - Magic Bullet Colorista Free 1.0

 

//Max

 

Jo, jag provade "free" men det fungerade inget vidare. Har kikat på "Mojo", som StenR rekommenderade, och det kanske blir ett köp där nu, för 49$. Jag är ute efter det jag får. Att skapa "looks" är väl lite det jag gjort tidigare, men colorista såg ju väldigt sofistikerat ut, så det kanske är något i framtiden.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
Väcker lite liv i denna. Motion (5), fungerar det bra för att hantera färger på ett vettigt sätt - utan massa dyra plugins? Om man jämför det mot exempelvis Magic Bullet: Mojo då, som ligger i ungefär samma prisklass. Dock förstår jag att ursprungssyftet av Motion skiljer sig lite från Red giants program.

 

 

Color är rätt gött för färgkorrigering.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...