Jump to content

HJÄLP! Kan inte bränna!


Lukas

Recommended Posts

Nu har jag försökt på alla vis och jag kan inte bränna ut min film på DVD skiva så att den går att spela upp i en DVD spelare. Jag har Adobe Premiere och Encore och även Nero men på vilket vis jag än gör blir det fel på nått sätt. Kan någon som e duktig på detta skriva här exakt hur jag ska göra för att få ut min film så den kan spelas upp på en vanlig DVD spelare så vore jag mer än tacksam!!

 

Tack på förhand!

 

P.S. har DVD brännare så klart D.S.

Link to comment
Share on other sites

Intressant det där med skillnaden mellan DVD+R och -R enligt DVD FAQ så är det större problem med olika skivor än olika teknologier:

 

"There is insignificant compatibility difference between the "dash" and "plus" formats (see 4.3.6). There are much bigger compatibility differences between brands, so be careful about buying cheap discs.

 

Very roughly, DVD-R and DVD+R discs work in about 85% of existing drives and players, while DVD-RW and DVD+RW discs work in around 80%."

 

(hämtat från http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html#4.3.1)

 

Så du kanske ska testa att bränna på ett annat skivmärke?

 

Jag har bara en +brännare och har haft problem med skivor som jag gjort med Nerovision express, däremot har ISO-images gjorda med ULEAD DVD Workshop 2 funkat alldeles utmärkt sedan de bränts med Nero. Jag tycker också att ULEADs program funkar helt okay, mycket trevligare än NeroVision, DVDit och liknande program (har inte testat Encore och bara kort kört DVDLab som annars verkade trevligt). Kör trial-version på programmet så det kan ju vara något att testa?

 

M.v.h.

/Rico

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...