Jump to content

Frost - Färger, vintern och redigering


david-

Recommended Posts

Bilderna och färgerna var nog bra, men håll kameran stilla - med stativ - eller rör den långsammare. Åtminstonne om du vill ge ett hamoniskt intryck. Nu fick jag mer känslan av början på en thriller. Det är snabba bildbyten och alla bilder rör sig ganska snabbt. Du hinner med inte mindre än sex bildbyten på 20 sekunder. Sen tittade jag i femton sekunder till och sen bröt jag.

 

Mitt tips är sätta kameran på stativ och ta längre sekvenser. Ta gärna några närbilder på blad eller gräs med frost. Få med rörelse i bilden genom att det i bilden rör sig lite, som t ex någon som går en bit bort eller vinden som får grenarna att röra sig.

 

Generellt sett så tycker jag mig oftast ha sett grenverk filmat underifrån i sammanhang som har drömmar eller död att göra - det är vyn om man ligger på gräsmattan och drömmer eller ligger på marken och håller på att dö.

Link to comment
Share on other sites

Håller med Désirée här, och vill samtidigt inflika att det är något störande att under hela filmen se text mitt på skärmen. Eftersom motiven hela tiden rör på sig, dvs du rör kameran väldigt snabbt, lika väl som texten är kvar i mitten, blir i alla fall jag irriterad och väntar på när det ska fada ut.

 

Du kan handskas med kamerainställningarna, men försök öva på rörelserna också. Inväntar framtida filmtekniskt snygga sekvenser! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...