Gå till innehåll

Intel i7 ett måste? AVCHD redigering med Sony Vegas Studio 11


anders10

Recommended Posts

Hej!

 

Frågan är väl knappast ny..sitter här och skall köpa dator NU eller så fort som möjligt i alla fall. Det blir en bärbar och det kommer att röra sig om AVCHD och Sony Vegas Sudio 11.

 

Tydligen så är Sonys program väldigt kopplade till CPU. Såg en tutorial på det i alla fall på tuben. Måste det då vara en I7:a eller finns det hyfsat/tillräckligt snabba I5:or som klarar av det? Priset far ju upp rejält så fort det handlar om i7. Det kanske finns prisvärda AMD? Jag kan så lite om datorer!

 

Sen skall det tydligen helst vara NVIDA grafik när det gäller Sony? Kan man klara sig på 6 i RAMEN då? Vad rekommenderar ni här? Man kan ju läsa massor på nätet men oftast skall dom ha datorerna till spel och så.

 

Skulle bli väldigt glad för ett svar eller två! Mest då gällande CPU:n

 

Vänligen

Anders

Länk till kommentar
Share on other sites

Jag skulle hur som haver inte rekommendera AMD, de ligger inte direkt i framkant rent tekniskt sett, även om de, på pappret helt klart ser mer intressanta ut. Men som Oller säger, så beror det mycket på tillverkningsår, en gammal i7 är kanske likvärdig med dagens i5or, eller kanske tom. sämre. Jämför man dock i7 med i5 från 2011, så finns det säkerligen en skillnad. Att förstnämnda skulle vara nödvändigt vågar jag nog inte säga, men bättre är bättre, liksom. Man får ställa det mot priset, helt enkelt.

Länk till kommentar
Share on other sites

XP??? Kom igen, vi lever på 2000-talet.

Win 7 tar absolut mindre av datorn än XP. Och inte 64 bits? Hur ska han kunna utnyttja sitt ram då?

 

Windows 7 tar ungefär lika mycket som Vista, enda skillnaden är egentligen att Vista släpptes flera år tidigare och därmed uppfattades ha höga systemkrav jämfört med vad det borde ha haft. Windows XP har avsevärt lägre systemkrav, men 64-bit varianten är inte att rekommendera. Därför så är Windows 7 att föredra i dagsläget.

Länk till kommentar
Share on other sites

Börjar fatta.. sorry att jag är så trög på teknik! Tack så mycket alla! - Så ny som möjligt då..känns säkrare för en som inte alls är instatt. Upp med några tusingar extra och förhoppningsvis slippa allt för mycket problem. Hoppar Laptop och går direkt på en stationär. Känns som där är betydligt mer att välja på och att man får mer för slantarna. En snabb I5:a med minst 8 i ramen och ett rejält grafikkort, en HD på 7200 rpm så borde det funka hyfsat i alla fall.

 

Anders

Länk till kommentar
Share on other sites

Processor är väl viktigast för att få ner renderingstider. RAM är viktigt "medan du arbetar", så att säga. Grafikkortet spelar sina roller beroende på vilka program du håller på med, säkrast är att sikta in sig på ett relativt bra. Och hårddisk på minst 7200 RPM är att rekommendera :)

 

Ju mer man lägger ut, ju bättre får man, men man får ju också väga mot vad man behöver. Verkar som du har skaplig koll nu iaf :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...